تاریخ : دوشنبه, ۱۴ آبان , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

شفافیت و ارائه به موقع از ویژگی‌های مهم لایحه بودجه ۱۴۰۴ ضرورت توسعه زیرساخت‌های حوزه گردشگری تهران ضرورت پایش برنامه‌های آموزش شهروندی شهر تهران تأکید بر تعیین تکلیف پروژه‌های سرمایه‌گذاری خارجی سکوت کارگران ناراضی از ترس بیکاری تاثیر بحران قطعی برق بر کارخانه‌های تولید فولاد در تابستان افزایش هزینه تولید پتروشیمی‌ها در کنار سودآوری افزایش فرسودگی با بهره‌گیری نیروگاه‌ها از سوخت مازوت اعلام ‏‬اسامی مخالفان واردات اتوبوس‌های برقی ضرورت تحول‌گرایی در فعالیت‌های سازمان فرهنگی هنری ضرورت توسعه بازارهای میوه و تره‌بار شهرداری تهران اعلام تعرفه برق تجدیدپذیر صنایع و دستگاه‌های اجرایی ۱۰ اتوبوس برقی چینی در فرایند ترخیص آغاز ثبت ایده‌ها برای «من شهردارم۳» از هفته آینده آغاز حذف یارانه نقدی برخی دهک‌های درآمدی اعلام جزئیات رقم حقوق بازنشستگان بعد از همسان‌‌سازی آماده‌باش تهران در پی هشدار هواشناسی افزایش قیمت آهن اسفنجی در بازار ترخیص تاکسی‌های برقی چینی از گمرک صرفه‌جویی انرژی راهکاری برای کاهش محدودیت‌های برق ضرورت تسریع در طرح اصلاح قانون معادن تاخیر در پاسخگویی شهردار تهران در شورای شهر صنعت پتروشیمی‌ نیازمند روزانه ۱۶۸ میلیون مترمکعب گاز شرکت‌های پتروشیمی نیازمند حمایت و پشتیبانی حاکمیت اختصاص یک‌سوم گاز کشور به نیروگاه‌ها کاهش تعداد کودکان کار در چهارراه‌های پایتخت ضرورت تسهیل تشکیل سازمان گردشگری تهران تذکر و انتقاد شورای شهر از شهرداری تهران ریزش دیوار امامزاده اسماعیل چیذر تهران راهکارهای مقابله با سنگ کلیه افزایش سرعت پیری مغز با دیابت جواب فوری به شایعه جدایی ۲ ستاره پرسپولیس بازگشت مدافع پرسپولیس به اردوی تیم ملی افتتاح یاور شهر و سه همراه سرا در تهران تا پایان سال ناترازی انرژی، ابر چالش امروز کشور ضرورت حل موضوع ساماندهی کارکنان در لایحه‌ای به مجلس

1

خواص انار برای سلامتی

  • کد خبر : 139392
  • 15 بهمن 1402 - 9:11
خواص انار برای سلامتی
انار میوه‌ای کم‌کالری و سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر و خواص آنتی‌اکسیدانی است و به محافظت در برابر بیماری‌ها و همچنین بهبود سلامت قلب کمک می‌کند.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران؛ یک عدد انار که حدود ۱۰۰ گرم است، مکملی عالی برای رژیم غذایی به شمار می‌رود.

یک انار حاوی ۸۵ کالری، ۱.۱۷ گرم چربی، ۱.۶۷ گرم پروتئین، ۱۸.۵۷ گرم کربوهیدرات، ۴.۳ گرم فیبر، ۱۳.۷ گرم شکر، ۲۶۳ میلی‌گرم پتاسیم، ۱۲ میلی‌گرم منیزیم، ۱۰ میلی‌گرم کلسیم، ۱۰.۲ میلی‌گرم ویتامین سی و ۳۸ میکروگرم اسید فولیک است.

همچنین دانه‌های انار حاوی پلی‌فنول‌هایی‌ هستند که ترکیبات آنتی‌اکسیدانی‌ و به دنبال آن اثرات ضدالتهابی روی سلول‌های بدن دارند.

همان‌طور که گفته شد انار به‌دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی در بهبود سلامت بدن نقش مهمی ایفا می‌کند. برخی از این فواید عبارتند از:

* از سلامت قلب محافظت می‌کند

نتایج برخی پژوهش‌ها به مصرف روزانه آب انار برای کاهش چربی خون اشاره دارند. این میوه با کاهش کلسترول بد و همچنین کاهش التهاب مرتبط با بیماری قلبی و سایر بیماری‌های مزمن، این امر را میسر می‌کند.

* از سلامت روده پشتیبانی می‌کند

انار با حمایت از میکروبیوم روده که محیط باکتریایی طبیعی است به سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند. پژوهشی بر روی حیوانات نشان داد عصاره انار در پیشگیری از بیماری التهابی روده (آی‌بی‌دی) موثر است. کارشناسان این را به ترکیبات و فیبر موجود در انار نسبت می‌دهند که روی جلوگیری از رشد باکتری‌های مضر در روده تاثیرگذار است.

* سلامت پوست را افزایش می‌دهد

بنابر نتیجه یک تحقیق، پوست شرکت‌کنندگانی که ۱۲ هفته آب انار مصرف کرده بودند، پس از قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش (UV) محافظت بیشتری داشت و به سرعت آسیب ندید یا اکسید نشد. اکسیداسیون پوست زمانی اتفاق می‌افتد که عوامل استرس‌زای خارجی باعث تخریب کلاژن و عملکرد سلول‌های پوست می‌شوند و بیماری‌های پوستی مانند سرطان پوست را ایجاد می‌کنند.

* حافظه را بهبود می‌بخشد

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در انار به کاهش سرعت تحلیل رفتن حافظه که در طول فرآیند پیری ایجاد می‌شود، کمک می‌کنند. مواد مغذی گیاهی انار (فیتونوترینت‌ها) به کاهش استرس اکسیداتیو در مغز کمک می‌کند و بر همین مبنا در محافظت از حافظه بلندمدت و کوتاه‌مدت موثر است.

پژوهش‌های دیگر هم نشان می‌دهد آنتی‌اکسیدان‌های خاص در انار موجب کاهش التهاب می‌شوند. این التهاب در ابتلا به بیماری‌های شناختی مانند بیماری آلزایمر نقش دارد.

* خواص ضد سرطانی دارد

سطوح بالای آنتی‌اکسیدان موجود در انار التهاب کلی را کاهش می‌دهد و رشد و گسترش تومورهای موجود در مراحل اولیه برخی سرطان‌ها را کند می‌کند.

* درد مفاصل را کاهش می‌دهد

باز هم به لطف آنتی‌اکسیدان‌ها و اثرات ضدالتهابی انار، تورم و درد مفاصل کاهش می‌یابد. بنا بر تحقیقات، احتمال دارد این میوه از استئوآرتریت جلوگیری کند. استئوآرتریت نوعی بیماری مفصلی عموما در زانو، مفصل ران و دست‌ها است که به‌ دلیل افزایش سن یا آسیب‌ها ایجاد می‌شود. البته به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

* از عفونت جلوگیری می‌کند

پلی‌فنول‌های موجود در انار به محافظت در برابر باکتری‌ها و ویروس‌ها که احتمالا کووید-۱۹ را هم شامل می‌شود، کمک می‌کند. با این حال هیچ تحقیقی وجود ندارد که تایید کند صرفا خوردن انار یا دانه‌های آن، بلافاصله از ابتلا به هر گونه ویروسی پیشگیری می‌کند یا اینکه بیماری ویروسی را درمان می‌کند.

به نظر می‌رسد که انار برای اکثر افراد مفید و ایمن است اما افراد با شرایط ذکرشده، برای افزودن این میوه به رژیم غذایی خود حتما باید با متخصص مراقب‌های بهداشتی مشورت کنند.

بنابر گزارش ایندیپندنت، زنان در دوره بارداری یا شیردهی باید در مصرف این میوه دقت کنند. البته مشخص نیست که این میوه چه تاثیری بر جنین یا نوزاد در حال رشد دارد.

مصرف انار برای افرادی که داروهای تجویزی خاص مانند استاتین‌ها، رقیق‌کننده‌های خون و داروهای کاهش‌دهنده فشار خون مصرف می‌کنند می‌تواند مضر باشد، زیرا ممکن است بر جذب دارو در بدن تاثیر بگذارد یا عوارض جانبی ناخواسته دیگری ایجاد کند.

افرادی که دیابت دارند باید در مصرف این میوه احتیاط کنند زیرا دانه‌های این میوه نسبت به سایر میوه‌ها قند و کربوهیدرات بیشتری دارند.

برخی افراد نیز ممکن است پس از مصرف انار با علائم گوارشی مانند اسهال مواجه شوند.

اما به طور کلی دانه‌های انار از آنتی‌اکسیدان‌ها و سایر ویتامین‌های ضروری سرشارند. آنها فواید ضدالتهابی متعددی دارند که با بهبود سلامت قلب، عملکرد حافظه، محافظت از سرطان و موارد دیگر مرتبط است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=139392
  • 142 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

بایگانی شمسی