به گزارش سرویس اجتماعی افق تهران؛ علی فرهادی؛ سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه آمار دانشآموزان کشور در سال ۱۳۸۸، ۱۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بود، اظهار کرد: جمعیت دانشآموزان حاضر در مدارس کشور (ایرانی و اتباع) در سال تحصیلی جدید به ۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسیده است.
وی افزود: با وجود رشد جمعیت دانشآموزان کشور اما امکانات و نیروی انسانی آموزش و پرورش نهتنها افزایش نداشته بلکه کمتر هم شده است، بنابراین مدیریت در این وزارتخانه دشوارتر شده است.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه این وزارتخانه ۴۴.۲ درصد کل کارکنان دولت را شامل میشود، بیان کرد: بودجه وزارت آموزش و پرورش ۱۰ درصد بودجه دولت است.
فرهادی ادامه داد: از سال ۱۳۸۲ تا به امروز به لحاظ توسعه فضای آموزشی با رشد بسیاری مواجه بودیم اما در سال ۱۳۸۲ حدود ۷۹ هزار سرایدار و خدمتگزار در مدارس داشتیم و اکنون به ۵۱ هزار نفر کاهش یافته است.
معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه بیش از یکپنجم نیروهای موجود آموزش و پرورش در سه سال اخیر استخدام شدند، مطرح کرد: امسال ۱۰۵ هزار ردیف استخدامی دریافت کردیم. در آزمون آموزگاری سال گذشته، ۲۸ هزار ظرفیت استخدام داشتیم که ۱۷ هزار و ۴۰۰ نفر پذیرفته شدند، امسال نیز ۲۸ هزار ظرفیت داشتیم که ۲۱ هزار نفر پذیرفته شدند.
وی گفت: سال گذشته ۵۷۲ هزار معترض به رتبهبندی داشتیم که اکنون به عدد صفر رسیده است همچنین سال گذشته ۲۰۳ هزار کمبود معلم داشتیم که امسال میزان کمبود ۵۰ هزار نفر کاهش یافته است. مهر امسال دغدغه نیروی انسانی نداریم.
فرهادی درباره اعمال محدودیت برای بازنشستگی معلمان مطرح کرد: به تازگی تصمیمی درباره تأمین معلم برای مهر ۱۴۰۳ گرفته و بخشنامه محدودیت بازنشستگی ابلاغ شد، براساس این بخشنامه و مطابق ماده ۱۰۳ قانون مدیریت خدمات کشوری، معلمان تا ۳۰ سال سابقه و ۶۰ سال بازنشسته خواهند شد.
وی ادامه داد: این بخشنامه زمانی صادر شد که برنامه هفتم توسعه ابلاغ نشده بود، هماکنون با ابلاغ این برنامه، بخشنامه محدودیت بازنشستگی اصلاح خواهد شد و مشوقهایی را برای ایجاد انگیزه در میان معلمان به منظور استمرار خدمت در نظر میگیریم تا از بحران کمبود نیروی انسانی که تا ۲ سال آینده با آن مواجه هستیم، نجات یابیم. بعد از دو سال با توجه به فارغالتحصیلان دانشگاه فرهنگیان و رجایی کمبود نیروی انسانی مدیریت خواهد شد و امسال نیز مهرماه آرامی را خواهیم داشت.
بیش از هزار نفر از نمایندگان فرهنگیان معترض به بخشنامه استمرار خدمت اجباری در نامهای از رئیس جمهور درخواست کردند تا ضمن لغو بخشنامه غیرقانونی استمرار خدمت اجباری معلمان، قانون بازنشستگی موجود را اجرایی کند.
متن نامه بدین شرح است:
بسمه تعالی
حضور ارجمند جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
با عرض سلام وتقدیم احترام
به استحضار عالی میرساند، همانطور که درجریان هستید، بسیاری از معلمان درانتخابات اخیر و پس ازحضور معجزه گونه شما مشارکت گستردهای داشته و علیرغم میل باطنی ازبالاترین مقام وزارت تا مدیران مناطق ونواحی آموزش و پرورش، با امیدواری وصف ناشدنی درعرصهی انتخابات مداخله کرده ودرایجاد تغییروتحول آشکار جامعه حضوری فعال به نمایش گذاشتند.
متاسفانه برخی از مدیران وزارتخانه، دریکی ازبندهای قانون مدیریت خدمات کشوری – بند ۱۰۳ – وبا تغییر یک حرف از این ماده – به کاربردن حرف واو به جای یا – که منجربه تغییرماهوی قانون ازحالت رضایت پرسنل مستخدم به استمرار خدمت، به حالت اجبار استمراری خدمت تا ۶۰ سال و بیشتر افرادی که سابقهی پرداخت ۳۰سالهی حق بازنشستگی داشته اند، ازبازنشستگی قانونی افرادی که درپایان سال تحصیلی فعلی باید اتفاق میافتاد با ارائهی بخشنامهی غیرقانونی شماره۱۹/۷۰۰ بتاریخ ۱۲/۴/۱۴۰۳ ممانعت به عمل آورده به نحوی که بازنشستگی این گروه از پرسنل آموزش و پرورش درحالی که کاملا درانتظار آن بودند، تا تاریخ نامعلومی به تعویق افتاده است.
این اقدام سلیقهای و غیرکارشناسی هرچند که درظاهر به بهانهی تامین کمبود نیرو در آموزش وپرورش اعلام شده، اما پرواضح است که جبران کمبود نیرو به عهدهی مدیران وزراتخانه و برنامه ریزی و کارشناسی میباشد و صدور چنین بخشنامهای ناعادلانه و ظلم به معلمان در شرف بازنشستگی است.
چرا نیروهای سایر دستگاهها به سهولت بازنشسته میشوند و معلمان به صورت غیر قانونی از این حق مسلم محروم میشوند؛ لذا ازجنابعالی که در گفتمان و دیگاههای خود شعار برخورد با چنین رفتارهای غیرکارشناسی و غیرقانونی را داده اید؛ خواهشمندیم که با دستوراجرای مر صریح قانون واقعی مدیریت خدمات کشوری و همچنین آخرین قانون مصوب مجلس که به تایید شورای نگهبان هم رسیده – برنامهی هفتم توسعه – با تنها خواستهی جمع کثیری ازهمکاران با۳۰سال سابقه که همان اجرای قانون بازنشستگی موجود، میباشد، حمایت و یاری برسانید.
با تشکر و احترام.
معاون حقوقی و امور مجلس وزیر آموزشوپرورش گفت: «امسال کسانی که در سن بازنشستگی قرار دارند، میمانند و همکاری خواهند داشت.»
وی با بیان اینکه در گذشته در یک سال ۳۰۰۰ ورودی جذب میشدند، اما از آن طرف بیش از ۵۰ هزار نفر خروجی داشتیم که در سال گذشته با یک سونامی روبهرو شدیم، افزود: در دولت شهید رئیسی فقط در سال ۱۴۰۲-۱۴۰۳ بیش از ۲۰۰ هزار ردیف استخدامی اخذ شد، یعنی میتوان گفت بیش از یک چهارم نیروی امروز آموزش و پرورش در سه سال اخیر استخدام شدند که نشان از پیشی گرفتن ورودی بر خروجی است.
قاسم احمدی لاشکی، معاون حقوقی و امور مجلس وزیر آموزشوپرورش ، با بیان اینکه یکی از دغدغههای اساسی و مهم آموزش و پرورش ساماندهی نیروی انسانی است گفت: در برنامه هفتم پیشرفت از ماده ۸۸ تا ماده ۹۲ به حوزه آموزش و پرورش اختصاص یافته است، در ماده ۸۸ شفاف اعلام شده آموزش و پرورش مکلف است ظرف مدت ۶ ماه آیین نامه سند جامع نیروی انسانی را دوباره آماده کند.
معاون حقوقی و امور مجلس وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۶۷ هزار نفر خروجی داشتیم که باید جبران میشد، ادامه داد: در آزمون اخیر آموزگاری که چند روز گذشته نتیجه آن اعلام نهایی شد، از طریق ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان ۲۸ هزار و ۸ نفر نیروی جدید جذب شد.
همچنین برای آزمون دبیری که هفته آینده اعلام نتیجه میشود بیش از ۲۴ هزار نفر از طریق ماده ۲۸ یعنی کسانی که لیسانس و بالاتر دارند و در آزمون شرکت کردند قبول میشوند.
وی ادامه داد: در آزمون کیفیتبخشی که مراحل پایانی دوره و کار ارزیابی و مصاحبه آن در حال انجام است، حدود ۲۰ هزار نفر مربی تربیتی، مراقب سلامت و مشاوره و معلم ورزشی جذب میشوند که نزدیک به ۷۲ هزار نفر در این مدت محدود صرفا از طریق ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان جذب میشوند.
لاشکی با بیان اینکه حدود ۳۰ هزار نفر استخدامی از طریق دانشگاه فرهنگیان در دوره ۴ ساله اتفاق میافتد، گفت: این افراد از اول مهر امسال کار خود را آغاز میکنند.
بیش از ۲۰۰۰ نفر در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی ردیف استخدامی داده شد. برای اولین بار بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، مجوز ۳۰۰۰ جذب نخبه در وزارت آموزش و پرورش صادر شد که منتظر هستیم کارهای اداری آن انجام شود.
وی با بیان اینکه امسال جزو سالهایی است که میزان ورودی آموزش و پرورش بر میزان خروجی آن غلبه مییابد، گفت: امسال کسانی که در سن بازنشستگی قرار داشتند، میمانند و همکاری خواهند داشت. به هر حال امیدوارم که در طی چند سال آینده مشکل اساسی آموزش که نیروی انسانی است، حل شود.
معاون حقوقی و امور مجلس وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه تهران، شهرستانهای استان تهران، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و اصفهان بیشترین کمبود نیروی انسانی را دارند اظهار کرد: این استانها نیاز به مراقبت بیشتری دارند.
انتهای پیام/