تاریخ : یکشنبه, ۱۲ آذر , ۱۴۰۲

اخبار لحظه

پیشنهاد تعطیلی ادارات در زمان آلودگی هوا استمرار وضعیت نامطلوب معلولان در تهران طرح ساماندهی در دستور کار مجلس حذف مصوبه افزایش سن بازنشستگی انعقاد قرارداد شهرداری تهران برای برقی‌سازی حمل‌ونقل عمومی پایان فرآیند مصاحبه دکتر معلمان طی دو ماه آینده تداوم کم توجهی به ثبت اسناد کاخ سعدآباد ۵ ماده غذایی خطرناک برای سلامت قلب دلایل اصلی کاهش حافظه سوخت فرصت ها با عوارض صادراتی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شرایط جدید پرداخت وام ارزی برای واردات دارو و مواد اولیه دارویی فقدان باور به خلاقیت و پتانسیل بالای جوانان دانشگاهی ارزآوری ۸ میلیارد دلاری صنعت فولاد بررسی لایحه دو فوریتی تشکیل وزارت بازرگانی در مجلس صادرات ۲۰ میلیون دلاری کاتالیست ایرانی به روسیه توسعه و تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی به جای خام‌فروشی بررسی موضوع ممنوعیت اجرای تبلیغ نمایشگاه بین المللی تهران امکان مشارکت تهرانی‌ها در تنظیم بودجه سالانه شهر آغاز دومین دوره طرح«من شهردارم» در پایتخت تغییر سن ورود به دانشگاه فرهنگیان در کنکور ۱۴۰۳ برگزاری غیرحضوری برخی مقاطع تحصیلی در تهران ساخت ۲۰۰ کیلومتر خط جدید مترو در پایتخت آغاز توزیع شیر در دبستان‌های استان تهران به‌زودی ارسال لایحه ‎عفاف و حجاب به شورای نگهبان جمع آوری داربست‌های مسجد جامع قزوین بعد از ۶۰ سال علائم افسردگی زمستانی اهمیت تقویت جذب گردشگر سلامت از کشورهای خاورمیانه روش های مراقبت از پوست دور چشم ضرورت تولید کاتالیست‌‌‌‌‌‌های استراتژیک افزایش تولید جهانی محصولات فولادی تأمین تجهیزات طرح های پتروشیمی از طریق شرکت های داخلی تغییر عوارض صادراتی زنجیره آهن و فولاد اصرار بر واردات ماشین آلات کهنه معدنی اتکا به درآمدهای مالیاتی از نقاط برجسته بودجه سال آینده کاهش ترافیک با افتتاح ایستگاه متروی پرند

2

ثبت جهانی آثار روشی برای ماندگاری ایرانیان

  • کد خبر : 132451
  • 16 آبان 1402 - 8:05
ثبت جهانی آثار روشی برای ماندگاری ایرانیان
معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، گفت: ثبت جهانی آثار، روشی فرهنگی و اقتصادی برای ماندگاری ایرانیان است و تلاش می‌کنیم تا این رویداد فرهنگی ادامه پیدا کند.

به گززارش سرویس فرهنگ و هنر افق تهران؛ مریم جلالی دهکردی، عصر (دوشنبه،۱۵ آبان) در آیین رونمایی از تمبر پاسداشت ثبت جهانی «کاشان به‌عنوان شهر جهانی نساجی سنتی» اظهار کرد: کاشان، سرزمین ریشه‌های فرهنگی و هنری ایران‌ زمین است و با این وصف، حیات امروز ما در کاشان از تار و پود شروع می‌شود.

وی افزود: کار ما ایرانیان یافتن است، همان یافته‌هایی که توسط مادران این سرزمین با تکیه‌بر مهر و ایمانشان پدید آمد. ثبت جهانی کاشان نشان از ریشه‌های فرهنگی این سرزمین دارد، لذا تار نماد ایمان و پود نماد غیرت ایرانیان است و این نکته باعث بروز چنین حماسه‌ای شده است.

وی تصریح کرد: از امروز نه‌تنها هنرمندان و پیشکسوتان، بلکه حتی کودکانی که در کاشان متولد می‌شوند در پاسداشت این حماسه بزرگ جهانی نقش دارند، پس بکوشیم بیش از گذشته تلاش کنیم تا نام کاشان به جهان بدرخشد.

وی گفت: :افتخار امروز ثمره هوش تاریخی جغرافیای کاشان و ثمره تلاش هنرمندان این خطه است،نساجی سنتی متعلق به گذشته نیست بلکه روشی برای ماندگاری فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی  اظهار کرد: نساجی سنتی روزگاری معیشت مردم را تامین می‌کرده است، امروز هم باید این معیشت عزت آفرین احیا شود.

جلالی دهکردی گفت: اهل کاشان بودن همیشه افتخار است و ما به عنوان یک خانواده بزرگ وامدار افرادی هستیم که یک نفر مادری، دیگری پدری، دیگری برادری و خواهری و همسری کرده و با انسجام در گستره جهانی نام خود را تثبیت کرده است.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان کاشان نیز در این مراسم گفت: امروز برای شهروندان دارالمؤمنین کاشان و تمامی هم‌وطنان این سرزمین از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است زیرا امروز به‌ صورت رسمی کاشان به‌عنوان شهر جهانی صنایع‌دستی انتخاب می‌شود.احمد دانایی نیا افزود: امروز گردهم آمده‌ایم تا ثبت نساجی سنتی کاشان در فهرست میراث جهانی را پاس بداریم، اما کار ما تازه از امروز آغاز شده، زیرا مسئولیت سنگینی در خصوص حفظ این عنوان جهانی بر عهده داریم.

وی اظهار کرد: کاشان که سال ۱۳۹۷ در شورای ملی صنایع دستی به عنوان شهر ملی نساجی از سوی هیات داوران انتخاب شده بود شهریور امسال با نظر شورای جهانی صنایع دستی به عنوان شهر جهانی نساجی انتخاب شد و امروز ۱۵ آبان در آیینی از لوح کاشان،شهر جهانی نساجی سنتی رونمایی شد.

رئیس میراث فرهنگی کاشان، تصریح کرد: هم اکنون هفت رشته نساجی سنتی از صنایع دستی شامل رشته‌های شعربافی، زری‌بافی، مخمل‌بافی، زیلوبافی، چادر شب‌بافی، شال‌بافی و گلیم‌بافی در کاشان فعال است و بازارچه‌های رنگرزها، مسگرها، ابریشم فروش‌ها، رفوگران، فرش فروش‌ها، فروشندگان خامه و رنگ در بازار کاشان مشغول فعالیت هستند.

وی  تاکید کرد: یکی از سراهای معروف بازار کاشان سرای زرکش‌ها است که در آن نخ طلا و نقره تولید می‌شده و قابل توجه است که در هیچ شهری چنین مجموعه‌ای برای تولید نخ‌های طلا و نقره و زرکشی نبوده است.

دانایی‌نیا گفت: ورود بخش خصوصی به حوزه نساجی سنتی، وجود کارگاه‌های فعال نساجی سنتی در رشته‌های مختلف و فعالیت ۱۰۰ نفر از هنرمندان صنایع دستی در نزدیک به ۳۰ کارگاه مختلف و علاقه‌مندی نیروهای جوان برای اشتغال در این حوزه، کسب ۶۰ نشان ملی و مرغوبیت صنایع دستی توسط هنرمندان این شهر است.

لوح ثبت جهانی «کاشان به‌عنوان شهر جهانی نساجی سنتی» توسط مریم جلالی دهکردی، معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، نماینده شورای ثبت جهانی رونمایی شد. معرفی فرماندار کاشان به‌عنوان دبیر شهر جهانی کاشان، رونمایی از تمبر یادبود پاسداشت ثبت جهانی کاشان رونمایی شد و تجلیل از فرهیختگان و هنرمندان جوان این عرصه بخشی از این آیین بود.

انتهای پیام /

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=132451
  • 0 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.