تاریخ : دوشنبه, ۱۹ شهریور , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

واسپاری اقتصاد به مردم، تنها راه تحقق برنامه توسعه هفتم ۱۱۰ اتوبوس برقی چینی در راه تهران تبعات قطعی‌های برق مرداد در فروش فولاد کمبود نقدینگی چالش جدید صنعت فولاد مشکلات حقوق دولتی معادن باعث عقب‌افتادگی معادن مجلس در کنار دولت برای مقابله با تورم مشارکت مردم در تولید و اقتصاد ماموریت مهم دولت افزایش تولید فولاد در گرو تامین انرژی افزایش ۲۳ درصدی انرژی تجدیدپذیر در کشور خودکفایی در تامین تجهیزات صنعت پتروشیمی تا ۵ سال آینده ضرورت تنوع‌بخشی به تولید گریدهای پتروشیمی جزئیات انتقال پایتخت ضرورت ارائه گزارش شهرداری به شورای شهر از وضعیت آمادگی تهران برای مهرماه ضرورت پاسخگویی شهردار به شهروندان لزوم تشکیل کارگروه برای حل مشکلات متروی تهران آغاز نوسازی کلیه خطوط معاینه فنی مراکز تهران وزش باد نسبتا شدید در تهران طولانی‌ترین مسیر نمکی ایران در میان ۱۰۰ سایت برتر جهانی شکایت باشگاه پرسپولیس از استقلال آلو؛ میوه ای با خواص درمانی فسخ قرارداد دستیار نکونام در استقلال تاثیر ورزش بر عملکرد مغز آینده‏ صنعت فولاد در گرو رفع تنگناها جبران کمبود تولید بنزین با ساخت پالایشگاه زودبازده افزایش شدید قیمت مسکن در تهران طی یک ماه چالش بدهی۵۰ همتی اوره سازان در دولت چهاردهم جزئیات تمدید قرارداد گازی ایران و ترکیه تبعات قطعی های برق مرداد در فروش فولاد افزایش تدریجی نرخ بهره بین بانکی کریدور زنگزور خط قرمز ایران ورود کمیسیون اقتصادی به موضوع وام‌های نجومی رئیس و اعضای هیات مدیره بورس افزایش هشت دهم درصدی میانگین نمرات امتحانات نهایی افزایش دمای تهران از فردا نمایشگاه بین‌المللی در معرض خطر اعلام ساعات جدید خدمات رسانی مترو تهران در پی تغییر ساعات ادارات ضرورت ساماندهی تاکسی‌های مسافربر شخصی در تهران

0

سرانجام صنعت استراتژیک پتروشیمی با تداوم وضع موجود

  • کد خبر : 150746
  • 24 مرداد 1403 - 15:03
سرانجام صنعت استراتژیک پتروشیمی با تداوم وضع موجود
صنعت استراتژیک پتروشیمی که بار ارزآوری برای کشور را به دوش می‌کشد، قطعا بدون برنامه مناسب راه به جایی نمی‌برد که برنامه هفتم و هشتم توسعه مسیر حرکت این صنعت را تا سال 1411 نشان می‌دهد.

به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران؛ در حال حاضر هفت برنامه برای صنعت پتروشیمی نوشته شده است که هفتمین برنامه در سال ۱۴۰۶ یعنی سه سال دیگر به پایان می‌رسد. سال پایانی برنامه هشتم هم ۱۴۱۱ اعلام شده است.

برنامه‌های توسعه صنعت پتروشیمی مسیر کلی حرکت این صنعت را نشان می‌دهد. با این برنامه‌ها می‌فهمیم که چه محصولاتی تا چه سالی به سبد تولیدات پتروشیمی ایران اضافه می‌شود با اجرای برنامه هفتم و هشتم صنعت پتروشیمی، در مجموع ۱۰۵ طرح پتروشیمی در کشور به بهره‌برداری می‌‎رسد.
۶۸ طرح تا سال ۱۴۰۶ تکمیل می‌شود و ۳۸ طرح هم در برنامه هشتم به مجموعه تولید پتروشیمی ایران اضافه می‌شود.

طی این دو برنامه، ۹ طرح تولید متانول، ۹ طرح پلی اتیلن سنگین و هفت طرح برای تولید پروپیلن و پلی پروپیلن اجرا می‌شود. در محصولات برش دوکربنه و سنگین‌تر، اتیلن، اتوکسیلات‌ها، C2+، پلی اتیلن ترفتالات هر کدام دو طرح اجرا می‌شود.

تا پایان برنامه هفتم، با توجه به نیاز کشور یک طرح تولید پلی استال، اتیلن گلایکول، آمونیاک، ABS و رابر، ایروپروپیلن الکل، پروپیلن، آمونیاک و اوره، اتیلن اکساید، اتیلن و اتیلن گلایکول، پنتا اریتریتول، متانول و پروپیلن، دواتیل هگزانول، ESBR، اوره، آمونیاک و کرستال ملامین، متیل آمین، متانول آمونیاک، پلی اتیلن سنگین/متوسط، اتیلن اکساید و اتوکسیلات‌ها، پلی استایرن انبساطی، بنزن و بنزین، سرویس‌های جانبی، پروپیلن و پایین دست، انتقال اتیلن، اتیلن و پلی اتیلن و انیدرید مالئیک اجرا می‌شود. همچنین بر اساس پیش‌بینی انجام شده برای برنامه هفتم توسعه دو طرح در انتظار موافقت اصولی هستند.

با وجود آنکه طرح‌های بیشتری در برنامه هفتم صنعت پتروشیمی اجرا می‌شود اما افزایش ظرفیت اسمی تولید، در برنامه هشتم بیشتر است. تا سال ۱۴۱۱ حدود ۱۰۹ میلیون تن به ظرفیت اسمی صنعت پتروشیمی اضافه می‌شود.

بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده با اجرای برنامه هفتم و هشتم صنعت پتروشیمی، ۳۷.۲ میلیارد دلار به درآمدهای ارزی کشور اضافه می‌شود و بنابراین پول بیشتری برای خرید کالاهای مورد نیاز کشور در اختیار خواهیم داشت.

بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده تا سال ۱۴۱۱ تولید کود شیمیایی و کود اوره ایران اضافه خواهد شد و کشاورزان دیگر دغدغه کود شیمیایی نخواهند داشت. با اجرای برنامه هفتم و هشتم صنعت پتروشیمی، کشورمان برای اولین بار سازنده یونولیت ساختمانی یا پلی استایرن انبساطی خواهد شد و به ظرفیت تولید گازوئیل، این سوخت مهم صنعت حمل و نقل اضافه می‌شود.

برای اینکه بتوانیم به اهداف تعیین شده در دو برنامه صنعت پتروشیمی دست پیدا کنیم، باید ۷۶.۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری انجام دهیم تا شاهد ثمرات آن باشیم.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=150746
  • 64 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

بایگانی شمسی