به گزارش افق تهران؛ تحریمهای ناعادلانه علیه کشورمان روی همه بخشهای کشور تاثیرگذار بوده است؛ اما صنایع پتروشیمی و نفت و گاز به طور ویژهای از این تحریم ها تاثیر گرفته اند و باهمه تجربیات کشور ما در این صنعت، با مشکلات زیادی مواجه هستیم که مهمترین آن قطع ارتباط سیستم مالی کشورمان با دنیا است. اما با همه این اوصاف همچنان صنعت پتروشیمی ایران نه تنها در حفظ بقا موفق بوده؛ بلکه توانسته در بسیاری از مقاطع ارتقا پیدا کند.
مارون جز پتروشیمیهایی است که به مشارکت مردم توجه ویژه ای دارد و اخیرا توانسته با مشارکت بخش خصوصی دو طرحی که ۱۰ سال در مراحل اولیه مانده بود را به مرحله اجرا برساند .
پتروشیمی مارون سهم بسیار ارزشمندی در تامین صنایع پایین دستی داخلی و محصولات پلیاتیلن سنگین در انواع مختلف، دارد. همچنین محصولات پلیپروپیلن که در بیشتر جنبههای مختلف زندگی ما از محصولات بهداشتی و بیمارستانی گرفته تا قطعات خودرویی و نساجی را پوشش میدهد؛ درنهایت کیفیت و با فرآیند قیمتگذاری وزارت صمت و بورس ایران به صورت پایدار به بازار عرضه میشود.
امروز کشور ما توانایی تولید حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد تجهیزات مهم صنعت پتروشیمی در داخل را دارد و دربخشهایی که نیاز به واردات است، از طریق دور زدن تحریمها این اتفاق رخ میدهد ولی این امر مستلزم هزینه و زمانبر است و فرآیند رشد و توسعه را با کندی مواجه میکند؛ اما با همه این مشکلات، پتروشیمی مارون حدود ۳۵۰ میلیون دلار ارزآوری برای کشور دارد.
یکی از جدی ترین چالش های ناشی از تحریم ها، تحریم های ارزی و نقل و انتقالات پولی و مالی با دیگر کشورهاست. به همین دلیل بکارگیری ارز در عرصه های حساس، اهمیت بیشتری دارد. جالب اینکه ارزبری قرارداد های دانش بنیانی پتروشیمی مارون ۵۵ میلیون دلار است که در نتیجه تولید آن در داخل کشور، از خروج ارز جلوگیری می کند و به عبارت بهتر این قرارداد های مارون، نقش بسزایی در رفع مشکلات فنی و فرایندی ناشی از تحریم ها و کاهش وابستگی به شرکت های خارجی به همراه دارد.
*درخشش در بازار سرمایه
مقایسه درآمد ۱۰ شرکت پتروشیمی بورسی در خردادماه ۱۴۰۳ نشان می دهد که پتروشیمی مارون بیشترین افزایش درآمد را در بین شرکت های رقیب داشته است.
بررسی عملکرد ماهانه شرکت های پتروشیمی نشان می دهد که مجموع درآمد ۱۰ پتروشیمی بورسی درخردادماه ۱۴۰۳ نسبت به خردادماه سال گذشته افزایش حدودا ۵۷ درصدی داشته است.
همانطور که براساس بررسی ها مشخص است پتروشیمی مارون در خردادماه ۱۴۰۳ توانست عملکرد خوبی در بخش فروش از خود نشان دهد. چرا که پتروشیمی مارون در این ماه موفق شد تناژ فروش و میزان تولیدات خود را بالا ببرد و این موضوع درآمد این پتروشیمی را بر مدار صعودی قرار داده است. درآمد ماهانه پتروشیمی مارون در خردادماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل حدودا ۷۷۵ درصد بالا رفت و از ۴۲۳ میلیارد تومان به بیش از ۳ هزارو ۷۰۵ میلیارد تومان رسید. همچنین درآمد پتروشیمی مارون در خردادماه نسبت به ماه گذشته آن یعنی اردیبهشت ماه نیز رشد حدودا ۱۳ درصدی دارد.
انتهای پیام/