تاریخ : دوشنبه, ۱۹ شهریور , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

تبعات قطعی‌های برق مرداد در فروش فولاد کمبود نقدینگی چالش جدید صنعت فولاد مشکلات حقوق دولتی معادن باعث عقب‌افتادگی معادن مجلس در کنار دولت برای مقابله با تورم مشارکت مردم در تولید و اقتصاد ماموریت مهم دولت افزایش تولید فولاد در گرو تامین انرژی افزایش ۲۳ درصدی انرژی تجدیدپذیر در کشور خودکفایی در تامین تجهیزات صنعت پتروشیمی تا ۵ سال آینده ضرورت تنوع‌بخشی به تولید گریدهای پتروشیمی جزئیات انتقال پایتخت ضرورت ارائه گزارش شهرداری به شورای شهر از وضعیت آمادگی تهران برای مهرماه ضرورت پاسخگویی شهردار به شهروندان لزوم تشکیل کارگروه برای حل مشکلات متروی تهران آغاز نوسازی کلیه خطوط معاینه فنی مراکز تهران وزش باد نسبتا شدید در تهران طولانی‌ترین مسیر نمکی ایران در میان ۱۰۰ سایت برتر جهانی شکایت باشگاه پرسپولیس از استقلال آلو؛ میوه ای با خواص درمانی فسخ قرارداد دستیار نکونام در استقلال تاثیر ورزش بر عملکرد مغز آینده‏ صنعت فولاد در گرو رفع تنگناها جبران کمبود تولید بنزین با ساخت پالایشگاه زودبازده افزایش شدید قیمت مسکن در تهران طی یک ماه چالش بدهی۵۰ همتی اوره سازان در دولت چهاردهم جزئیات تمدید قرارداد گازی ایران و ترکیه تبعات قطعی های برق مرداد در فروش فولاد افزایش تدریجی نرخ بهره بین بانکی کریدور زنگزور خط قرمز ایران ورود کمیسیون اقتصادی به موضوع وام‌های نجومی رئیس و اعضای هیات مدیره بورس افزایش هشت دهم درصدی میانگین نمرات امتحانات نهایی افزایش دمای تهران از فردا نمایشگاه بین‌المللی در معرض خطر اعلام ساعات جدید خدمات رسانی مترو تهران در پی تغییر ساعات ادارات ضرورت ساماندهی تاکسی‌های مسافربر شخصی در تهران تحویل دو رام قطار ملی تا پایان سال در صورت تأمین اعتبار تعطیلی قلعه فلک‌الافلاک

0

فاصله حقوقی شدید کارکنان نفت ایران با کشورهای خلیج فارس

  • کد خبر : 150636
  • 23 مرداد 1403 - 16:19
فاصله حقوقی شدید کارکنان نفت ایران با کشورهای خلیج فارس
کارگران صنعت نفت ایران رویای کار در کشورهای حاشیه خلیج فارس را دارند و این جمله تلخ، خلاصه وضعیت اسفناک تفاوت دستمزدها در صنعت نفت ایران نسبت به کشورهای همسایه است.

به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران؛ تکنسین‌های نفتی کشورهای حوزه خلیج فارس بیش از ۵ برابر تکنسین‌های ایرانی حقوق می‌گیرند، درحالی که تورم در ایران بالای ۳۰ درصد و در آن کشورها تنها ۳ درصد است.

صنعت نفتی که روزی مایه افتخار و ثروت ملی بود، امروز به جایی برای نابرابری تبدیل شده است.

کارگرانی که در خط مقدم تولید ثروت ملی جان خود را کف دست گرفته، در سخت‌ترین شرایط دستمزدهایی دریافت می‌کنند که کفاف یک زندگی معمولی را نمی‌دهد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد یک کارگر ساده نفتی در کشورهای حاشیه خلیج فارس مثل امارات، عربستان و کویت حدود ۱۵۰۰ دلار در ماه درآمد دارد که به قیمت دلار امروز (حدود ۶۰ هزار تومان) معادل ۹۰ میلیون تومان است.

این در حالی است که همتای ایرانی او با سختی‌های مشابه، تنها ۲۵۰  دلار دریافت می‌کند یعنی حدود ۱۵ میلیون تومان، این اختلاف بیش از ۵ برابر است.

شکاف عمیق دستمزد در صنعت نفت

همچنین یک مدیر ارشد نفتی در ایران حدود ۱۱۰۰  تا ۱۲۰۰ دلار در ماه درآمد دارد، در حالی که یک کارگر ساده نفتی در کشورهای حوزه خلیج فارس حداقل ۱۵۰۰ دلار دریافت می‌کند. این یعنی یک کارگر ساده در کشورهای همسایه، بیشتر از یک مدیر ارشد ایرانی درآمد دارد.

متخصصان نفتی نیز دچار همین وضعیت هستند، آنها در کشورهای همسایه دست کم ۵ هزار دلار در ماه حقوق دریافت می‌کنند و در برخی موارد این رقم به ۱۰ هزار دلار نیز می‌رسد. اما یک مدیر درجه یک در ایران ماهانه حدود ۱۷۰۰ دلار حقوق دریافت می‌کند.

بیشتر بخوانید:  نقش بندر چابهار در تجارت انرژی ایران

در حالی که تورم در ایران در پایان سال ۱۴۰۲  به بیش از ۳۲ درصد رسید اما افزایش دستمزد کارگران در سال جدید تنها ۲۰ درصد بوده است. افزایش دستمزد کارگران برای امسال تنها ۲۰ درصد بوده که با تورم همخوانی ندارد.

سقف دستمزد، زنجیری بر پای کارگر نفتی

در کشورهای حاشیه خلیج فارس، میانگین حقوق یک تکنسین نفتی پس از ۱۰ سال سابقه، دو برابر می‌شود اما در ایران سیاست‌های دستمزدی مثل تعیین سقف دستمزد ، اجازه این کار را نمی‌دهد.

سقف دستمزد امسال حدود ۵۰ میلیون تومان تعیین شده، یعنی حتی کارگران ماهری که سال‌ها در دمای بالای ۶۰  درجه و رطوبت بالا کار می‌کنند، در بهترین حالت ماهانه ۵۰ میلیون تومان (حدود ۸۰۰ دلار) درآمد دارند.

همچنین شکاف حقوق میان کارکنان نفتی یکی دیگر از چالشهای این صنعت است. کارگران رسمی در صنعت نفت ایران، به طور میانگین ۴۰ درصد بیشتر از کارگران پیمانی و قراردادی حقوق دریافت می‌کنند.

شکاف عمیق دستمزد، تهدیدی برای صنعت نفت ایران

پیامدهای این وضعیت فاجعه‌بار می‌تواند به مهاجرت نیروهای متخصص، کاهش تولید نفت، وابستگی به نیروی کار خارجی و تاخیر در اجرای پروژه‌ها باشد که دولت چهاردهم باید در این زمینه به صورت جدی ورود کند.

افزایش دستمزدها، ایجاد شفافیت در پرداخت‌ها، سرمایه‌گذاری در آموزش نیروهای متخصص و ایجاد انگیزه برای ماندگاری آن‌ها در کشور، از جمله راهکارهایی هستند که می‌توانند به بهبود این وضعیت کمک کنند

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=150636
  • 41 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

بایگانی شمسی