تاریخ : دوشنبه, ۱۹ شهریور , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

تبعات قطعی‌های برق مرداد در فروش فولاد کمبود نقدینگی چالش جدید صنعت فولاد مشکلات حقوق دولتی معادن باعث عقب‌افتادگی معادن مجلس در کنار دولت برای مقابله با تورم مشارکت مردم در تولید و اقتصاد ماموریت مهم دولت افزایش تولید فولاد در گرو تامین انرژی افزایش ۲۳ درصدی انرژی تجدیدپذیر در کشور خودکفایی در تامین تجهیزات صنعت پتروشیمی تا ۵ سال آینده ضرورت تنوع‌بخشی به تولید گریدهای پتروشیمی جزئیات انتقال پایتخت ضرورت ارائه گزارش شهرداری به شورای شهر از وضعیت آمادگی تهران برای مهرماه ضرورت پاسخگویی شهردار به شهروندان لزوم تشکیل کارگروه برای حل مشکلات متروی تهران آغاز نوسازی کلیه خطوط معاینه فنی مراکز تهران وزش باد نسبتا شدید در تهران طولانی‌ترین مسیر نمکی ایران در میان ۱۰۰ سایت برتر جهانی شکایت باشگاه پرسپولیس از استقلال آلو؛ میوه ای با خواص درمانی فسخ قرارداد دستیار نکونام در استقلال تاثیر ورزش بر عملکرد مغز آینده‏ صنعت فولاد در گرو رفع تنگناها جبران کمبود تولید بنزین با ساخت پالایشگاه زودبازده افزایش شدید قیمت مسکن در تهران طی یک ماه چالش بدهی۵۰ همتی اوره سازان در دولت چهاردهم جزئیات تمدید قرارداد گازی ایران و ترکیه تبعات قطعی های برق مرداد در فروش فولاد افزایش تدریجی نرخ بهره بین بانکی کریدور زنگزور خط قرمز ایران ورود کمیسیون اقتصادی به موضوع وام‌های نجومی رئیس و اعضای هیات مدیره بورس افزایش هشت دهم درصدی میانگین نمرات امتحانات نهایی افزایش دمای تهران از فردا نمایشگاه بین‌المللی در معرض خطر اعلام ساعات جدید خدمات رسانی مترو تهران در پی تغییر ساعات ادارات ضرورت ساماندهی تاکسی‌های مسافربر شخصی در تهران تحویل دو رام قطار ملی تا پایان سال در صورت تأمین اعتبار تعطیلی قلعه فلک‌الافلاک

0

ایران رتبه نهم ثبت میراث جهانی یونسکو

  • کد خبر : 150115
  • 15 مرداد 1403 - 14:35
ایران رتبه نهم ثبت میراث جهانی یونسکو
قائم مقام وزارت میراث جهانی، گردشگری و صنایع دستی اعلام کرد: با ثبت جهانی هگمتانه، ایران رتبه نهم فهرست میراث جهانی یونسکو را بدست آورد و از اقدام برای تدوین پیوست حفاظت از آثار جهانی با تعیین وظایف تمام نهادها و وزارتخانه‌ها خبر داد.

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر افق تهران؛ علی دارابی، معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در نشست «هگمتانه» که به عنوان بیست‌وهشتمین میراث ایران ششم مردادماه ۱۴۰۳ در یونسکو ثبت جهانی شد، با شرحی از فلسفه ثبت جهانی یونسکو و با اشاره به حمایت‌های مالی و معنوی کنوانسیون میراث جهانی یونسکو از پرونده‌ها و آثاری که ثبت جهانی می‌شود، افزود: روح حاکم بر کنوانسیون میراث جهانی یونسکو، حمایت است. موضوع ثبت جهانی محدود به حمایت از آثار و جلوگیری از تخریب نیست. در رویکرد توسعه‌یافتگی به مفهوم ثبت جهانی آثار از منظر دیپلماسی فرهنگی نگاه می‌شود و افزایش علاقمندی کشورها به ثبت جهانی نیز از این منظر است‌ و از همین رو، کشورهای توسعه‌یافته که به خوبی از عهده حفاظت از آثار بر می‌آیند در صدر صف ثبت جهانی آثار هستند.

او با اشاره به دستاوردها و اثرات ثبت جهانی گفت: در دهلی نو ۱۹۸ کشور حضور داشتند و با این تعدادی که در اجلاس اخیر حضور داشتند یکی از معتبرترین تنظیم اسناد در جهان اتفاق افتاد. به این نکته اشاره کردم تا اعتبار کاری که توسط وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی انجام شد بر همگان روشن شود. در این نشست ۲۶ اثر فرهنگی و تاریخی ثبت شد و ما در میان ۱۰ کشور نخست دنیا در حوزه میراث فرهنگی ملموس رتبه نهم را داریم و در رتبه میراث ناملموس با ۲۴ عنصر جزو ۵ کشور نخست هستیم و در دولت سیزدهم در دو رتبه صعود کردیم. امسال هم در کمیته میراث جهانی ناملموس که در پاییز برگزار می‌شود چند پرونده داریم که موقعیت ایران بهتر خواهد شد.

اعتباربخشی فرهنگی، جهانی‌کردن ارزش‌های ایرانی، دیپلماسی فرهنگی، بهره‌گیری از ظرفیت‌های اقتصادی ثبت جهانی، حفاظت از اثر و ویژگی‌های جامعه محلی و توانمند کردن جوامع محلی و میزبان آثار از جمله دستاوردهای است که به گفته دارابی، ثبت جهانی آثار به همراه دارد.

معاون میراث فرهنگی کشور در ادامه اظهار کرد: ثبت، آغاز کار است. حمایت و حفاظت از اثر، کار یک وزارتخانه نیست و همراهی دستگاه‌های مختلف را می‌طلبند. از همین رو پیوست آن در حال نهایی شدن است تا مصوبه نهادهای بالادستی را داشته باشد و دستگاه‌ها بعد از ثبت به وظایف خود عمل کنند، از جمله ردیف اعتباری که سازمان برنامه و بودجه باید اختصاص دهد و استانداران و دیگر دستگاه‌ها نیز وظایف مشخصی داشته باشند که در آن پیوست، بیان شده است.

دارابی تاکید کرد: بعد از ثبت وظیفه‌ای در روایتگری داریم و باید پیوست رسانه‌های پس از ثبت را داشته باشیم و دستگاه‌های مرتبط در این باره وظایفی دارند. این اعتبار باید روایتگری شود تا این ثروت و گنجینه و دارایی عظیم را خوب معرفی، حفاظت و برای آیندگان نگهداری کنیم. این کار یک دستگاه نیست و به عظمت مردم نیاز دارد و نهضت بزرگی برای حفظ و ثبت آثار فرهنگی و تاریخی باید صورت گیرد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=150115
  • 122 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

بایگانی شمسی