تاریخ : یکشنبه, ۱۹ آذر , ۱۴۰۲

اخبار لحظه

فعال سازی و توسعه ۲۷۹ معدن کوچک مقیاس از ابتدای امسال احتمال رشد تورم قیمتی فولاد توسعه آینده صنعت پتروشیمی ایران در گرو دانش دانشجویان کاهش صادرات فولاد ایران استقرار بازار آهن و فولاد در مدار رکود عرضه ناکافی مواد اولیه در بورس کالا چالش تولیدکنندگان فعال‌‌‌‌تر شدن دانش‌بنیان‌‌‌‌ها در بومی‌‌‌‌سازی لایسنس‌‌‌‌های پتروشیمی شیب کند صادرات محصولات نهایی و فناورانه ضرورت برخورد جدی دادستانی با منتشر کننده خبر گم شدن ۱۷ هزار میلیارد در شهرداری زباله‌سوزی یکی از دلایل مهم آلودگی هوای تهران تغییر آزمایشی محتوای درسی «کلاس اولی‌ها» از مهر ۱۴۰۳ هدف طرح «من شهردارم» تبدیل هر شهروند به یک شهردار تحول حمل و نقل پایتخت تا پایان سال بررسی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار صحن علنی مجلس انتقاد از خشک شدن ۱۳ هزار درخت در تهران ایران در جایگاه پنجم ثبت آثار ناملموس جهان راهکارهای درمان بی‌خوابی تعیین و اعلام داور دربی ۱۰۲ پایتخت تعطیلی ۳ روزه کاخ سعدآباد تهران بهترین روش کاهش وزن جهانی سازی، رویکرد اصلی منطقه آزادماکو ضرورت بازنگری سیاست های تاثیرگذار در صادرات محصولات فولاد پرداخت عوارض معادن به نفع سازمان راهداری هدایت نقدینگی به سمت تولید از برنامه های مهم دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۳ حمایت مجلس از توجه لایحه بودجه ۱۴۰۳ به درآمدهای پایدار درآمد حاصل از صادرات مواد خام و نیمه خام معدنی مشمول مالیات برنامه‌های برج میلاد برای روز دانشجو کاهش میزان تولید ناخالص داخلی در برابر مصرف بالای انرژی آمادگی شهرداری تهران برای انتقال پلتفرم واگن ملی به شهرداری سایر کلانشهرهای کشور لزوم تدوین برنامه اجرایی قانون هوای پاک مزاحمت نمایشگاه بین المللی علیه شهروندان تهرانی افزایش سهم «شایستگی معلمی» برای قبولی در کنکور «تربیت معلم» تایید حداکثر ۲۴ سال سن برای ورود به دانشگاه فرهنگیان ثبت جهانی «جشن سده» در فهرست میراث ناملموس یونسکو تغییر رتبه جهانی ایران در ثبت میراث ناملموس تاثیر پیاده‌روی در کاهش وزن

15

تاثیرگذاری رشته‌های فنی و حرفه‌ای در بازارکار با مدیریت یکپارچه

  • کد خبر : 132144
  • 13 آبان 1402 - 9:18
تاثیرگذاری رشته‌های فنی و حرفه‌ای در بازارکار با مدیریت یکپارچه
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش بیان کرد: وجود مدیریت یکپارچه، منسجم و متناسب با نیاز بازار کار و جامعه می‌تواند تاثیرگذاری رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش را دو چندان کند.

به گزارش سرویس اجتماعی افق تهران؛ محمود امانی طهرانی در سیصد و ششمین کمیسیون برنامه‌های درسی و تربیتی اظهار کرد: یکی از عرصه‌هایی که نیازمند فکر و ایده تازه است همین رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش هستند که باید ساز وکار و راهکار اصولی و منطقی برای آنها طراحی شود.

وی افزود: فضای آموزش و پرورش و اقبال عمومی نسبت به رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش، لزوم فراهم آوردن امکانات، تجهیزات و زیرساخت‌های لازم برای آنها باعث سنگین تر شدن مسئولیت آموزش و پرورش و به تبع آن آشکار شدن برخی از محدودیت‌های این حوزه از جمله هزینه‌های زیاد برخی از امکانات و ابزارهای آموزشی و… خواهد شد.

امانی اضافه کرد: همه اینها نشان می دهد باید یک راهکار منسجم، منعطف و دارای شمولیت بیشتر برای این رشته‌ها طراحی و اجرایی شود. مدیریت یک پارچه به این رشته‌ها فرصت رشد و شکوفایی بیشتری می دهد. بنابراین وجود مدیریت یکپارچه، منسجم و متناسب با نیاز بازار کار و جامعه می‌تواند تاثیرگذاری رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش را دو چندان کند.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در پایان تاکید کرد: برای این کار نیازمند مشارکت جامعه، همکاری و هماهنگی لازم بین وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هستیم تا با توجه به واقعیت موجود در جامعه از پراکندگی و تعارضات مدیریتی در این رشته ها جلوگیری شود.

در ادامه این جلسه تاکیدات اسناد تحولی در خصوص آزمون‌های مهارتی از جمله اینکه در دوران تحصیل رسمی و عمومی، با توجه به ماهیت و ویژگی برنامه‌های درسی شامل دوره آموزش عمومی (مرکب از دور ه ابتدایی و دوره متوسطه اول) و نیمه تخصصی (دوره متوسطه دوم) است در پایان دوره متوسطه دوم به دانش آموزان مدرک دیپلم اعطا می‌شود، مرور شد.

بنا بر اعلام روابط عمومی شورای عالی آموزش و پرورش دوره متوسطه دوم دارای سه شاخه نظری، فنی و حرفه‌ای و کاردانش است؛ هر یک از شاخه‌های این دوره دارای رشته‌هایی است که تنوع آنها براساس نیاز جامعه، اقتضای زمان و امکان اجرای آن تعیین می‌شود.

همچنین هدف عملیاتی‌ ۲۱ بازنگری و بازمهندسی ساختارها و رویه‌ها و روش‌ها، راهکار ۱-۲۱ اصلاح و بازنگری ساختار دوره‌های آموزشی بر اساس مصوبه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی با عنوان «برنامه بازآرایی شاخه‌ها و رشته‌های تحصیلی دوره متوسطه» با توجه به مطالعات و چارچوب موفق جهانی، تاکید دارند.

از سوی دیگر در ادامه اعضای جلسه به بحث و بررسی پاسخ سوالاتی از جمله اینکه رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش چقدر تفاوت محتوایی با هم دارند؟ آیا مقدمات لازم برای ایجاد رشته‌های جدید فراهم شده است؟ آیا طراحی مفهومی همان راهنمای حوزه‌های تربیت و یادگیری است یا خیر؟، پرداختند.

اعضای کمیسیون تاکید کردند که برای پاسخگویی به این سئوالات باید ضرورت و چیستی این دو شاخه مشخص و بعد وارد چرایی آنها شد. این طرح(سند مفهومی) باید به فلسفه وجودی و دلایل تفکیک و ضرورت این دو شاخه بپردازد بنابراین باید مدلی طراحی شود که در آن اصول، سیاست‌ها و خط‌ مشی‌های معین پیش بینی و از این به بعد رشته‌های پیشنهادی بر مبنای این شاخص‌ها ارزیابی و تصویب شده و از همه مهم تر نسبت این مدل با اسناد تحولی مشخص شود.

در پایان این جلسه نیز اعضای جلسه پیشنهاد کردند تا جهت بررسی و تبیین بیشتر موضوع و ابعاد مختلف آن، پیامدها و نتایج این تغییر در ابعاد مختلف مرتبط با موضوع چه در درون و بیرون نظام آموزشی و ارتباط آن با برنامه بازطراحی دوره دوم متوسطه باید مد نظر قرار گیرد.

بنا بر اعلام روابط عمومی شورای عالی آموزش و پرورش، در این جلسه کمیسیون که به بررسی «سند مفهومی شاخه های فنی و مهارتی(فنی و حرفه ای و کاردانش)» اختصاص داشت، چالش‌های کلان آموزش و تربیت فنی و حرفه‌ای و کاردانش از جمله نیاز بازارکار، نوع آموزش، جذابیت، منزلت و جایگاه، ارتباط بین استخدام پذیری و یادگیری مادام العمر مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=132144
  • 3 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.