به گزارش سرویس شورای شهر افق تهران؛ سید احمد علوی، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و نود و دومین جلسه شورا و در آستانه ۲۴ ام آبانماه، روز کتاب و کتابخوانی، ضمن تقدیر و تشکر از تلاش های ریاست سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، گفت: بسیاری از نقاط فرهنگی شهر تهران در اختیار سازمان فرهنگی هنری است و به همین دلیل انتظار بالایی از این سازمان وجود دارد.
وی در ادامه از زحمات همه افرادی که در زمینه حفظ کتابخانه ها و ترغیب افراد به کتابخوانی در شهر تهران دارند؛ تشکر و تأکید کرد: از همه افرادی که در این ایام چراغ کتابخانه های شهر تهران را روشن نگه داشته اند؛ سپاسگزارم.
سیداحمد علوی گفت: باید بپذیریم که متأسفانه موضوع کتاب و کتابخوانی، در سطح کشور برای تصمیم گیران در اولویت نیست و زمانی که در اولویت نباشد، نمی توان آن را به فرهنگ تبدیل کرد. اینکه متأسفانه موضوع کتابخانه ها در اولویت برنامهریزان و تصمیم گیران قرار نمی گیرد؛ یک اشکال بزرگ است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با انتقاد از عدم توجه کلی در کشور به کتابخانه ها، گفت: اینکه امروز می بینیم در سازمان فرهنگی، هنری شهرداری تهران کتابخانه ها در اولویت چندم قرار گرفته به دلیل این است که نهاد مربوطه یعنی وزرات ارشاد نیز نتوانسته این را به یک دغدغه تبدیل کند.
سید احمد علوی از عدم توجه به تأمین فضای مناسب کتابخوانی گفت: اگر رهنمودهای و تأکیدات رهبر معظم انقلاب در امر کتابخانه و کتابخوانی نبود؛ برخی از دوستان درب کتابخانه ها را نیز تخته می کردند و ساختمان های کتابخانه ها را نیز می فروختند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: وقتی امر کتابخانه و کتابخوانی در اولویت نباشد قطعاً این فرهنگ نهادینه نخواهد شد و سازمان و نهادها فقط در حد اعلام گزارش اقدام خواهند کرد.
سید احمد علوی به وجود کتابخانههای بسیار خوب در سرای محلات نیز اشاره و تصریح کرد: کتابخانه های تخصصی های خوبی به ویژه در حوزه مدیریت شهری (شهرسازی و فنی و عمران) در سرای محلات وجود دارد.
وی بر لزوم بروز رسانی طرح ها در امر کتابخانه و کتابخوانی در شهر تهران تأکید و خاطرنشان کرد: در ادوار گذشته طرحهای موفقی مثل طرح تبادل کتاب وجود داشت که آن زمان آقای پیرهادی در سازمان بسیج با اینکه این مسئله موضوع اصلی آنها هم نبود انرژی سنگین گذاشتند و و مدیریت شهری هم به دستور آقای قالیباف ورود کردن و در یک بازه زمانی همه کسانی که علاقه مند به بحث کتاب و کتابخوانی بودند؛ وارد شدند. اما اکنون مدت ها است که هم کاری صورت نمی پذیرد و هم بروز و نمود صحیحی وجود ندارد.
انتقاد از طرح های نمادین در حوزه های کتابخانه و کتابخوانی
وی ضمن انتقاد از برخی طرح ها و اقدامات نمادین در حوزه کتابخانه و کتابخوانی گفت: اجرای طرح هدهد در یک شهر ۱۰ میلیونی با یک اتوبوس خراب انصافا بیشتر نمادین است و برای این اجرایی شده که بگویند فعالیت هم در این حوزه صورت گرفته است.
وی با طرح این پرسش که آیا کتابخانه های موجود در تهران به هم شبکه شده اند یا خیر، گفت: باید بین قرائت خانه ها و خانه های مشق تفاوت قائل شد. قطعا در قسمت شمالی شهر به قرائت خانه کتابخانه بیشتر از خانه مشق نیاز است.
وی با اشاره به تجهیز کتابخانه ها برای اقشار خاص مثل نابینایان در احکام برنامه، از سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران خواست مشخصا توضیح دهد که در حوزه تولید کتابهای صوتی و گویا و یا کتاب هایی با خط بریل چه اقدامی صورت داده است.
وی در پایان سخنان خود با اشاره به مراجعه برخی شهروندان و انتقادات آنان از ساعات کاری کتابخانه های موجود در شهر گفت: برخی از مراجعه کنندگان بر روی ساعت استفاده از کتابخانه ها نقد دارند و می گویند اداری است.
انتهای پیام/
لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=133148