به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران؛ نادر سلیمانی، کارشناس صنعت فولاد با اشاره به مشکلات زیرساختی در صنعت فولاد اظهارداشت: در حال حاضر تامین انرژی مورد نیاز تولید به یکی از مهمترین مشکلات زیرساختی که صنعت فولادتبدیل شده و مسئله کمبود انرژی، به ویژه در برق و گاز بسیار مشهود است. واحدهای تولیدی فولاد به تأمین پایدار و کافی انرژی نیاز دارند تا بتوانند با حداکثر ظرفیت فعالیت کنند؛ اما در حال حاضر، محدودیتهایی در تأمین این منابع وجود دارد که تولیدکنندگان نمیتوانند از تمامی ظرفیتهای خود بهرهبرداری کنند.
وی ادامه داد: بر همین اساس، در صورتی که دولت بتواند این مشکلات را حل کند، ظرفیت تولید فولاد کشور به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت. به عنوان مثال، با حل مشکلات تأمین انرژی میتوانیم ظرفیت تولید فولاد را به بیش از ۴۵ میلیون تن در سال برسانیم.
به گفته رئیس هیات اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد، این افزایش ظرفیت میتواند درآمدی حدود ۱۰ میلیارد دلار را برای کشور به همراه داشته باشد که نقشی بسیار مهم در بهبود وضعیت اقتصادی کشور ایفا میکند.
سلیمانی با بیان اینکه دولت بیشترین تمرکز خود را بر صنعت فولاد و پتروشیمی گذاشته، گفت: دلیل اصلی این تمرکز، مزیتهای رقابتی بالای این صنایع است. صنعت فولاد و پتروشیمی به دلیل زیرساختهای قوی و ظرفیت بالای تولیدی، میتوانند به سرعت به منبع اصلی درآمد ارزی کشور تبدیل شوند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این صنایع به ویژه در شرایطی که بازارهای صادراتی باز شوند و موانع قانونی کاهش یابند، پتانسیل بالایی برای رشد درآمد ارزی پایدار دارند. دولت به این دلیل توجه ویژهای به دو صنعت فولاد و پتروشیمی دارد که از طریق آنها میتواند مشکلات مالی و ارزی کشور را به شکل مؤثرتری مدیریت کند.
انتهای پیام/