تاریخ : پنجشنبه, ۱۵ آذر , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

صنعت در تنگنای انرژی افزایش نرخ عوارض جابه‌جایی بار معدنی از جاده افزایش شدید عدم‌النفع صنایع به دلیل قطعی برق در تابستان مخالفت عضو شورای شهر با ۷ساله‌شدن دوره فعالیت شورای ششم تداوم افزایش آلودگی هوای تهران تا روز جمعه اعلام برنامه‌های هفته پژوهش کتابخانه و موزه ملی ملک تنوع‌بخشی به سبد سوخت با هدف تأمین پایدار خوراک پتروشیمی کمبود واگن در ناوگان حمل و نقل شرکت بهره‌برداری متروی پایتخت آغاز بهره‌برداری از پردیس جدید شرق از شنبه آینده طرح «من شهردارم» افتخار مدیریت شهری‌ وضعیت نامطلوب معیشت مردم اجازه مجلس به دولت جهت اخذ حق بیمه از مشترکان گاز و برق ضرورت مناسب‌سازی شهر برای حرکت معلولان افزایش دمای هوای تهران ایجاد هاب حمل و نقلی برای کاهش ترافیک بیماری‌های کبدی از عوارض کاهش وزن سریع کشف محوطه باستانی تولید آهن در جنوب دریاچه ارومیه ۱۶ علامت ابتلا به کبد چرب پرسپولیس به دنبال یک لژیونر ملی پوش استراحت موسیمانه به بازیکنان استقلال مجوز مجلس به دولت برای واردات بنزین در سال آینده متوسط قیمت مسکن در تهران رشد ۱۳ درصدی معادن در صورت توسعه اکتشاف آغاز طرح تحقیق و تفحص از پتروشیمی‌ها مهار تورم و کاهش کسری بودجه با واگذاری زمین‌ به مردم استفاده از سوخت SNG با هدف کاهش ناترازی تشکیل کارگروه ویژه جمع‌آوری گاز‌های مشعل در صنعت پتروشیمی ضرورت مصوبه شورای شهر برای معاینه فنی رایگان موتورسیکلت‌ها ایران در بین ۱۲ کشور با بازدهی بالای نیروگاهی تعیین چگونگی جریمه‌ برای معوقات گازبها انتقال اتوبوس‌های برقی به پایتخت تا دو ماه آینده ارائه بودجه ۱۴۰۴ شهرداری تهران به شورای شهر تا پایان دی فعالیت آزمایشی تراموا در تهران ورود ۱۵۰ دستگاه اتوبوس و ۱۰۰۰ دستگاه تاکسی به گمرک ایران سین‌کیانگ چین میزبان نمایشگاه شکوه ایران باستان امیدواری ایران برای ثبت جهانی «جشن مهرگان» و «ساز رباب»

2

پاییز و تشدید بیماری‌های تنفسی

  • کد خبر : 154947
  • 30 مهر 1403 - 9:37
پاییز و تشدید بیماری‌های تنفسی
شروع فصل پاییز و انباشت آلودگی هوا در کلانشهرها و به دنبال آن، وارونگی هوا در آذر، دست به دست هم می‌دهد که شاهد بیماری‌های تنفسی باشیم که بعضا پنهان می‌مانند و تبدیل به سرطان ریه می‌شوند.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران؛ در این روزها توجه به بیماری‌های تنفسی در عرصه جهانی بیش از هر زمان دیگر است. تغییرات دموگرافیک، تغییرات اپیدمیولوژیک، تغییر در الگوی زندگی مردم، نوع ارتباطات بین مردم، ظهور بیماری‌های نوپدید و بازپدید، تهاجم انسان به طبیعت و تغییرات اقلیمی از جمله عواملی است که می‌توانند روی بیماری‌های تنفسی و افزایش آنها مؤثر باشند.

وقوع وارونگی هوا در شهرهای پرجمعیت و صنعتی، موجب تراکم و افزایش آلودگی هوا می‌شود. در شرایط عادی همواره هوای سرد لایه‌های بالا به علت سنگینی به سمت پایین حرکت می‌کند و هوای گرم مجاور زمین به علت سبکی به سمت بالا می‌رود بنابراین آلاینده‌هایی که از طرق مختلف وارد هوا می‌شوند، در همان هوای مجاور زمین باقی نمی‌مانند بلکه از طریق جابه جایی صعودی هوا به سطوح بالاترمی‌روند و در لایه‌های مختلف جو پراکنده می‌شوند اما وقتی وارونگی دما رخ می‌دهد آلاینده‌ها وارد هوای سرد مجاور زمین می‌شوند و میزان این آلاینده‌ها در هوای ساکن و راکد مجاور زمین به حداکثر ممکن می‌رسد.

وارونگی موجب افزایش شدید آلاینده‌ها در آن بخش از اتمسفر می‌شود یعنی بخشی از هوا که مردم لحظه به لحظه برای ادامه حیات خود به اکسیژن آن نیاز دارند. در این شرایط مردم مجبور می‌شوند که با هر دم و بازدم مقادیری از گازهای خطرناک و ذرات معلق ریز را هم استنشاق و وارد ریه‌های خود کنند که موجب ابتلای آنان به برخی از بیماری‌ها می‌شود.

علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با عنوان این مطلب که پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۲۰۳۰ بیماری‌های انسداد ریوی یکی از سه علل نخست مرگ و میر معرفی شود، گفت: در سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰ این بیماری جزو ۵ یا ۶ عامل اول مرگ و میر بود.

وی افزود: این موضوع نیاز به برنامه‌ریزی در زمینه اقدامات پیشگیرانه و درمانی را بیش از پیش پررنگ می‌کند.

زالی گفت: بافت ریه بافت مطلوبی برای ظهور بسیاری از بیماری‌های ریوی، عفونی و سیستمیک و متاستازها است. ریه مسیر رایج نهایی این قبیل بیماری‌ها است. ریه نه تنها می‌تواند منشأ بیماری‌های مختلف باشد، بلکه می‌تواند بر اثر سایر بیماری‌ها نیز، درگیر شود. از طرفی درگیری ریه ناشی از بیماری‌های دیگر، سناریوهای اثربخشی درمانی و بقا را تغییر می‌دهد.

وی، موضوع آسم در کشور را موضوع مهمی دانست و افزود: پیش بینی می‌شود در حال حاضر بین ۹ تا ۱۳ درصد بیمار مبتلا به آسم در کشور وجود داشته باشد. مهم‌ترین نگرانی موجود این است که بخش عمده‌ای از مبتلایان به آسم را گروه سنی کودکان تشکیل می‌دهند. متأسفانه بین آلودگی هوا، میزان آلاینده‌ها و افزایش آسم در کشور ارتباطی مستقیم وجود دارد.

به گفته زالی، پژوهش‌ها نشان می‌دهد در برخی شهرها با تغییر در میزان آلاینده‌ها، میزان بیماری‌های مربوط به آسماتیک رو به افزایش است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مخاطرات شغلی در کشور را از دیگر چالش‌ها دانست و افزود: بسیاری از بیماری‌هایی که با علائمی مثل فیبروزیس و سیلیکوزیس همراه هستند و در مجموع تحت عنوان بیماری‌های ریوی شناخته می‌شود، در صورت وجود پروتکل بیماریابی مبتنی بر بیماریابی کوتاه مدت اولیه، قابلیت تشخیص زودهنگام دارند.

وی با تاکید بر ضرورت تدوین پروتکل‌های بیماریابی مبتنی بر بیماریابی کوتاه مدت اولیه برای حفظ سلامت کارگرانی که در شغل‌های سخت و معادن فعالیت می‌کنند، گفت: باید حساسیت عمومی را نسبت به بیماری‌هایی که قابلیت پیشگیری دارند، افزایش دهیم.

امروز با انواع مختلف بیماری‌های تنفسی روبه‌رو هستیم که بسیاری از آنها در گذشته وجود نداشته است، به عنوان مثال امروزه تمرین‌های ورزشی در محیط‌های بسته رواج پیدا کرده است. مردم بیشتر به باشگاه‌ها می‌روند و همین موضوع منجر به بروز عارضه «تنگی نایژه» ناشی از ورزش در دسته بیماری‌های تنفسی شده است. این مسئله زمانی اتفاق می‌افتد که هوای محیط نسبت به بدن فرد، رطوبت کمتری داشته باشد.

در همین حال، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با تاکید بر لزوم آموزش به بیماران ریوی، گفت: فرد مبتلا به آسم باید آموزش ببیند تا از محرک‌ها و آلرژی‌ها دور باشد، همین اقدام کیفیت زندگی فرد و اثربخشی درمان را افزایش و حملات را کاهش می‌دهد.

زالی افزود: فرهنگ درست استفاده از اسپری یا Inhaler در درمان بیماری‌های مختلف ریوی، در کشور به خوبی جا نیفتاده است، کم مصرف کردن و عدم استفاده بهینه، استراتژی درمان مبتنی بر Inhaler در کشور را تغییر می‌‎دهد و یکی از دلایلی است که موجب توسعه بیماری‌های تنفسی شده است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=154947
  • 71 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

بایگانی شمسی