تاریخ : جمعه, ۲۳ آبان , ۱۴۰۴

اخبار لحظه

افزایش قیمت سوخت کارت جایگاه‌های سوخت جزئیات احداث ۹۴ هزار واحد مسکن کارگری پیاز قرمز موثر در تقویت سیستم ایمنی شیوع کرونای گلودرد تیغی در کشور جزئیات ارسال پیامک به برخی سرپرستان خانوار ۴۰ درصد از جمعیت کشور در فقر مطلق ضرورت خرید کالاهای طرح کالابرگ ۲ ماه قبل از ارائه به شهروندان انتقاد از عدم برگزاری مستمر جلسات شورای عالی کار نبود صرفه اقتصادی برای تداوم ساخت‌وساز در بازار مسکن اعلام قیمت گوشت تنطیم بازاری پیش بینی بارش باران در تهران جزئیات ورود رام‌های جدید قطار به تهران انتقاد عضو سابق شورای شهر از روند نظارت شهرداری بر شهربان‌ها تدوین طرح حریم تهران در دستور کار شورا عرضه کالاها با قیمت ثابت از طریق کالابرگ الکترونیکی تغییر مداوم قوانین اقتصادی از عوامل اصلی کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران ابلاغ قانون حذف ۴ صفر از پول ملی آغاز طرح ساماندهی افراد بی‌سرپناه اصلاح شبکه آب در گرو صرفه‌جویی در مصرف انتقاد عضو شورای شهر از روند صدور مجوزها در معاونت علمی جزئیات تعیین حقوق و دستمزد کارمندان در سال ۱۴۰۵ قطع عضو در پی زخم پای دیابتی کاهش قیمت محصولات در میادین میوه و تره‌بار ضرورت ورود ۴۰۰ دستگاه اتوبوس جدید به ناوگان حمل و نقل تهران گسترش مشکلات اقتصادی در پی تصمیم‌گیری‌های غلط رشد شدید قیمت مسکن در پایتخت اعلام زمان واریز یارانه‌ها در آبان‌ماه انتقاد عضو شورای شهر تهران از وضعیت مسکن کارکنان شهرداری انتقاد نماینده مجلس از افزایش قیمت دارو عدم تحقق اهداف طرح کالابرگ با توزیع ناعادلانه پروتئین نان عامل نفخ و دل‌درد آنفلوآنزا در راس ویروس‌های تنفسی در گردش کشور الزام شهرداری تهران به تَراواسازی معابر و عرصه‌های شهری واگذاری میدان عمل به مردم تنها راهکار برون‌رفت از مشکلات ضرورت تمرکززدایی از تهران تحقق بودجه شهرداری در نیمه اول سال ۱۴۰۴

4

رونمایی از گل‌نبشته‌های هخامنشی در ۱۷ مهرماه

  • کد خبر : 153967
  • 16 مهر 1403 - 14:14
رونمایی از گل‌نبشته‌های هخامنشی در ۱۷ مهرماه
ششمین محموله از گل‌نبشته‌های هخامنشی که به تازگی همراه با پرواز ریاست جمهوری از آمریکا به ایران بازگردانده شده است، سه‌شنبه ۱۷ مهرماه با حضور رئیس جمهور رونمایی می‌شود.

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر افق تهران؛ ۱۱۰۰ قطعه از الواح هخامنشی که در امانت مؤسسه شرق‌شناسی شیکاگو بود پنجم مهرماه ۱۴۰۳ با پرواز ریاست جمهوری از آمریکا به ایران استرداد شد. این تعداد بخشی از مجموعه‌ای است که همچنان در اختیار این موسسه برای مطالعه و رمزگشایی قرار دارد.

بنابر اظهارات علی دارابی، معاون میراث فرهنگی پیش‌تر در پنج مرحله و در مجموع ۶ هزار و ۸۶۸ گل‌نبشته به کشور بازگردانده شده بود.

این ۱۱۰۰ قطعه گل‌نبشته‌ پس از برگرداندن به ایران، به موزه ملی منتقل شد و پس از سپری شدن دوران قرنطینه قرار است سه‌شنبه ۱۷ مهرماه با حضور رئیس‌ جمهور رونمایی شود. از همین رو، ‌ موزه ملی ایران از ساعت ۱۲ ظهر دوشنبه ۱۶ مهرماه برای آماده‌سازی فضا تعطیل خواهد بود و سه‌شنبه ۱۷ مهرماه نیز برنامه بازدید عمومی ندارد.

ششمین محموله از گل‌نبشته‌هایی که به ایران بازگردانده شده است بیشتر به خط میخی و زبان عیلامی و یا آرامی در اشکال و ابعاد مختلف هستند که موضوعات آنها عمدتاً درباره مدیریت منابع، راه‌ها، روابط اجتماعی، مایحتاج اساسی زندگی، دستمزدها و اقتصاد جامعه هخامنشی در زمان داریوش اول است.

الواح، از باروی تخت جمشید و در کاوش‌هایی که ارنست هرتسفلد، باستان‌شناس آلمانی حضور داشت، به دست آمده و تخمین زده شده است که این یافته شامل حدود ۳۰ هزار و یا بیشتر لوح و قطعات گِلی کتیبه‌دار و مُهر و موم‌شده بوده است. آن زمان امکان خواندن الواح در ایران وجود نداشت، در نتیجه در هنگام امانت‌سپاری، از الواح صورت‌برداری دقیق نشد.

طبق اعلام مؤسسه شرق‌شناسی، مقرر شده بود آن مؤسسه دو بار در سال از خزانه‌داری آمریکا، صدور مجوز انتقال الواح به ایران را تقاضا کند تا بتواند سالانه ۵۰۰۰ لوح را مسترد کند، رویه‌ای که در مقاطعی به درستی طی نشده و روند بازگشت این الواح را طولانی کرده است.

تا کنون شش محموله از این گل‌نبشته‌ها در سال‌های ۱۳۲۷، ۱۳۳۰، ۱۳۸۳، ۱۳۹۸، ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ به ایران بازگردانده شده است. مسئولان وزارت میراث فرهنگی،‌ گردشگری و صنایع دستی گفته‌اند باقی‌مانده الواح در یک برنامه زمان‌بندی قرار است به ایران بازگردانده شود و آمریکا به استرداد آنها متعهد شده است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=153967
  • 144 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.