به گزارش افق تهران؛ استقلال بدین سادگی بدست نمی آید. اگر قرار باشد با وابستگی خداحافظی کنیم، اگر تصمیم بگیریم روی پای خودمان بایستیم، اگر اعتماد به متخصصان را در دستور کار قرار دهیم و خودکفایی که شعار تمامی سالهای پس از انقلاب بوده را محقق کنیم، باید گام های اساسی و اصولی برداریم که سختی های خاص خودش را دارد.
موانع پیش پای مدیران
موانع بزرگی که پیش پای ایران قرار دارد، بیانگر سختی های مدیریت کشور است. بی شک با چالشهای بسیاری رو به رو هستیم که تحریم ها در صدر آن قرار دارد. تحریم باعث شده نتوانیم مواد اولیه و ماشین آلات بروز و کارآمد مورد نیاز صنایع را خریداری کنیم. برای خرید سراغ هر شرکتی می رویم، از ترس تحریم و جریمه های آمریکایی، دست رد به سینه ما می زنند.
دورزدن تحریم
البته با روشهای گوناگون تحریم ها را دور می زنیم، اما مشکل نقل و انتقال ارز در صدر همه چیز قرار گرفته است. در حالی که میلیاردها دلار ارز متعلق به ایران در بانکهای دیگر کشور بلوکه شده، نه تنها برای صنعت و کشاورزی، بلکه برای خرید دارو نیز تحریم هستیم و نمی توانیم داروهای مورد نیاز را خریداری کنیم که نتیجه آن تهدید جان انسانهاست. به عبارت بهتر پول داریم اما اجازه استفاده از آن را نداریم.
ضرورت اعتماد به توان داخل
تمامی شرایط و مشکلات نشان می دهد که باید به توان داخلی اعتماد کنیم و باور داشته باشیم که می توانیم هر آنچه جهانیان به هر دلیل منطقی یا غیر منطقی به ما نمی دهند، در داخل بدست نیروهای توانمند خودمان تولید کنیم. متخصصان ایرانی در شرکتهایی که اعتقاد به توان ایرانی دارند، نیازهای داخلی را تولید و تامین می کنند.
رنج فولاد از تحریم
یکی از مهمترین بخشهای تولید که از تحریم رنج می برد، صنعت فولاد است. هر بار که نمایشگاه یا همایشی در حوزه فولاد برگزار می شود، متوجه می شویم که تا چه اندازه از فشارهای تحریم رنج می بریم. اما نقطه مقابل نیز جالب توجه است. استفاده از دانش فنی و مهندسی معکوس به نیازهای فولاد در سطح بسیار بالایی پاسخ داده و بنابر اعتراف بزرگان صنعت فولاد، حدود ۸۰ درصد قطعات و ماشین آلات این صنعت در داخل تولید می شود و با کمترین وابستگی به خارج رو به رو هستیم. نکته جالب توجه آنکه در هر همایش یا نمایشگاه، بخش دیگری از نیازهای داخل تولید و از میزان وابستگی کاسته شده است.
درخشش فولادسازان خوش نام
اگرچه صنعت فولاد بسیار گسترده شده، اما فولادسازی های مهم و خوش نام در عرصه تولید و رفع نیازهای داخلی بسیار توانمند عمل کرده اند که شرکت فولاد آلیاژی ایران، یکی از مهمترین آنهاست. مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران به ارتقای دانش فنی صنعت فولاد و صرفهجویی ارزی ویژه اشاره کرد و گفت: ارتقا در این سطح، با حمایت شرکت فولاد آلیاژی ایران از شرکتهای دانشبنیان با رویکرد بومیسازی رخ داده است.
اهمیت ویژه برای دانش بنیان
یکی از نکات بسیار مهم در تولید، اعتماد به توان داخلی است که شرکتهای داخلی همواره از بی اعتمادی صنایع بزرگ به توان داخلی انتقاد می کنند. اما سخنان محمد کمالزاده حکایت از اعتماد و اعتقاد به توانمندی متخصصان داخلی دارد به نوعی که وی گفت: شرکت فولاد آلیاژی ایران اهمیت ویژهای برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان قائل است.
چشم انداز گسترده
آنچه باعث موفقیت شرکتهای بزرگ می شود، برنامه ریزی و آینده نگری است. شرکتی که بتواند بخوبی برنامه ریزی و در مسیر آن حرکت کند به موفقیت های چشمگیری دست می یابد. در این رابطه محمد کمالزاده تاکید کرد: شرکت فولاد آلیاژی ایران در نظر دارد با حمایت از شرکتهای دانشبنیان کشور و بومیسازی قطعات و تجهیزات مورد نیاز شرکت، بتواند با اتکا به دانش جوانان ایرانی دانش فنی صنعت فولاد در کشور را ارتقا دهد.
بومی سازی در صدر
مهمترین نکته ای که می تواند تاثیرگذار باشد، بومی سازی است. اینکه ماشین آلات در داخل کشور آنقدر کار کند تا بایستد و پس از آن تلاش کنیم تا ماشین جدیدی را جایگزین کنیم، اشتباه بزرگ محاسباتی است. هنگامی که می توان با مهندسی معکوس، ماشین آلات موجود را بروز رسانی کرد، دلیلی برای خرید آنها از خارج آن هم در شرایط تحریم وجود ندارد، رویکردی که شرکت فولاد آلیاژی با قدرت بدنبال اجرای آن است.
انتهای پیام/