تاریخ : چهارشنبه, ۲۵ مهر , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

گلایه عضو شورای شهر تهران از روند انتصابات در شهرداری تهران ثبت جشنواره خواجه عطا در فهرست رویدادهای ملی گردشگری دیپلماسی منطقه‌ای ابزاری مهم برای تأمین امنیت ضرورت ساماندهی رفتارهای پرخطر موتورسواران در سطح شهر ضرورت متنوع‌سازی سبد سوخت کشور برای مقابله با ناترازی انرژی سرمایه‌گذاری ۴ میلیارد دلاری پتروشیمی‌ها برای کاهش انتشار کربن کاهش قیمت نفت سنگین ایران همسو با شاخص‌های جهانی نانوکاتالیست‌های ایرانی جایگزین کاتالیست‌های امریکایی در صنعت پتروشیمی احتمال تداوم خشکسالی در تهران ضرورت پیگیری وضعیت آلودگی هوا در سطح ملی ضرورت انجام اقدامات تشویقی برای مالکان بخش خصوصی ضرورت توسعه ناوگان عمومی تهران مشاوره روانشناسی به ۱۱ هزار آسیب دیده اجتماعی در پایتخت ضرورت ایجاد دبیرخانه برای حل ترافیک تهران ضرورت تعطیلی قطعی فعالیت معدن کوه رحمت تخت جمشید خودروهای شخصی عامل آلودگی هوای تهران تاثیر رژیم غذایی مدیترانه‌ای بر کاهش خطر نارسایی قلبی برگزاری دیدار استقلال مقابل النصر در ورزشگاه راشد علائم مهم برای تشخیص بیماری سل جریمه استقلال و پرسپولیس از سوی کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال تاثیر تنش‌ها بر بازار مسکن رشد سالانه ۸ ‌درصدی صنعت پتروشیمی بهترین دمنوش‌ها برای سرماخوردگی ورود ۱۱۰ اتوبوس برقی به تهران برای کاهش آلودگی هوا افزایش اعتبار گردشگری شهر تهران در ۳ سال گذشته اعلام قیمت عمده میوه و سبزیجات تامین مالی پتروپالایشگاه‌ها در ابهام ثبت الکترونیکی ورود و خروج گردشگر باعث افزایش گردشگران ضرورت کاهش بوروکراسی برای شرکت‌های دانش‌بنیان در برنامه هفتم صادرات بیش از ۱۵ میلیارد دلاری نفت خام ایران در۴ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ کاهش ۱۲ درصدی صادرات محصولات فولادی ایران حامی همیشگی جبهه مقاومت و مردم لبنان آماده سازی ۵۰ اثر تاریخی فارس برای ثبت ملی «پردیس خانواده‌محور» الگویی جدید برای خانواده‌های تهرانی ضرورت پیشرانی شهرداری تهران برای خدمت‌رسانی به مردم بهره‌برداری از ۴۹۵ پروژه در پویش شنبه‌های امیدوافتخار

1

تبدیل بهشت معادن ایران به قطب آزمایشگاه معدنی

  • کد خبر : 151550
  • 10 شهریور 1403 - 10:50
تبدیل بهشت معادن ایران به قطب آزمایشگاه معدنی
کرمان که به بهشت معادن ایران و خاورمیانه شهره است تاکنون آزمایشگاه معدنی مناسبی نداشت و قرار است یکی از بزرگ‌ترین و بهترین آزمایشگاه‌های معدنی کشور که به عنوان قطب منطقه‌ای و ملی به شمار می‌رود آماده در این استان افتتاح شود.

به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران؛ دیار کریمان بیش از نیمی از ارزش معادن کشور را با ۴۲ ماده معدنی در خود جا داده است؛ از جمله بزرگترین معادن مس، آهن، زغال سنگ، تیتانیوم و دیگر فلزات در استان کرمان وجود دارد و قطب معدنی کشور و خاورمیانه به شمار می رود.

وجود این تعداد سنگ های معدنی و معادن فعال و بالقوه، ضرورت آزمایشگاهی مجهز و مناسبِ این قدوقواره را ایجاب می کرد که به همت مسئولان استان، آماده شده است زیرا انجام آنالیز مواد معدنی در اکتشاف بسیار نقش مهمی دارد.

بخش معدن جایگزین مناسب نفت به شمار می رود و مورد تاکید رهبر معظم انقلاب نیز قرار گرفته که تاکید کرده اند سند معدنی کشور نیز تدوین شود؛ در عین حال سرمایه گذاری در بخش معدن مانند دیگر بخش ها نیست، هم بسیار پرهزینه‌تر و هم پرریسک(خطر) تر است زیرا ممکن است منطبق با برخی تخمین ها از پهنه موردنظر درباره وجود موادمعدنی، سرمایه گذاری صورت گیرد اما در عمل در اکتشاف، عیار لازم یا تخمین پهنه، منطبق با برآوردها نباشد لذا آنالیز دقیق از سنگ های معدنی در این زمینه نقش بسیار مهمی دارد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان که خود نیز دانش‌آموخته رشته زمین‌شناسی است گفت: آزمایشگاه خصوصی مناسب تاکنون در استان با این ظرفیت‌های کم نظیری معدنی نداشتیم؛ تنها یک آزمایشگاه داشتیم که کوچک بود و انتظارها را برآورده نمی کرد.

امیر حسن زاده روز شنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا افزود: طی چندسال اخیر تلاش زیادی برای به روزرسانی و تجهیز آزمایشگاه کوچکی که در استان داشتیم صورت گرفت تا اینکه کمک کردیم و آماده افتتاح شده است.

وی با اشاره به ضرورت ارزیابی‌های اکتشافات معدنی افزود: در حوزه معدنی، از مهمترین الزامات اکتشاف، آنالیز ( تجزیه و تحلیل) مواد معدنی است که اینک هر نوع آزمایش معدنی با هر عنصری با کیفیت مناسب آماده سازی می شود.

حسن زاده گفت: انواع آنالیزهای معدنی از ۲۰ عنصری تا بالاتر اینک در این آزمایشگاه صورت می گیرد و بهترین در نوع خود در جنوب شرق کشور و نیز در سطح ملی به شمار می رود.

وی توضیح داد: برای این آنالیز، سنگ های معدنی باید ریز و به محلول تبدیل، سپس آنالیز شود و نتایج این تجزیه و تحلیل ها نیز در اقدامات مرتبط با اکتشاف و بهره برداری بسیار نقش حیاتی دارد؛ لذا کیفیت و دقت آنالیزها بسیار مهم است.

معاون امور اقتصادی استاندار کرمان همچنین با اشاره به ظرفیت های معدنی منحصر به فرد ایران از معادن مس و دیگر فلزات گفت: ایران ظرفیت مرجعیت معدنی خاورمیانه را دارد.

وی افزود: دنیا شرکت های بزرگ ما همچون مس و گل گهر در استان کرمان را می شناسند اما اینکه معادن ما در داخل کشور معرفی نشده جالب نیست.

حسن زاده که بر ضرورت توجه به حوزه معدنی، گفتمان سازی و آموزش این عرصه به جامعه از دوران مدرسه تاکید کرد اظهارداشت: مگر چقدر هزینه دارد یک ساختمان را به این کار اختصاص دهیم و داده های علمی را جمع آوری کنیم، داده های حاصل تجربیات خود را از اکتشاف معدنی و استخراج جمع آوری و در معرض دید عموم و کشورهای خارجی بگذاریم اما این کارها را انجام نداده ایم حال آنکه با محور شدن ایران در بین کشورهای منطقه، می تواند به عنوان مرجع معدنی منطقه به ایفای نقش بپردازد.

وی یادآور شد: باوجود اینکه بزرگترین معادن مس خاورمیانه، فولاد، تیتانیوم، کرومیت و زغال سنگ را از قدیم داریم و کارشناسان کشورهای خارجی روی معادن ما کار کرده اند اما نتوانسته ایم آنها (دیتاهای حاصل از آنالیز آنها را) را مستندسازی، ثبت و ضبط کنیم و در مورد آنها حرف بزنیم.

حسن زاده همچنین بر ضرورت تشکیل وزارت معادن تاکید و بیان کرد: با اینهمه ظرفیت ها که جایگزین مناسبی می تواند برای نفت باشد، باید وزارت تخصصی معادن راه اندازی شود تا بتوان انتظارها از این عرصه را محقق کرد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=151550
  • 49 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

بایگانی شمسی