تاریخ : شنبه, ۱۴ مهر , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

لغو تعطیلی صحن علنی مجلس افتتاح ۳۰ مرکز جدید میوه و تره‌بار در تهران اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام در شهرداری تهران در سال پاپانی مفقودی تابلوی ۳۰ میلیارد تومانی موزه امام علی شهرداری تهران رونمایی در کاخ گلستان در روز تهران بودجه اکتشاف ذخایر معدنی در ایران، یک دهم استاندارد جهانی نوسازی ۷ هزار تاکسی در تهران امضای شش سند همکاری بین ایران و قطر کاهش ۸ درصدی صادرات فولاد کشور معافیت صادرکنندگان محصولات فولادی از رفع تعهدات ارزی ضرورت حل مشکلات شهر تهران با رویکرد مردمی‌سازی کوتاهی در خدمت رسانی خط قرمز مدیریت شهری عملیات وعده صادق ۲ نقطه عطفی در روند تحولات منطقه توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی فرصتی برای جذب سرمایه گذار مشکلات پوستی از نشانه‌های کمبود ویتامین E آمادگی شهرداری برای میزبانی از نمازگزاران نماز جمعه تهران خانه‌های تاریخی مرکزی در مسیر کاربری‌های جدید روش‌های طبیعی برای سفیدکردن دندان‌ها محرومیت ۶ ماهه مهاجم پرسپولیس برگزار استقلال – النصر در تهران وعده صادق فقط یک سیلی بود نه انتقام کاهش دمای هوای تهران از فردا اعلام زمان رونمایی از گل‌نبشته‌های هخامنشی جمع آوری کمک‌های مردمی برای تقویت جبهه مقاومت در پایتخت کمبود ماشین‌آلات اصلی‌ترین چالش معدن داران کمبود فضا برای پارک واگن‌های مترو در پایانه‌ها حفر چاه‌‌های عمیق مانع آبیاری درختان جزییات تازه از همسان‌سازی حقوق بازنشستگان بحران ارزی در صنعت فولاد انتقاد از خسارت غیرقابل جبران صنایع در تابستان اشتیاق سرمایه گذاران خارجی برای احداث نیروگاه تجدیدپذیر در ایران تأثیر تنش‌های منطقه‌ای بر نرخ ارز اعلام قیمت انواع سبزیجات در میادین و بازارهای میوه و تره بار توصیه‌های طب ایرانی برای پیشگیری از سرماخوردگی ضرورت تکمیل سامانه جامع املاک و اسکان کاهش نرخ تورم نشان‌دهنده اجرای سیاست‌های موثر

0

کمبود نقدینگی چالش جدید صنعت فولاد

  • کد خبر : 152089
  • 18 شهریور 1403 - 15:37
کمبود نقدینگی چالش جدید صنعت فولاد
بررسی معاملات نشان می‌دهد که با کاهش دما و قطع برق در واحدهای تولیدی، میزان عرضه و تقاضا همچنان به حالت عادی بازنگشته است. این موضوع را می‌توان به کمبود نقدینگی و عدم تزریق پول به بخش فولاد نسبت داد.

به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران؛ میزان معاملات آهن اسفنجی در روز ابتدایی هفته سوم شهریورماه ۴۸ درصد به ثبت رسید. با وجود افزایش نسبت به هفته‌های گذشته، معاملات این محصول همچنان به وضعیت عادی برنگشته است. به طور کلی، بخش فولاد در انتظار تصمیمات جدید دولت چهاردهم نشانه است.

بخش فولاد در تیر و مردادماه ۱۴۰۳ تحت تأثیر قطعی برق در واحدهای نورد و فولادی با مشکلات مختلفی در زمینه تولید مواجه بود. با توجه به کاهش دما طی روزهای گذشته، معضل قطعی برق روند نزولی را در پیش گرفته است. میزان ساعت خاموشی‌ها و سهمیه‌بندی برق در حال کاهش است، اما هنوز به طور کامل متوقف نشده است.

با این حال، به گفته بسیاری از فعالان این حوزه، موضوع برق معضل اصلی بخش فولاد به حساب نمی‌آید. اغلب واحدهای تولیدی کوچک و بزرگ با مشکل کمبود نقدینگی مواجه هستند. این مسئله به طور طبیعی میزان تولید در این واحدها را کاهش می‌دهد و موضوع قطعی برق را می‌توان یک بحث روانی تلقی کرد.

طی دو هفته اخیر، افزایش نرخ ارز در بازار باعث شد تا قیمت پایه محصولات فولادی مانند شمش و آهن اسفنجی روند صعودی را در پیش بگیرد. بررسی تالار صنعتی و معدنی بورس کالا در روز شنبه ۱۷ شهریورماه نشان می‌دهد که در این بازار ۲۹۷ هزار و ۵۰۰ تن آهن اسفنجی عرضه شد که با ثبت تقاضای ۰.۷ برابر نسبت به عرضه مواجه شد.

بررسی بازار فیزیکی بورس کالا نشان می‌دهد که از ۲۲۶ هزار و ۹۵۰ تن تقاضا برای آهن اسفنجی فقط ۱۵ هزار تن به صورت نقدی مورد معامله قرار گرفته است. مابقی به دلیل کمبود نقدینگی به صورت اعتباری به فروش رفته است. در حال حاضر پولی به این بازار تزریق نشده است و در نتیجه انتظار فعال بودن بخش فولاد را نمی‌توان داشت.

در چنین وضعیتیکه تقاضای داخلی با بحران مواجه است، تقویت راه‌های صادراتی تنها راه نجات این بخش به حساب می‌آید. با شروع کار دولت چهاردهم، تغییرات اساسی در این حوزه ایجاد خواهد شد و با تقویت روابط بین‌المللی، میزان صادرات روند افزایشی را در پیش خواهد گرفت.

در حال حاضر بازار منتظر ثبات به سر می‌برد و امید می‌رود که تعدیل نسبی قیمت به چرخش معاملات کمک کند. بازار منتظر دو اقدام دولت است تا در وهله اول موضوع ارز حل شود و در گام بعدی بحث عوارض صادراتی تعیین تکلیف شود.

قیمت دلار در کانال ۵۹ هزار تومان به حالت ثبات درآمده است. از این رو می‌توان پیش‌بینی کرد که قیمت محصولات زنجیره فولاد، به ویژه آهن اسفنجی طی هفته‌های آتی به میزان اندکی کاهشی خواهد داشت.

با توجه به اطلاعات ارائه شده، وضعیت بخش فولاد همچنان چالش برانگیز است و نیاز به تدابیر جدی برای بهبود شرایط مالی و تولیدی دارد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=152089
  • 33 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

بایگانی شمسی