تاریخ : جمعه, ۱۳ مهر , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

لغو تعطیلی صحن علنی مجلس افتتاح ۳۰ مرکز جدید میوه و تره‌بار در تهران اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام در شهرداری تهران در سال پاپانی مفقودی تابلوی ۳۰ میلیارد تومانی موزه امام علی شهرداری تهران رونمایی در کاخ گلستان در روز تهران بودجه اکتشاف ذخایر معدنی در ایران، یک دهم استاندارد جهانی نوسازی ۷ هزار تاکسی در تهران امضای شش سند همکاری بین ایران و قطر کاهش ۸ درصدی صادرات فولاد کشور معافیت صادرکنندگان محصولات فولادی از رفع تعهدات ارزی ضرورت حل مشکلات شهر تهران با رویکرد مردمی‌سازی کوتاهی در خدمت رسانی خط قرمز مدیریت شهری عملیات وعده صادق ۲ نقطه عطفی در روند تحولات منطقه توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی فرصتی برای جذب سرمایه گذار مشکلات پوستی از نشانه‌های کمبود ویتامین E آمادگی شهرداری برای میزبانی از نمازگزاران نماز جمعه تهران خانه‌های تاریخی مرکزی در مسیر کاربری‌های جدید روش‌های طبیعی برای سفیدکردن دندان‌ها محرومیت ۶ ماهه مهاجم پرسپولیس برگزار استقلال – النصر در تهران وعده صادق فقط یک سیلی بود نه انتقام کاهش دمای هوای تهران از فردا اعلام زمان رونمایی از گل‌نبشته‌های هخامنشی جمع آوری کمک‌های مردمی برای تقویت جبهه مقاومت در پایتخت کمبود ماشین‌آلات اصلی‌ترین چالش معدن داران کمبود فضا برای پارک واگن‌های مترو در پایانه‌ها حفر چاه‌‌های عمیق مانع آبیاری درختان جزییات تازه از همسان‌سازی حقوق بازنشستگان بحران ارزی در صنعت فولاد انتقاد از خسارت غیرقابل جبران صنایع در تابستان اشتیاق سرمایه گذاران خارجی برای احداث نیروگاه تجدیدپذیر در ایران تأثیر تنش‌های منطقه‌ای بر نرخ ارز اعلام قیمت انواع سبزیجات در میادین و بازارهای میوه و تره بار توصیه‌های طب ایرانی برای پیشگیری از سرماخوردگی ضرورت تکمیل سامانه جامع املاک و اسکان کاهش نرخ تورم نشان‌دهنده اجرای سیاست‌های موثر

2

کاهش عوارض صادراتی به بهانه ارزآوری

  • کد خبر : 138953
  • 08 بهمن 1402 - 16:07
کاهش عوارض صادراتی به بهانه ارزآوری
کارشناس صنعت فولاد بیان کرد: تولیدکنندگان با این بهانه که فولاد ارزآوری زیادی برای کشور دارد، به دنبال کاهش عوارض هستند و این درحالیست که اساس صادرات باید بر پایه محصولات نهایی باشد که در ایران برعکس شده است و ناگفته نماند که موادی مانند آهن اسفنجی و سنگ آهن، برای نسل‌های آینده است و با افزایش صادرات، این محصولات به تاراج خواهند رفت.

به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران؛ تورج امینی، کارشناس صنعت فولاد با اشاره به مجوزهای بیش از حد صادرشده در حوزه تولید فولاد مطرح کرد: با توجه به شرایط فعلی کشور، صدور حدود ۱۰۰ میلیون تن مجوز برداشت و ۱۴۰ میلیون تن مجوز احداث کارخانه فولادسازی، غیرکارشناسی شده محسوب می‌شوند. در واقع پروانه‌های بهره برداری را وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر می‌کند که متولی ابتدایی صنعت کشور محسوب می‌شود؛ به همین دلیل می‌توان گفت منشا اصلی این مجوزها در وزارتخانه است.

به گفته وی، حامل‌های انرژی کشور تا حدودی ارزان قیمت هستند و به دلیل اینکه گاز، برق و منابع ارزان قیمت به صنعت فولاد اختصاص داده می‌شود، اکثر سرمایه‌گذاران به سمت تولید در این حوزه روی می‌آورند.

کارشناس صنعت فولاد با اشاره به کاهش عوارض صادراتی مواد اولیه فولادی اظهارداشت: در چند هفته اخیر، تولیدکنندگان بالادستی فولاد به دنبال کاهش عوارض صادراتی هستند و به نظر می‌رسد با قدرتی که در دست دارند، موفق خواهند شد. در واقع به واسطه نفوذ و قدرت این افراد، می‎‌توان گفت کاهش اعداد عوارض به مرحله نهایی رسیده است.

امینی در ادامه اضافه کرد: در واقع تولیدکنندگان ابتدایی زنجیره، با این بهانه که این بخش، ارزآوری زیادی برای کشور دارد، به دنبال کاهش عوارض هستند و این درحالیست که اساس صادرات باید بر پایه محصولات نهایی باشد که در ایران برعکس شده است. ناگفته نماند که موادی مانند آهن اسفنجی و سنگ آهن، برای نسل‌های آینده است و با افزایش صادرات، این محصولات به تاراج خواهند رفت.

وی در پایان خاطرنشان کرد: از سوی دیگر، سنگ مگنتیت که تا چند سال پیش در کشور فراوان بود، امروزه در ایران کمیاب شده و حتی مقدار کم باقی مانده آن نیز، در حال صادرشدن است. بر همین اساس، به نظر می‌رسد تا چند سال آینده، صنایع و شرکت‌های بزرگ کشور واردکننده سنگ مگنتیت از افغانستان و سایر کشورها خواهند شد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=138953
  • 188 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

بایگانی شمسی