تاریخ : چهارشنبه, ۱۸ تیر , ۱۴۰۴

اخبار لحظه

افزایش خوداظهاری در سامانه املاک جزئیات طرح تشدید مجازات جاسوسی تغییر ساعات چرخه‌های دوم و سوم تسویه سامانه پایا طبعات قطع همکاری کارگران پیش از پایان مدت قرارداد افزایش سقف کارت به کارت در برنامک‌های پرداخت اهمیت ذخیره سازی کالاهای اساسی برای شرایط بحرانی افتتاح بازارهای جدید میوه و تره بار در تهران جزئیات برگزاری نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ اعلام زمان شارژ اعتبار کالابرگ برای یارانه بگیران ارتباط کابوس‌های شبانه با عادات غذایی بد جزئیات افتتاح پروژه‌های عمرانی پایتخت انتقاد عضو شورای شهر تهران به وضعیت پاکبانان شهر انتقاد از قطعی‌های برق در مراکز اقامتی مشهد نمایش فرمان تاریخی دوره افشاریه تاثیرات منفی استرس بر پوست تداوم افزایش قیمت‌ها و خالی شدن سفره‌ها تکذیب شارژ اعتبار کالابرگ دهک‌های ۴ تا ۷ ضعف سیاستگذاری عامل عدم توجه به حق مسکن کارگران جزئیات احکام مالیاتی بسته حمایتی دولت ضرورت حفظ انسجام ملی در شرایط حساس کنونی کشور تاثیر دمنوش زرشک بر رفع عطش تابستان جزئیات تصویب طرح تشدید مجازات جاسوسی به مجلس تداوم آلودگی هوای تهران تا ۵ روز آینده بازگشت آثار تاریخی ایران از چین توصیه‌های بهداشتی حفظ سلامت در آلودگی هوا تداوم استقرار آسیب دیدگان تهران در ۹ هتل افزایش نرخ کرایه‌های تاکسی در شرایط بحرانی تعطیلی ادارات تهران تا پایان هفته چگونگی تامین منابع مالی شهرداری در شرایط جنگ و بحران بررسی اصلاحیه تعیین مبالغ پایه حق بهره برداری غرف در بازارهای میادین تثبیت نرخ سود بین‌بانکی ضرورت پرداخت سریع مطالبات گندم‌کاران تعطیلی ادارات تهران به دلیل شرایط اضطرار آلودگی هوا راهکارهایی برای جلوگیری از کم آبی بدن در تابستان جزئیات تصویب قانون تشکیل سازمان ملی مهاجرت پیامدهای مخرب آلودگی هوا بر سلامت

8

بخشنامه‌ای برای سرکوب صادرکننده به نفع واردکننده

  • کد خبر : 145759
  • 27 اردیبهشت 1403 - 12:54
بخشنامه‌ای برای سرکوب صادرکننده به نفع واردکننده
الزام تولیدکنندگان به عرضه ارز در سامانه نیما تنبیه صادرکننده به نفع وارد کننده است و قطعاً بزودی شاهد کاهش آمار صادرات مقاطع فولادی و درآمد ارزی حاصل از آن خواهیم بود.

به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران؛ بهار همواره فصل رونق بازار آهن و فولاد بود اما حالا و در سومین هفته از اردیبهشت‌ ماه به شکل نامتعارفی، رکود دامن‌گیر این بازار شده است. برخی از کارشناسان، رکود بازار مقاطع فولادی را در رکود بخش ساخت و ساز و مسکن گره می‌زنند و برخی دیگر، علت‌هایی همچون تغییرات نرخ ارز و مصوبات خلق‌الساعه سیاست‌گذاران بخش صنعت را عامل بوجود آمدن رکود در بازار فولاد می‌خوانند.

رکود در بازار مقاطع طویل فولادی به شکلی بود که ۱۹ اردیبهشت ‌ماه سال جاری تنها ۹ درصد میلگرد فولادی عرضه شده در رینک فیزیکی بورس کالا معامله شد؛ رکودی که استمرار آن در ادامه می‌تواند تولیدات نوردکاران را با چالش‌های زیادی مواجه کند.

سید علی محمد ابویی مهریزی، نائب رئیس انجمن نوردکاران فولادی ایران گفت: وقتی نوردکار مواد اولیه مانند شمش را با نرخ دلار آزاد خریداری می‌کند، بازگشت ارز محصول نهایی آن با نرخ دلار نیمایی یعنی ضررِ کارخانه نورد و در خوش‌بینانه‌ترین حالت آن این است که صادرات و تولید را متوقف کند.

نائب رئیس انجمن نوردکاران فولادی ایران در واکنش به بخشنامه جدید تسویه تعهد ارزی صادرات محصولات فولادی که باعث توقف صادرات فولاد به دلیل الزام به عرضه ارز صادرات فولاد صرفاً در سامانه نیما است، گفت: متاسفانه وزارت صمت به عنوان حامی مستقیم صنعت اجازه می‌دهد برخی، کارخانه‌های تولیدی را محل آزمایشگاه نظریات اشتباه خود قرار دهند و هر روز بصورت آزمون و خطا، حیات و ممات کارخانجات و کارکنان صنعت را رقم بزنند. تصمیمات غیرتخصصی، صدمات جبران ‌ناپذیری به نوردکاران وارد کرده است.

ابویی مهریزی ادامه داد: نوردکاران پیش از سال جدید، شمش را با دلار ۵۹ هزار تومانی خریداری و به میلگرد تبدیل کرده‌اند تا بتوانند صادر کنند حالا دولت اظهار می‌کند باید ارز حاصل از صادرات خود را با دلار حدود ۴۰ هزار تومانی پس بدهید. این یعنی ما به التفاوت ارز نیما و ارز آزاد را متضرر شوید.

این فعال بخش صنعت متذکر شد: با توقف صادرات، بازارهای صادراتی کشور که با صرف هزینه و طی سالیان طولانی بدست آمده، به رقبایی از عربستان، ترکیه و دیگر کشورها هدیه می‌شود و تولید و اشتغال در صنعت نورد فولاد به شدت تهدید خواهد شد. الزام تولیدکنندگان محصولات نوردی به عرضه ارز حاصل از صادرات در سامانه نیما در حالی که مواد اولیه را به نرخ ارز آزاد خریداری می کنند، در واقع تنبیه صادرکننده به نفع واردات‌کننده است و قطعاً بزودی شاهد کاهش آمار صادرات مقاطع فولادی و درآمد ارزی حاصل از آن خواهیم بود.

نائب رئیس انجمن نوردکاران فولادی ایران پیشنهاد داد تا نوردکاران فولادی، اجازه واردات کالای ثبت سفارش شده مورد نیاز کشور برای رفع تعهد ارزی، مانند سال‌های گذشته و برخی صنایع دیگر داشته باشند.

نائب رئیس انجمن نوردکاران فولادی ایران در خاتمه افزود: متاسفانه شاهد گرایش معاونت معدنی به بخش خاصی از زنجیره هستیم. در بخشی قیمت ها از ۲۸۰۰ به ۵۳۰۰ رسیده یعنی ۱۹۰ درصد افزایش قیمت داشته اما در بخش نورد افزایش قیمت به ۴ درصد می‌رسد. با ادامه این روند کارخانه‌ها تعطیل و صادرات متوقف می‌شود. آمار و گزارش مخرب این اقدام های غیر کارشناسی خود را در ماه آینده نشان می‌دهد. امیدوارم این سلسه اشتباهات در تصمیم گیری تنها به دلیل بی‌تجربگی مدیران باشد و نیت ضربه زدن به تولید داخلی را نداشته باشند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=145759
  • 345 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.