تاریخ : سه شنبه, ۲۲ آبان , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

ضرورت توسعه تم‌پارک‌ها در پایتخت ضرورت نظارت بر هزینه‌کرد عوارض حریم استحفاظی شهر تهران ضرورت حل مشکلات توسط شهردار کاخ سفید مانعی برای فروش نفت ایران نسبت ۵.۵ درصدی مالیات به تولید ناخالص داخلی در بودجه ۱۴۰۴ علت قطعی برق کاهش ذخایر گازوئیل پیامدهای تحریم دوباره نفت ایران تداوم محدودیت در مصرف گاز شرکت‌های فولادی ضرورت هدایت صنایع به سمت نیروگاه‌های تجدیدپذیر جزئیات طرح هفت ساله شدن دوره فعالیت شوراها فرصتی برای افزایش راندمان نیروگاه‌های برق بازگشایی درهای خانه صدراعظم ناصرالدین‌شاه در تهران افزایش پیمانکاران شهرداری در جهت بهبود نظافت پایتخت شناسایی و رفع موانع توسعه گردشگری در مجلس انتقاد از حضور دستفروشان در معابر تهران نام‌گذاری روز ملی جزایر سه گانه در دستور کار استرس قاتل خاموش حریف آسیایی استقلال در بحران تفاوت علائم سرماخوردگی و آلرژی پاییزی برگزاری جلسه مجوز حرفه‌ای برای استقلال و پرسپولیس ضرورت اجرای صحیح قانون متناسب سازی حقوق بازنشستگان پیش بینی محدودیت هم‌زمان مصرف برق و گاز برای شرکت‌های فولادی پیش‌بینی ۳۰۰ میلیون مترمکعب ناترازی گاز در زمستان امسال بافت تاریخی تهران در انتظار تخریب بزرگ مدیریت مصرف تنها راه نجات کشور از ناترازی انرژی افزایش ۵۰۰ مگاواتی ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر نبود مانعی برای فروش نفت ایران دخالت‌های دولت عامل کاهش نرخ سرمایه‌گذاری در ایران اعلام زمان‌بندی محدودیت‌های برق در تهران ضرورت اقدام فوری دولت برای رفع ناترازی برق اضافه شدن ۲۰ اتوبوس جدید به خطوط جنوب تهران حذف طرح شاتل سرویس تاکسیرانی تبدیل دره فرحزاد به فرصت گردشگری برای تهرانی‌ها بررسی طرح جدید ترافیک پایتخت تا پایان آبان‌ماه علائم کمبود روی در بدن اعلام رأی کمیته انضباطی برای بازی استقلال و پرسپولیس

1

عوارض مصرف روزانه مسکن بر بدن

  • کد خبر : 154236
  • 18 مهر 1403 - 13:55
عوارض مصرف روزانه مسکن بر بدن
مصرف روزانه مسکن یا برای مدت طولانی می‌تواند عوارض و خطرات بالقوه‌ای برای بدن و سلامت شما داشته باشد.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران؛ استفاده منظم از مسکن‌ها، به‌ویژه دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن و ناپروکسن، می‌تواند مخاط معده را تحریک کرده و منجر به ورم معده، زخم، یا خونریزی گوارشی شود و استفاده طولانی مدت ممکن است خطر ابتلا به این شرایط را افزایش دهد.

آسیب کلیوی

برخی مسکن‌ها، به‌ویژه NSAID‌ها، می‌توانند بر کلیه‌ها فشار وارد کنند و استفاده طولانی مدت از آن‌ها ممکن است منجر به آسیب کلیه شود یا مشکلات کلیوی موجود را بدتر کند.

آسیب کبدی

دوز‌های بالا یا استفاده طولانی مدت از برخی مسکن‌ها، مانند استامینوفن (پاراستامول)، می‌تواند برای سلامت کبد مضر باشد، در افراد مبتلا به بیماری‌های کبدی وضعیت موجود را بدتر کند.

خطرات قلبی عروقی

NSAID‌ها با افزایش خطر مشکلات و مسائل قلبی عروقی، مانند حملات قلبی و سکته مغزی، به ویژه در افراد با سابقه بیماری قلبی یا افرادی که در معرض خطر قلبی عروقی بالاتری هستند، مرتبط است. مؤسسه کیفیت و کارایی در مراقبت‌های بهداشتی (IQWiG) شواهدی را پیدا کرده است که نشان می‌دهد در صورت استفاده از مسکن‌ها حتی برای مدت زمان کوتاه‌تر، خطر مشکلات سلامت قلبی عروقی ممکن است افزایش یابد. این تأثیر به ویژه برای افرادی که از قبل یک بیماری قلبی دارند قابل توجه است.

افزایش خطر خونریزی

مسکن‌ها می‌توانند بر لخته شدن خون تأثیر بگذارند و خطر خونریزی را افزایش دهند که ممکن است برای افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند یا مبتلایان به اختلالات خونریزی نگران‌کننده باشد.

مصرف بیش از حد دارو سردرد

استفاده مکرر از مسکن‌ها، به‌ویژه آن‌هایی که حاوی کافئین هستند، ممکن است منجر به سردرد ناشی از مصرف بیش از حد دارو شود و چرخه‌ای از وابستگی به دارو را ایجاد کند.

درد‌های بازگشتی

در برخی موارد، استفاده مکرر از مسکن‌ها می‌تواند منجر به پدیده‌ای به نام درد برگشتی شود که در آن درد پس از از بین رفتن دارو برمی‌گردد و تشدید می‌شود.

عکس العمل‌های آلرژیتیک

برخی از افراد ممکن است واکنش‌های آلرژیک به مسکن‌ها داشته باشند که می‌تواند از بثورات پوستی خفیف تا واکنش‌های آنافیلاکتیک شدید متغیر باشد.

تداخل با سایر دارو‌ها

مسکن‌ها می‌توانند با دارو‌های دیگر تداخل داشته باشند و منجر به عوارض جانبی بالقوه یا کاهش اثربخشی سایر دارو‌ها شوند.

وابستگی و اعتیاد

در حالی که اکثر مسکن‌های بدون نسخه (OTC) معمولاً با اعتیاد مرتبط نمی‌شوند، برخی از مسکن‌های تجویزی، در صورت استفاده نادرست یا طولانی‌مدت، پتانسیل بالایی برای سوء استفاده و اعتیاد دارند.

دستورالعمل‌های زیر را برای کاهش خطر مصرف روزانه مسکن‌ها به خاطر بسپارید:

هنگام استفاده از مسکن ها، دستورالعمل‌های یک پزشک را دنبال کنید.

از کوچکترین دوز موثر برای کوتاهترین دوره مورد نیاز استفاده کنید.

از ترکیب چند مسکن بدون توصیه پزشک خودداری کنید.

در مورد طرح مدیریت درد خود با یک پزشک مشورت کنید تا جایگزین‌های غیر دارویی یا درمان‌های هدفمند را بررسی کنید.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=154236
  • 84 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

بایگانی شمسی