تاریخ : شنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

افزایش شدید نرخ‌ رهن و اجاره در بازار مسکن در تهران رکورد صادرات نفت به بالاترین میزان ۶ سال اخیر جزئیات مصوبه اصلاح قانون مجازات اسلامی توسعه کمربند سبز تهران در سال جاری غربالگری بیماری SMA از امسال انتقاد از روش محاسبه سبد معیشت کارگران افزایش سقف تراکنش بانکی به ۲۰۰ میلیون تومان شتاب احیای بناهای تاریخی با مشارکت مردمی ضرورت ارائه گزارش عملکرد سه ساله مدیریت شهری به شورا ورود اولین سری اتوبوس‌های برقی به کشور ناهماهنگی در اشتراک گذاری داده‌های اکتشافی رشد ۵.۵ درصدی تولید فولاد ایران در سال ۱۴۰۲ تمدید مهلت ثبت‌نام‌ کارت بلیت مترو خبرنگاری تا ۱۵ اردیبهشت‌ برق سبز، راه حل کمبود گاز صنایع ضرورت اجرای سیاست تک نرخی شدن ارز تشدید رکود فولاد ایران با تداوم محدودیت‌های چین اعلام جزییات کاهش ساعت کار کارمندان موافقت مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون مجازات اسلامی تعویق در زمان ثبت سفارش کتاب‌های درسی کاهش سرانه حفاظت و مرمت بناهای تاریخی تغییر رنگ پل طبیعت به مناسبت روز جهانی هموفیلی ضرورت اقدام جهادی برای ساخت واگن‌ها راهکارهای تخصصی برای مدیریت وزن کمبود ویتامین B۱۲ سبب کاهش اشتها جدیت مصدومیت ستاره استقلال کمبود شدید نیروی کار در بخش دولتی و خصوصی معادن ایران در انتظار رتبه ۷ تولید فولاد جهان تداوم کاهش نرخ بهره بین بانکی در سال جدید کاهش شدید تعداد معادن در حال بهره‌وری بهره‌برداری از ۱۲ طرح پتروشیمی تا پایان سال اختصاص نیمی از بودجه ۱۴۰۳ به حمل و نقل عمومی ضرورت اجرای طرح تقسیم تهران آغاز ثبت‌نام متقاضیان ترمیم نمره از اول اردیبهشت تغییر رقم دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۳ واگذاری ۱۰۰ بنای تاریخی برای مرمت کاهش تعداد معادن فعال کشور

10

کنترل سرطان با کنجد!!!

  • کد خبر : 1087
  • 27 مرداد 1397 - 14:19
کنترل سرطان با کنجد!!!

برای سلامتی و کنترل بیماری ها از روغن کنجد بهره ببرید. به گزارش سرویس سلامت افق تهران، رژیم غذایی که برای خود انتخاب می کنید نقش بسیار مهمی در جذب بیماری هایی همچون سرطان دارد. در ادامه به شما خواهیم گفت از چه موادی استفاده کنید تا دچار سرطان روده نشوید. سرطان روده محققان موسسه فرانسیس […]

برای سلامتی و کنترل بیماری ها از روغن کنجد بهره ببرید.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران، رژیم غذایی که برای خود انتخاب می کنید نقش بسیار مهمی در جذب بیماری هایی همچون سرطان دارد. در ادامه به شما خواهیم گفت از چه موادی استفاده کنید تا دچار سرطان روده نشوید.

سرطان روده

محققان موسسه فرانسیس کریک در لندن، دریافتند که حفظ رژیم غذایی غنی از ایندول کاربینول- ۳ که در سبزیجات وجود دارد مانع از التهاب معده در موش های آزمایشگاهی و تبدیل آن به سرطان روده شد.
دکتر بریگیتا استوکینگر سرپرست این گروه مطالعاتی می گوید: مشاهده آثار فراوان این رژیم بر التهاب معده و سرطان روده بزرگ بسیار شگفت انگیز بود. وقتی ما گروه وسیعی از سبزیجات به نام کلم ها را مصرف می کنیم، دستگاه هاضمه ما ایندول کاربینول تولید می کند.
کلم ها شامل بروکلی، قمری، گل کلم، کلم پیچ و حتی شلغم و انواع کلم هایی است که در مناطق مختلفی از دنیا کشت و مصرف می شوند.
سرطان روده بزرگ معمولا با رشد زائده یا پولیپ در جداه روده بزرگ آغاز می شود، هر چند ممکن است تا تبدیل شدن به سرطان چند سال طول بکشد همچنین همه پولیپ ها سرطانی نیستند.
با وجود شواهد زیاد دال بر فواید رژیم سرشار از سبزیجات برای دستگاه هاضمه، هنوز اطلاعات چندانی از زیست شناسی سلولی این بخش از بدن وجود ندارد.
یافته های مطالعه حاضر اولین شواهد عینی از آن است که ایندول کاربینول- ۳ با تاثیر بر یک پروتئین سلولی به نام گیرنده آریل هیدروکربن از التهام معده و سرطان جلوگیری می کند.
این پروتئین نقش های مختلفی در بدن دارد و برای اینکه بتواند این نقش ها را به درستی انجام دهد باید با ایندول کاربینول- ۳ به شکل خاصی ترکیب شود.
دکتر استوکینگر و همکارانش مشاهده کردند که یک موش آزمایشگاهی در شرایط عادی تحت رژیم های کنترل شده محض (یک نوع ماده غذایی) بعد از ۱۰ هفته به سرطان روده مبتلا شدند اما موش هایی که غلات جویدنی و دیگر مواد مصرف کردند سالم ماندند.

چه نوع سبزیجاتی بخوریم تا سرطان روده نگیریم؟

سبزیجات برای شما خوب است! خوب، این یه چیز کلی است، اما یک مطالعه جدید از یک تیم از پژوهشگران در کالج سلطنتی لندن و موسسه “فرانسیس کریک” برای اولین بار از یکی از مکانیزم‌های بیولوژیک کلیدی پرده برداشته که دقیقا توضیح می‌دهد چگونه یک ماده شیمیایی خاص با خوردن سبزیجات خاص تولید می‌شود که می‌تواند از التهاب و سرطان کولن(روده) جلوگیری کند.

“گیتا استاکینگر” نویسنده ارشد پژوهش جدید توضیح می‌دهد: تعدادی از مطالعات اپیدمیولوژیک‌ (همه‌گیرشناسی) نشان داد که سبزیجات ممکن است از ابتلا به سرطان جلوگیری کنند. با این حال، مقالات بسیار کمی وجود دارد که دقیقا تعیین کند کدام سبزیجات سودمند هستند و چرا.

همه‌گیرشناسی یا اِپیدمیولوژی(epidemiology) مطالعه نحوه انتشار بیماری‌ها و عوامل بیماری‌زا، توزیع بیماری‌ها در زمان‌ها، مکان‌ها، نژادها یا فرهنگ‌های خاص یا هر عاملی که به سلامت مربوط باشد، است .

این تحقیقات بر روی یک پروتئین حیاتی به نام “گیرنده هیدروکربنی آریل” (AhR) متمرکز بود. این مولکول برای تنظیم التهاب در روده مهم است و تقریبا مانند یک حسگر محیطی که فعالیت سلول‌های ایمنی را تنظیم می‌کند، عمل می‌کند و با خوردن خانواده کلم‌ها در روده تحریک و تولید می‌شود.

پژوهشگران وقتی این پروتئین را در بدن موش‌ها مسدود کردند، متوجه شدند که موش‌ها به سرعت دچار التهاب بی‌رویه روده شدند که منجر به سرطان روده شد.

کلید تحریک AhR در یک ماده شیمیایی به نام “ایندول-۳-کاربینول” (I3C) یافت شد. این ماده شیمیایی در هنگام هضم سبزیجاتی مانند بروکلی، کلم، گل‌کلم و در کل خانواده کلم‌ها در روده ما تولید می‌شود.

هنگامی که به موش‌های فاقد AhR غذای غنی شده با I3C داده شد، ویژگی‌های التهابی مشابه قبل را نشان ندادند. حتی بیشتر، زمانی که موش‌های مبتلا به سرطان پیشرفته و در حال رشد را با غذای غنی شده I3C تغذیه کردند، تومورهای کوچکتر و خوش‌خیم‌تری را توسعه دادند.

“استاکینگر” گفت: مشاهده اثر عمیق رژیم غذایی بر التهاب روده و سرطان روده بسیار قابل توجه بود. بسیاری از سبزیجات، انواعی از مواد شیمیایی را تولید می‌کنند که باعث می‌شود AhR در روده تحریک شود.

وی افزود: ما دریافتیم که مواد شیمیایی ارتقاء دهنده AhR در رژیم غذایی می‌تواند نقص‌هایی را که ناشی از تحریک ناخوشایند AhR باشد را اصلاح کند.

این تحقیق جدید با یک مطالعه سال گذشته از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا هم‌سو است که نشان داد رژیم غذایی غنی از بروکلی، سرطان و عملکرد سیستم ایمنی را در موش‌ها بهبود می‌بخشد. در این مطالعه فرض شد که اثرات مفید بروکلی احتمالا به دلیل فعال شدن AhR در روده است.

البته مطالعه جدید مشخص نکرده است که چه مقدار سبزیجات برای تحریک موثر AhR لازم است. اما مطالعه سال گذشته دانشگاه پنسیلوانیا، مصرف سه و نیم فنجان کلم بروکلی در روز را توصیه کرد.

در این مرحله این نتایج فقط در مدل‌های حیوانی نشان داده شده است، اما “گیتا استاکینگر” می‌گوید افزودن سبزیجات بیشتر به رژیم غذایی، ضرر نخواهد داشت.

وی می‌گوید: اکنون که ما این روند را در موش‌ها دیدیم، به سوی بررسی این اثرات در سلول‌های انسانی خواهیم رفت. در عین حال، خوردن سبزیجات بیشتر، قطعا هیچ آسیبی نخواهد داشت.

 

انتهای پیام

الو دکتر

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=1087
  • 29 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.