تاریخ : دوشنبه, ۲۲ اردیبهشت , ۱۴۰۴

اخبار لحظه

تداوم شارژ کارت‌های سوخت ضرورت تسهیل سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در صنعت نفت تداوم قطع برق ادارات در تهران ضرورت هدف گذاری برای بهینه سازی مصرف انرژی در پتروشیمی ایران و روسیه و در پی گسترش همکاری‌های صنعت پتروشیمی سرمایه‌گذاری مهمترین رکن رشد ۸ درصدی اقتصادی اجماع ملی لازمه حل ناترازی انرژی لزوم ارائه برنامه مدون رفع ناترازی برق افزایش هشت میلیون تنی ظرفیت تولید پتروشیمی هشدار وزش باد شدید در تهران جزئیات احداث شهربازی‌ها و تم‌پارک‌های مدرن در پایتخت ضرورت بازپسگیری اختیار اقدامات در خصوص حریم پایتخت به شهرداری ثبت آیین گلاب‌گیری کاشان در فهرست رویدادهای گردشگری جهان مرمت ۸۵ اثر فاخر از گنجینه کاخ سعدآباد ضرر شدید کشور از تداوم فلرسوزی عدم اجرای صحیح قانون معادن افزایش صادرات نفت در ماه گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل جزئیات افزایش حقوق کارمندان دولت تغییر ساعت کاری مترو از امروز ضرورت مشارکت مردم در امورات کشور ضرورت اصلاح مدیریت آب در کشور برای جلوگیری از بی آبی الزام به جذب سرمایه‌گذاران در بخش بالادستی صنعت نفت روند نسبی افزایش دما طی پنج روز آینده جزئیات اجرای طرح ترافیک تهران از امروز ضرورت افزایش ایمنی در شهر برای شهروندان بهره‌برداری از پنج بوستان جدید در پایتخت اعلام ساعات جدید کاری شهرداری‌ها ضرورت راه‌اندازی سازمان گردشگری در شهرداری تهران انتقاد از انتقال موزه قرآن به کاخ سعدآباد تحقق خواسته‌های مردم از علل اصلی ایجاد شورای شهر تهران نیازمند تغییراتی جدی در نحوه اداره شهرداری‌ انتقاد از تقدم سیاست بر اقتصاد در ایران کمبود و ناترازی انرژی از مهم‌ترین مشکلات تولید محالفت با ساخت آرامستان جدید در تهران ضرورت پرهیز از بزرگنمایی اشتباهات نیروی انتظامی ضرورت توجه به مناطق محروم کشور

6

اتمام ذخایر سنگ آهن تا ۱۹ سال آینده

  • کد خبر : 146196
  • 03 خرداد 1403 - 10:14
اتمام ذخایر سنگ آهن تا ۱۹ سال آینده
کارشناس حوزه معدن ضمن اشاره به تعطیلی ۷۷۰۰ معدن در کشور بیان کرد: اگر اکتشاف جدیدی در حوزه سنگ آهن صورت نگیرد ذخایر این بخش تا ۱۹ سال آینده به اتمام می رسد.

به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران؛ بهرام شکوری، کارشناس حوزه معدن اظهارداشت: اگر تا سال ۱۴۰۴ هیچ اکتشافی صورت نگیرد به اندازه ۱۹ سال ذخیره سنگ آهن داریم اما اگر اکتشاف توسعه یابد این عدد به ۲۵ تا ۳۰ هم افزایش می‌یابد.

وی همچنین در مورد تعطیلی معادن افزود: در حال حاضر ۷۷۰۰ معدن در کشور تعطیل است که ۲۵ درصد از آنها مربوط به بخش سنگ می‌شود.

شکوری در ادامه تصریح کرد: تاکید ما بر تولید با هدف افزایش صادرات آن هم در شرایطی است که ظرفیت صادرات به خوبی وجود دارد و افزایش بازارهای صادراتی می‌تواند دستاوردهای بسیاری برای صنعت و کشور به همراه داشته باشد. سال گذشته، در حوزه سنگ تنها هفت درصد صادرات، معادل ۴ میلیون دلار صورت گرفت که بسیار نسبت به ظرفیت موجود، کم بوده است.

وی ضمن تاکید بر اینکه نگاه ما در صنعت سنگ، همواره بر تأمین نیاز داخل کشور بوده و هست، خاطرنشان کرد: این مهم نتیجه تحریم‌ها و عدم ارتباط با کشورهای دیگر در گذشته بوده، اما اکنون ارتباط با کشورهای همسایه فراهم است، بایستی از ظرفیت‌های موجود بهره کافی را کسب کرد و برای افزایش بازارهای صادراتی و تولید صادرات محور گام برداشت.

شکوری ضمن تاکید بر اینکه چنانچه نگاه ما به تولید، صادرات‌محور نباشد، محکوم به فنا و نابودی خواهیم بود، گفت: از این‌رو بایستی به صادرات سنگ به کشورهای همسایه و منطقه، توجه ویژه‌ای داشت.

رئیس انجمن سنگ ایران ضمن اشاره به ارزآوری در صنعت سنگ، خاطرنشان کرد: کل ذخایر سنگ ساختمانی ایران ۳.۲ میلیارد تن است در حالی که در بهترین حالت ۱۵ میلیون تن تولید می‌کنیم؛ می‌توان با نوسازی ماشین‌آلات، افزایش تولید صادرات محور را گسترش داشت و به سهم صادرات پنج میلیارد دلاری دست پیدا کنیم.

رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران گفت: کل ذخایر سنگ ساختمانی ایران ۳.۲ میلیارد تن است در حالی که در بهترین حالت ۱۵ میلیون تن تولید می‌کنیم. همه نوع سنگ تزئینی ساختمانیِ دنیا در ایران وجود دارد و ایران رتبه پنجم تولید و رتبه اول مصرف سنگ را در جهان دارد.

وی تصریح کرد: وضع عوارض صادرات در حقیقت تنبیه تولیدکننده محصولات معدنی در سراسر زنجیره تولید است؛ همانطور که اشاره شد، اگر صنعت سنگ ایران به سمت صادرات حرکت نکند، محکوم به فناست. این درحالی است برای سنگ در ساختمان جایگزین‌های زیادی وجود دارد و ممکن است در آینده دیگر تقاضایی برای آن وجود نداشته باشد.

محمدهادی مطیع‌مقدم، مجری برگزاری چهاردهمین نمایشگاه سنگ ساختمانی اعلام کرد: در نمایشگاه امسال ۱۳۰ شرکت از صنف سنگ در سه سالن به متراژ ۱۰ هزار متر مربع از فرآوری تا عرضه، حضور دارند.

وی افزود: علاوه بر حضور شرکت‌های جدید با توانمندی‌های بالا در این دوره نمایشگاه سنگ، همچنین ۱۰ شرکت از کشور چین به صورت مستقیم و ۱۳ شرکت خارجی به صورت نمایندگی کشورهای ایتالیا، هند و… در این دوره از نمایشگاه حضور دارند.

مطیع مقدم تصریح کرد: امسال نیز که دومین دوره نمایشگاه صنعت ساختمانی برگزار می‌شود، نیازمند حمایت دولت در این عرصه هستیم این صنعت دارای ارزآوری و سود دهی بالا برای اقتصاد کشور است.

زیبا یزدانیدبیر انجمن سنگ ایران با بیان اینکه قرار است سند استراتژیک صنعت سنگ تهیه شود، اظهار کرد: یکی از مبادی مهم در بازاریابی و صادرات، برگزاری نمایشگاه‌هاست؛ چراکه ماهیت سنگ‌های ساختمانی نیاز به دیده شدن و لمس کردن دارند. ضمن اینکه تهران به واسطه در دست داشتن بازار سنگ فرآوری شده، نقش مهمی در اقتصاد دارد؛ بنابراین از فعالان اقتصادی درخواست داریم برای کمک به این صنعت، نقطه نظرات خود را اعلام کنند تا شاهد ارتقای صنعت سنگ باشیم.

وی ضمن اشاره به توسعه صادراتی سنگ ساختمان، گفت: در راستای حمایت از صنعت سنگ چهار کمیسیون تخصصی تشکیل می‌شود که ۲۸ نفر برای این کمیسیون‌ها اعلام آمادگی کردند که انتخابات صورت می‌گیرد. همچنین میز صادرات کشور ایجاد شده که مصوبه‌های آن قابل پیگیری در وزارت صنعت، معدن و تجارت است. ضمن اینکه بحث‌های آموزشی و توسعه‌ای در حوزه فرآوری و به روزرسانی ماشین‌آلات استخراج و فرآوری سنگ‌های معدن پیگیری می‌شود.

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=146196
  • 316 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.