تاریخ : پنجشنبه, ۲۴ آبان , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

آغاز طرح آزمایشی «زمستان گرم» در تهران اجرای ۸ طرح بهینه‌سازی مصرف گاز در دستور کار صنایع پتروشیمی کاهش ۱۰ درصدی صادرات فولاد ایران آزادسازی محدوده‌های معدنی در دستور کار دولت موافقت مجلس با دو فوریت طرحی برای اصلاح قانون انتخابات مجلس انتقاد نماینده تهران از خاموشی برق در کشور اعلام قیمت بنزین سوپر به‌زودی افزایش قیمت نفت سنگین ایران آغاز به کار پایانه جدید شرق پایتخت در ماه آینده کاهش سرفاصله‌ها با ورود اتوبوس‌های جدید چینی ممنوعیت افزایش کرایه در روزهای برفی و بارانی کاهش محسوس دمای هوای تهران از فردا توسعه خطوط HOV در ۳ بزرگراه‌ تهران رونمایی از تاکسی‌های جدید کشور توصیه‌هایی برای رفع گرفتگی بینی در پاییز و زمستان توقف طرح توسعه امامزاده یحیی تاثیر استرس بر توانایی‌های شناختی کودکان تنها راهکار پرسپولیس برای پس گرفتن ساختمان باشگاه کشف محراب صفوی مسجد سرخی اصفهان هافبک استقلال در انتظار پیشنهاد تمدید قرارداد ماجرای تأمین سوخت نیروگاه‌ها در دولت چهاردهم بررسی آیین‌نامه تسهیلات واردات کامیون‌های کارکرده تهیه نقشه گردشگری متروی تهران راه‌اندازی پایانه شرق در آذرماه آغاز مرحله دوم ثبت نام وام برای تاکسیرانان در تهران انتظار برای ثبت جهانی دومین روستای گردشگری ایران قطع گاز صنایع فولادی ۲۰ تا ۵۰ درصد حقوق دولتی از معادن ایران بیش از ۳ برابر عرف جهانی کاهش ۱۳٫۵ درصدی تولید شرکت‌های معدنی ضرورت اصلاح قانون هدفمندی یارانه‌ها پیش‌بینی ۳۰۰ میلیون مترمکعب ناترازی گاز در زمستان امسال اعمال دو ساعت خاموشی روزانه برای هر مشترک در تهران ضرورت تسریع در بهبود و افزایش فضای‌های آموزشی پایتخت کاهش زمان صدور پروانه‌های ساخت مطالبه شورای شهر ضرورت اختصاص یک قطعه به «فعالین رسانه» در آرامستان جدید پایتخت تاثیر بدخوابی در افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی

4

نگرانی باستان شناسان از انتصابات پی‌در‌پی

  • کد خبر : 153852
  • 15 مهر 1403 - 11:45
نگرانی باستان شناسان از انتصابات پی‌در‌پی
جامعه باستان شناسی در نامه‌ای به وزیر میراث فرهنگی با توجه به انتصاب افراد جدید در وزارت و سیاست تفویض اختیار نوشت: این انتظار وجود دارد که پیام‌های مأیوس‌کننده به جامعه میراثی مخابره نشود.

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر افق تهران؛ هیأت مدیره جامعه باستان‌شناسی ایران در نامه‌ای خطاب به رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نوشت: می‌دانیم که هنوز مدت چندانی از حضور جنابعالی بر مسند وزارت میراث فرهنگی و گردشگری نگذشته است. خود نیز اخیراً ابراز داشته‌اید که انجام تغییرات نیاز به مطالعه بیشتر دارد و بر حسب ضرورت انجام خواهد شد.

طبعاً بلافاصله نمی‌توان توقع تحولات قابل توجه در این حوزه داشت اما این انتظار وجود دارد که پیام‌های مأیوس‌کننده نیز به جامعه میراثی مخابره نشود. در این زمینه، آنچه درباره تداوم «تفویض اختیارات» ابراز داشته‌اید، با توجه به سابقه ناخوشایندی که طی سه سال گذشته دارد، پیام خوشایندی به جامعه میراثی منتقل نمی‌کند و دست‌کم توقع می‌رود نسبت به ابعاد و چگونگی آن روشنگری لازم انجام شود و از نگرانی دلسوزان میراث بکاهید.

به عنوان یک نهاد تخصصیِ غیردولتی، ضمن روا دانستن «فرصت مطالعه» برای انجام تغییراتِ ضروری، درخواست می‌کنیم آشکارا به جامعه میراثی پیام بدهید که سیاست‌های نادرست پیشین را ادامه نخواهید داد. در این زمینه اجمالاً به چند نکته دیگر نیز اشاره می‌کنیم:

– «معاونت میراث فرهنگی» یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین اجزا این وزارتخانه است. آسیب‌شناسی وضعیت این معاونت و انتخاب فردی متخصص، توانمند، مسئولیت‌پذیر و دغدغه‌مند از ضرورت‌هاست. معاون میراث فرهنگی ضمن این‌که می‌بایست دانش کافی از علوم میراثی داشته باشد، می‌بایست از جایگاه فرهنگی و تمدنی ایران نیز درک مناسبی داشته و از نگاه استراتژیک به مسئله میراث بی‌بهره نباشد. اگر در معاونت‌های اصلی وزارتخانه افراد متخصصِ کارآمدی که مقبولیت و صلاحیت داشته باشند قرار نگیرند، نمی‌توان انتظار خروجی مطلوبی از استان‌ها داشت. قاعدتاً اکنون به‌خوبی می‌دانید که امروزه شرایط این معاونت و مدیریت‌های ذیربط با آنچه برای حل مسائل میراث مورد انتظار است فاصله بسیاری دارد.

– بخش اعظم مأموریت‌ها و وظایف میراثی بر عهده ادارات کل استانی است. متأسفانه عمده استان‌ها دچار سو مدیریت، ضعف بدنه کارشناسی، نبودِ تعاملات مناسب و کمبود منابع هستند و فرصت‌های کشور از دست می‌رود. امروز «یگان حفاظت میراث فرهنگی» بدون تجهیزات کافی و آموزش‌های لازم، ناتوان در حفاظت از مواریث فرهنگی و تاریخی است. از این حیث، انتخاب مدیرانی متخصص که از کارآمدی، مقبولیت، توان برنامه‌ریزی و سازماندهی برای حل مشکلات برخوردار باشند ضروری است (از این نظر، مدیریت اداره کل میراث فرهنگی استان لرستان می‌تواند مثال و الگوی مناسبی باشد).

– در «پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری» مدیریتی که طی کمتر از یک‌سال‌ونیم گذشته مشغول فعالیت بوده است، به‌رغم کوتاه بودن مدت مدیریت، کارنامه خوبی به جای گذاشته و این مرکز را از انفعال خارج کرده و برخی فعالیت‌های بنیادی را پایه‌ریزی کرده‌اند. این از معدود بخش‌های وزارتخانه بوده که مدیریت تخصصی توانسته است با شفافیت و برنامه‌ریزی اقدام به برخی کارها و تغییرات ضروری کند. امیدواریم با ثبات مدیریت در این بخش شاهد تداوم این فعالیت‌ها باشیم. همین موضوع درباره «موزه ملّی ایران» نیز صادق است و امیدواریم وزیر محترم با حمایت از مدیریت موزه مادر، راهگشای طرح‌های بر زمین مانده‌ای نظیر «میدان مشق» و نیز ساخت یک بنای جدید مجهز برای موزه ملّی ایران باشند. ساختمان‌های موزه ملّی به‌عنوان یکی از نخستین تأسیسات میراث فرهنگی ایران در برابر اتفاقات غیرمترقبه ایمن نیستند و توجه به آن از اولویت‌ها محسوب می‌شود.

به همین قیاس، توجه به کارآمدی سایر بخش‌های کلیدی و مهم وزارتخانه (همچون معاونت حقوقی و امور مجلس، یگان حفاظت میراث فرهنگی، صندوق حفظ و احیا و …) نیز مورد انتظار است. هماهنگی و تعامل مستمر میان یگان حفاظت و معاونت حقوقی تضمینی برای حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی کشور است که این روزها حال مناسبی ندارند.

– گفت‌وگو و تعامل با متخصصان و نهادهای تخصصی و اهالی دانشگاه و اصحاب رسانه و به‌طور کلی صاحب‌نظران بیرون از وزارتخانه نیز تأثیر و اهمیتی کمتر از گفت‌وگو با نیروهای درون وزارتخانه ندارد. می‌بایست قدر سرمایه اجتماعی میراث را نیز دانست و سخن صاحب‌نظران را نیز شنید.

در پایان، چنان‌که پیشتر نیز اعلام داشته‌ایم، «جامعه باستان‌شناسی ایران» آماده است در هر زمینه‌ای که بتواند به پیشبرد اهداف و مأموریت‌های آن وزارتخانه یاری برساند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=153852
  • 47 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

بایگانی شمسی