تاریخ : چهارشنبه, ۲۱ آذر , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

«من شهردارم»؛ تسهیل‌گر حل مسائل تهران پیش‌بینی اعتبار برای اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان ضرورت کاهش تلفات انرژی برای حل مشکل ناترازی مذاکرات ایران و ترکمنستان برای واردات گاز ضرورت جمع آوری گازهای مشعل با هدف صیانت از محیط زیست افزایش حدود ۳۰۰ اتوبوس به ناوگان شهری تهران آینده مبهم بازار فولاد ایران سازوکار مجلس برای توسعه حمل و نقل عمومی رشد ۱۳ درصدی معادن در صورت توسعه اکتشاف تحقق ۹۶ درصدی بودجه شهرداری تهران تا پایان آبان ماه ورود اتوبوس و تاکسی‌های برقی چینی به تهران واگذاری ۲۵۰ ون جدید به ناوگان تاکسیرانی پایتخت بارش باران در تهران طی روز دوشنبه فعال‌سازی ۲۵۰۰ اتوبوس گردشگری رایگان در پایتخت تبدیل حمام تاریخی کاشف‌السلطنه به محل برگزاری نمایشگاه راه‌های شناسایی کمبود ویتامین در بدن استرس از عوامل موثر بر افزایش وزن برنامه بازگشت و تمرین فردای استقلال برای جام حذفی ترکیب احتمالی استقلال مقابل فولاد صدور نخستین مجوز حراج اموال تاریخی مجاز در ایران صنعت در تنگنای انرژی افزایش نرخ عوارض جابه‌جایی بار معدنی از جاده افزایش شدید عدم‌النفع صنایع به دلیل قطعی برق در تابستان مخالفت عضو شورای شهر با ۷ساله‌شدن دوره فعالیت شورای ششم تداوم افزایش آلودگی هوای تهران تا روز جمعه اعلام برنامه‌های هفته پژوهش کتابخانه و موزه ملی ملک تنوع‌بخشی به سبد سوخت با هدف تأمین پایدار خوراک پتروشیمی کمبود واگن در ناوگان حمل و نقل شرکت بهره‌برداری متروی پایتخت آغاز بهره‌برداری از پردیس جدید شرق از شنبه آینده طرح «من شهردارم» افتخار مدیریت شهری‌ وضعیت نامطلوب معیشت مردم اجازه مجلس به دولت جهت اخذ حق بیمه از مشترکان گاز و برق ضرورت مناسب‌سازی شهر برای حرکت معلولان افزایش دمای هوای تهران ایجاد هاب حمل و نقلی برای کاهش ترافیک بیماری‌های کبدی از عوارض کاهش وزن سریع

1

انتقاد از دخالت‌های بی‌منطق دولت در صنعت فولاد

  • کد خبر : 138079
  • 26 دی 1402 - 18:05
انتقاد از دخالت‌های بی‌منطق دولت در صنعت فولاد
کارشناس صنعت فولاد دخالت‌های بی‌اساس دولت‌ها را علت آشفتگی امروز بازار آهن و فولاد برشمرد.

به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران؛ داوود صلاحی، کارشناس صنعت فولاد معتقد است سال گذشته اکثر کارخانه‌های تولید کننده آهن اسفنجی با عرضه اعتباری و ضمانت‌نامه بانکی کالای خود را به فروش می‌رساندند اما در حال حاضر که اکثر فروش‌ها به صورت نقدی شده، خریداران نقدینگی لازم را برای خرید محصولات ندارند.

بازارهای داخلی حوزه آهن و فولاد از ابتدای سال تاکنون علی‌رغم کاهش نسبی برخی از مقاطع فولادی اما همچنان در رکود عرضه و تقاضا هستند. گاهی برخی از مولفه‌ها همچون دلار، ابلاغیه‌های دولتی و غیره با هدف تسهیل فروش مقاطع فولادی، به کمک این صنعت آمدند اما این همیاری زیادی برای ایجاد و تامین نقدینگی به بنگاه‌های فعال در این حوزه نکرد و نتوانست دوام طولانی داشته باشد. با آغاز کاهش تیراژ تولید در کارخانه‌ها، بسیاری از مجموعه‌ها خود به‌ خود از چرخه تولید کنار گذاشته شدند. از طرفی رکود شدید در بازار ساخت و ساز کشور که محل اصلی مصرف آهن و فولاد است موجب تشدید بیشتر آشفتگی در بازار آهن شده است.

داوود صلاحی، کارشناس صنعت فولاد دخالت‌های بی‌اساس دولت‌ها را علت آشفتگی امروز بازار آهن و فولاد برشمرد و گفت: تولید فولاد در انحصار شرکت‌های دولتی و خصولتی‌اند، که تصمیمات دستوری دولت‌ها در این صنعت سبب شده علاوه برتاثیرگذاری بر این شرکت‌ها، به کل جریان صنعت هم تاثیر بگذارد و همین است که شرایط سال به سال بدتر و وخیم‌تر می‌شود.

وی ادامه داد: به عنوان مثال تعدادی از کارخانه‌ها می‌توانند سهمیه اختصاصی خرید از بورس کالا دریافت کنند یا بازار عرضه را انحصاری در اختیار برخی شرکت‌ها قرار می دهند. در صورتی که اگر فضا را مقداری بازتر کنند تا رقابت وارد کار شود، این شرکت‌های بازرگانی نیز برای خرید محصولاتی مانند آهن اسفنجی ورود می‌کنند و قیمت‌ها شکسته می‌شود و کالا نیز به وفور تولید می‌شود.

صلاحی معتقد است اگر عرضه‌کنندگان محصولات فولادی به هر مقدار و هر قیمتی آزاد بودند، شرایط قیمتی بدین صورت نمی‌شد که خریداران رغبت به خرید نداشته باشند.

وی در ادامه افزود: سال گذشته اکثر کارخانه‌های تولیدکننده آهن‌اسفنجی با عرضه اعتباری و ضمانت‌نامه بانکی کالای خود را به فروش می‌رساندند اما در حال حاضر که اکثر فروش‌ها به صورت نقدی شده، خریداران نقدینگی لازم را برای خرید محصولات ندارند.

این فعال صنعت فولاد، عمده انتقاد فعالان زنجیره فولاد را به کاهش فاصله قیمتی بین محصول اولیه و انتهای زنجیره فولاد دانست و افزود:این اتفاق سبب شده تا سود عایدی در بخش انتهایی زنجیره به شدت کاهش یابد. آنالیز قیمت‌های ارائه شده در طول زنجیره فولاد نشان می‌دهد که عمده تولیدکنندگان به جز تولیدکنندگان آهن‌اسفنجی در زنجیره فولاد از صفر تا صد در زیان هستند.

این کارشناس صنعت فولاد با انتقاد از دخالت‌های بی‌مورد دولت در قیمت‌گذاری‌ها گفت: تصور کنید تا دو سال پیش که نرخ دلار ۳۷ هزار تومان بود قیمت شمش بیشتر از ۲۰ هزار تومان عرضه می‌شد اما در حال حاضر که دلار ۵۰ هزار تومان است، قیمت شمش همان ۲۰ هزار تومان است که نشان ‌دهنده اقتصاد دستوری است و قطعاً مدتی هم دوام می‌آورد اما یک جایی این قیمت شکسته می‌شود.

صلاحی، در خاتمه عوامل زیادی را برای رونق بازار کارساز دانست اما مهم‌ترین آن را در حوزه بانکی و تامین مالی عنوان کرد و افزود:

بانک‌ها حتماً شرایط تسهیلات ارزان قیمت و با بازپرداخت معقول را برای تولیدکنندگان فراهم کنند که رغبت آن‌ها برای رونق در بخش تولید بیشتر شود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=138079
  • 159 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.