تاریخ : جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

انتقاد از روش محاسبه سبد معیشت کارگران افزایش سقف تراکنش بانکی به ۲۰۰ میلیون تومان شتاب احیای بناهای تاریخی با مشارکت مردمی ضرورت ارائه گزارش عملکرد سه ساله مدیریت شهری به شورا ورود اولین سری اتوبوس‌های برقی به کشور ناهماهنگی در اشتراک گذاری داده‌های اکتشافی رشد ۵.۵ درصدی تولید فولاد ایران در سال ۱۴۰۲ تمدید مهلت ثبت‌نام‌ کارت بلیت مترو خبرنگاری تا ۱۵ اردیبهشت‌ برق سبز، راه حل کمبود گاز صنایع ضرورت اجرای سیاست تک نرخی شدن ارز تشدید رکود فولاد ایران با تداوم محدودیت‌های چین اعلام جزییات کاهش ساعت کار کارمندان موافقت مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون مجازات اسلامی تعویق در زمان ثبت سفارش کتاب‌های درسی کاهش سرانه حفاظت و مرمت بناهای تاریخی تغییر رنگ پل طبیعت به مناسبت روز جهانی هموفیلی ضرورت اقدام جهادی برای ساخت واگن‌ها راهکارهای تخصصی برای مدیریت وزن کمبود ویتامین B۱۲ سبب کاهش اشتها جدیت مصدومیت ستاره استقلال کمبود شدید نیروی کار در بخش دولتی و خصوصی معادن ایران در انتظار رتبه ۷ تولید فولاد جهان تداوم کاهش نرخ بهره بین بانکی در سال جدید کاهش شدید تعداد معادن در حال بهره‌وری بهره‌برداری از ۱۲ طرح پتروشیمی تا پایان سال اختصاص نیمی از بودجه ۱۴۰۳ به حمل و نقل عمومی ضرورت اجرای طرح تقسیم تهران آغاز ثبت‌نام متقاضیان ترمیم نمره از اول اردیبهشت تغییر رقم دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۳ واگذاری ۱۰۰ بنای تاریخی برای مرمت کاهش تعداد معادن فعال کشور بانک‌ها مشمول تعطیلی پنجشنبه‌ها اصلاح موادی از لایحه تجارت در مجلس آخرین مهلت کودکستان‌ها برای محاسبه شهریه مواد غذایی مفید برای سلامت مو ضرورت جلوگیری از طغیان سفید بالک‌ها در پایتخت

3

معرفی فیلم‌های چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر

  • کد خبر : 109966
  • 08 بهمن 1401 - 9:48
معرفی فیلم‌های چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر
اسامی و اطلاعات فیلم‌های حاضر در جشنواره فیلم فجر نشان می‌دهد که این دوره از مهم‌ترین رویداد فرهنگی کشور دارای فهرست بلندی از فیلم‌های گوناگون در ژانرهای متنوع است.

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر افق تهران؛ در بخش اول آشنایی با فیلم‌های جشنواره فیلم فجر، اطلاعاتی از ۱۵ فیلم جشنواره را منتشر کردیم. در بخش دوم به ارائه اطلاعات ۹ فیلم‌ دیگر جشنواره می‌پردازیم. در میان این فیلم‌ها نیز شاهد تنوع موضوعی و ژانریک و همچنین فیلم‌ اولی‌هایی هستیم که تجارب گوناگونی در عرصه‌های فیلم‌ کوتاه و همینطور عرصه‌های فنی و تکنیکی دیگر سینما مانند فیلمبرداری‌اند.

به نظر می‌رسد که امسال جشنواره فیلم فجر، عرصه رقابت فیلم اولی‌های سینمای کشور است.

“آنها مرا دوست داشتند” به کارگردانی و تهیه‌کنندگی محمدرضا رحمانی

رحمانی ۶ فیلم در کارنامه سینمایی خود و یک مستند دارد که “آنها مرا دوست داشتند”پنجمین فیلم او است. رحمانی بازیگران مختلفی را جلوی دوربین خود آورده است که می‌توان به فریبرز عرب‌نیا، اندیشه فولادوند، الناز شاکردوست، مهدی پاکدل، بهاره افشاری، عباس غزالی، حمید گودرزی و… اشاره کرد.

در فیلم جدید رحمانی بازیگرانی چون امیرحسین آرمان، مهسا اسماعیلی، شهرام قائدی، امیر جعفری، لیلا بلوکات، نسیم ادبی، علی صالحی بازی می‌کنند. آرمان امسال در فیلم بهشت تبهکاران نیز بازی کرده است که هنوز نسخه نهایی آن به جشنواره فیلم فجر نرسیده است.

در خلاصه داستان فیلم آمده است که یک زوج بدلیل مریضی کودک خود با چالشی مواجه می‌شوند.

او در فیلم‌هایش تلاش داشته تا با مسائل و چالش‌های اجتماعی مانند اسیدپاشی، قصاص و درگیری‌های میان زوجین را به تصویر بکشد. به نظر می‌رسد که فیلم جدید او نیز فضایی آرام‌تر نسبت به فیلم‌های قبلی او داشته باشد.

“آه سرد” به کارگردانی ناهید عزیزی و تهیه‌کنندگی سیدرضا محقق

«آه سرد» اولین فیلم بلند داستانی در کارنامه ناهید عزیزی است‌ که فیلمنامه آن را نیز خودش نوشته است. گفته می‌شود که این فیلم کاملاً در بخش خصوصی ساخته شده است.

علی باقری، ایمان صدیق بازیگران اصلی این فیلم هستند. محمد اشکانفر، سالار دریامج، امیر شمس، امیر آرام، کوروش اشراقی، حسام رضاییان، اهورا بهرامی، برسام بهرامی دیگر بازیگران این فیلم هستند که با فیلمنامه‌ و‌ حال و هوایی متفاوت ساخته شده است.

در خلاصه داستان «آه سرد» آمده است: بها و بهرام در جاده‌ای همراه و همسفر شده‌اند بی‌آنکه حرفی برای گفتن داشته باشند. بها در فکر انتقام است تا به رنج هایش پایان دهد…

سیدرضا محقق تهیه‌کننده این فیلم سال گذشته فیلم مطرح و مورد تقدیر «دِرب» را در جشنواره  فیلم فجر داشت که به همراه برادرش سیدهادی محقق به عنوان کارگردان، نویسنده و بازیگر ساخته بود که در سال جاری در چند جشنواره جوایز گوناگون را دریافت کرد.

“چرا گریه نمی‌کنی” به کارگردانی علیرضا معتمدی و  تهیه‌کنندگی رضا محقق

علیرضا معتمدی بازیگر و کارگردان سینما فیلم دیگری با عنوان “چرا گریه نمی‌کنی” بعد از فیلم «رضا» به جشنواره فیلم فجر آورده است. البته درباره فیلم و امکان حضورش اختلافاتی وجود دارد که طبق گفته رئیس دبیرخانه جشنواره مشکلی برای حضور این فیلم در جشنواره وجود ندارد.

در خلاصه داستان فیلم آمده که علیرضا بعد از فقدان برادرش نمی‌تواند گریه کند. دوستانش با راه‌های مختلف از او دعوت می‌کنند که گریه کند.

معتمدی سابقه بازی در فیلم‌های کمین، دختری به نام تندر، مسیح و دو فیلم اخیرش را دارد. او همچنین سابقه نویسندگی فیلم‌هایی مانند صحنه جرم، ورود ممنوع!، روزهای اعتراض، آقای هفت رنگ، متل قو و فیلم‌های خودش را دارد.

اخیراً‌ در بیانیه‌ای برخی از بازیگران فیلم اعلام کرده‌اند که در جشنواره فیلم فجر شرکت نمی‌کنند. البته حضور یا عدم حضور بازیگران در جشنواره اختیاری است اما اشاره آنها به اینکه ما در ادوار گذشته جشنواره فیلم فجر، همواره از حضور در جشنواره پرهیز می‌کردیم قدری عجیب است. زیرا با نگاهی به اسامی بازیگران و جست‌وجوی نام آنها در جشنواره‌های فجر متوجه حضور رنگارنگ آنها در مقابل دوربین خبرنگاران و استندهای جشنواره می‌شویم که با لب‌های خندان عکس می‌گیرند و در نشست‌های خبری شرکت می‌کنند. حال اشاره به پرهیز از حضور در جشنواره قدری غیرقابل باور و بیشتر یک شوخی است.

اسامی بازیگران این فیلم به این شرح است: علیرضا معتمدی، فرشته حسینی، باران کوثری، هانیه توسلی، علی مصفا، مانی حقیقی، لیندا کیانی، نهال دشتی، امیرحسین فتحی

“وابل” به کارگردانی تورج اصلانی و تهیه‌کنندگی سپهر سیفی

اصلانی که قبلاً فیلم‌های  «حمال طلا» و «جینگو» را ساخته است و عموماً مسائل اجتماعی و چالش‌ها را دنبال می‌کند، امسال فیلم وابل را در جشنواره فیلم فجر دارد.

اصلانی بیشتر به عنوان مدیر فیلمبرداری در سینما نقش آفرینی کرده است و فیلم‌هایی چون قسم، زهرمار و کامیون را فیلمبرداری کرده است.

از بازیگران این فیلم می‌توان به آزاده زارعی، نوید پورفرج، فرید سجاد حسینی و رامین راستاد اشاره کرد. پورفرج نیز امسال در فیلم اتاقک گلی که در فضای کردستان ساخته شده بازی کرده است.

در خلاصه داستان فیلم آمده است، اهالی یک روستا بعد از سیل، بی‌خانمان شده و در یک ایستگاه متروک قطار به طور موقت زندگی می‌کنند اما اتفاقی، مسیر حوادث را تغییر می‌دهد.

عطرالود به کارگردانی هادی مقدم دوست و تهیه کنندگی یوسف منصوری

بازیگران: مصطفی زمانی، هدی زین العابدین، کوروش تهامی، همایون ارشادی، حسام محمودی، سودابه بیضایی، شهروز ابراهیمی

هادی مقدم‌دوست پس از ۷ سال، سومین فیلم سینمایی خود را با نام «عطرآلود» به تهیه‌کنندگی یوسف منصوری و محصول سازمان سینمایی سوره، آماده نمایش کرده تا احتمالاً برای نخستین‌بار در چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر رونمایی شود.

خلاصه داستان: «فهم و درک فرصت کوتاه زندگی، علی را که استعداد خوبی در عطرسازی دارد و در آستانه پدر شدن است، با چالش‌های جدیدی مواجه می‌کند؛ او در همین فرصت کوتاه باید تمام کارهای باقی‌مانده‌اش را به سرانجام برساند.»

«عطرآلود» به قلم حسین حسنی یک ملودرام عاشقانه با ترکیبی از رنج، ترس و وجدان است که در ادامه سینمای انسانی مقدم‌دوست، چالش‌های یک زوج خوشبخت را در مسیر استحکام زندگی‌شان تصویر می‌کند.

“های‌پاور” به کارگردانی هادی محمدپور و تهیه‌کنندگی مهدی عظیمی و اباذر جوکار

“عملیات هایپاور” محصول نیروی پدافند هوایی ارتش است که به رشادت‌ها و دلاور مردی‌های رزمندگان پدافند هوایی در عملیات والفجر هشت و طرح ابتکاری شهید منصور ستاری می‌پردازد. این فیلم در منطقه پدافند هوایی شهید نصر اصفهانی آغاز شد و حالا در جشنواره فیلم فجر حضور دارد.

مهدی عظیمی تهیه‌کننده این کار به تازگی فیلم عینک را با موضوع کودکان و نوجوانان در گروه هنر و تجربه اکران کرده است.

هادی محمدپور از هنرمندان فیلم ساز  شهرستان خوی است و این اولین فیلم بلند سینمایی او است.

“هفت بهار نارنج” به کارگردانی فرشاد گل سفیدی و تهیه‌کنندگی محمد کمالی پور

گل‌سفیدی بیشتر یکی از مدیران فیلمبرداری مطرح سینما و تلویزیون ما است که کارهایی مانند فصل دو، پنج و ۶ سریال پایتخت، گاندو، جابر بن حیان و فیلم‌هایی مانند تپلی و من، زندانی‌ها، به وقت خماری، امپراطور جهنم را فیلمبرداری کرده است.

این اولین فیلم بلند سینمایی گل سفیدی است که بازیگرانی چون استاد علی نصیریان، لادن مستوفی، سارا رسول‌زاده، فرهاد آئیش، هومن حاجی عبداللهی در آن بازی می‌کنند.

در خلاصه داستان یک خطی فیلم آمده است که قصه عشق اساطیری شمس و طلعت…

“یادگار جنوب” به کارگردانی پدرام دوماری و حسین امیری و تهیه کنندگی مجتبی رشوند

فیلم سینمایی «یادگار جنوب» دومین ساخته حسین دوماری و پدرام پورامیری و به تهیه‌کنندگی مجتبی رشوند است.

دوماری و پورامیری قبلا به عنوان نویسنده با محمد کارت برای فیلم شنای پروانه و سریال یاغی همراهی کرده‌اند و این دومین فیلم بلند سینمایی آنها است. رشوند نیز قبلتر در ناجی هنر مدیریت داشته است.

گفته می‌شود که این فیلم کاملاً در بخش خصوصی ساخته شده است، با پایان مراحل فنی آماده نمایش شد.

این فیلم عاشقانه که اوایل تابستان امسال در تهران، گرمسار و قشم فیلمبرداری شده است، پربازیگرترین فیلم چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر محسوب می‌شود.

همچنین فیلم قبلی این دو کارگردان جوان با عنوان «جاندار» که در سال ۹۷ ساخته شد، در سی‌وهفتمین جشنواره فیلم فجر نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلم بخش نگاه نو شد و از سوی مخاطبان و منتقدان مورد تحسین قرار گرفت.

بازیگران فیلم عبارتند از: وحید رهبانی، الناز شاکردوست، پژمان جمشیدی، مسعود کرامتی باحضور: سحر دولتشاهی و صابر ابر

در خلاصه داستان یک خطی فیلم آمده که:باید عبور کرد.

“بعد از رفتن” به کارگردانی رضا نجاتی و  تهیه‌کنندگی محمود بابایی

نجاتی که با فیلم کوتاه ارفاق در جشنواره فیلم کوتاه سال گذشته مطرح شد و در چهلمین جشنواره فیلم فجر نیز برنده بهترین فیلم کوتاه شد، امسال اولین فیلم بلند سینمایی خود را ساخته است. بابایی نیز در سال قبل فیلم بدون قرار قبلی را ساخته بود که سیمرغ بلورین فیلم ملی جشنواره را از آن خود کرد.

“بعد از رفتن” بازیگرانی چونصابر ابر، سارا بهرامی، پوریا رحیمی سام، پانته آ پناهی‌ها، بهرام شاه محمدلو، احترام برومند، روشنک گرامی و… دارد.

در خلاصه داستان فیلم آمده است، آرش بعد از مدت‌ها دوری به زادگاهش باز می‌گردد و به دنبال گمشده‌اش است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=109966
  • 21 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.