تاریخ : سه شنبه, ۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

لزوم توجه ویژه به معماری ایرانی- اسلامی در تهران انتقاد از نمای شیشه‌ای ساختمان برخی دستگاه‌های دولتی و بانک‌ها اعلام زمان شارژ کالابرگ اردیبهشت ماه ابلاغ دستورالعمل واردات ماشین‌آلات معدنی تصویب فوریت طرح برخی معافیت‌های مالیاتی برای شرکت‌های دولتی قیمت واحدهای نهضت ملی مسکن تشکیل کمیته تحقق شعار سال در شهرداری تهران رکوردشکنی تولید فولاد و پتروشیمی در شرایط تحریم چالش‌های صادرات گاز ایران به پاکستان نقش مشارکت‌های مردمی در جهش تولید پیشرفت ۱۰۰ درصدی در اجرای پروژه‌های پایتخت ایجاد سازمان گردشگری شهر تهران در اولویت شورا کاهش شفافیت با ارز نیمایی در بازار فولاد ضرورت ساماندهی کارکنان شرکت‌ها و ادارات افزایش دستمزد کارگران در مقایسه با کارمندان برنامه شرکت متروی تهران برای خط ۷ در سال جاری اوتیسم بیماری بدون درمان ابلاغ تعرفه‌های خدمات دارویی فاصله شدید پرسپولیس و استقلال در رنکینگ جهانی فرصت تاریخی پرسپولیس برای عبور از استقلال اعلام زمان متناسب سازی حقوق بازنشستگان تاثیر تحریم بر صادرات نفت ایران به چین تخریب ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج جزئیات جدید از نصب ۶۰ دستگاه پله برقی جدید افزایش ظرفیت تولید پتروشیمی ایران به بیش از ۱۰۰ میلیون تن ضرورت اعلام هزینه‌های انتخاباتی کاندیداها شیر طلایی هخامنشی در چین آغاز واگذاری تاکسی‌های برقی از امروز افزایش شانس فولادسازان ایرانی در صادرات فولاد میانی پیش بینی صادرات ۱۰ میلیارد دلاری فولاد در سال ۱۴۰۳ برگزاری جلسه شورای شهر تهران همزمان با روز شوراها اعلام زمان آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها انتقاد عضو شورای شهر از عملکرد شهرداری اهمیت مصرف صبحانه در کودکان ضرورت توجه شهرداری تهران به آموزش‌های شهروندی انتقاد از عملکرد شورای عالی کار در مجلس

0

افزایش ابتلا به دیابت در ۱۰ سال آینده

  • کد خبر : 91731
  • 14 خرداد 1401 - 15:07
افزایش ابتلا به دیابت در ۱۰ سال آینده
رژیم غذایی غربی که سرشار از چربی‌های اشباع و قندهای تصفیه شده است یکی از عوامل اصلی بیماری دیابت نوع دو است.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران، متخصصان آمریکایی به یک روش تحلیلی جدید دست پیدا کردند که به پرسشی در مورد دیابت نوع دو پاسخ می‌دهد: چرا برخی از بیماران دچار اضافه وزن به این بیماری مبتلا می‌شوند و برخی دیگر نه.

دیابت نوع دو، بیماری متابولیک و مزمن است که بر نحوه سوخت و ساز گلوکز در بدن تاثیر می‌گذارد. این نوع دیابت اغلب با چاقی همراه است. برای برخی از بیماران، این بیماری بدان معناست که بدن آنها به درستی به انسولین واکنش نشان نمی‌دهد. در مراحل بعدی بیماری، بدن بیمار انسولین کافی برای حفظ سطح طبیعی گلوکز تولید نمی‌کند. در هر صورت، قند در جریان خون انباشته شده و اگر درمان نشود، بسیاری از اندام‌های اصلی را دچار اختلال می‌کند. یک عامل خطر کلیدی برای دیابت نوع دو اضافه وزن است که اغلب در نتیجه مصرف بیش از حد چربی و قند در کنار کم تحرکی است.

متخصصان در یک بررسی به تکنیک تحلیلی جدید دست پیدا کردند تا مکانیزم‌های موثر در مقاومت به انسولین را در مراحل اولیه شناسایی کنند. آنان به دنبال این بودند که بدانند کدام اندام‌ها، مسیرهای بیولوژیکی و ژن‌ها در این فرایند نقش دارند.

یافته‌ها نشان می‌دهند که نوع خاصی از میکروب روده منجر به بافت چربی سفید حاوی سلول‌های ماکروفاژ (سلول‌های بزرگی که بخشی از سیستم ایمنی بدن هستند) که با مقاومت به انسولین مرتبط هستند، منجر می‌شود. در بدن انسان، بافت چربی سفید نوع اصلی چربی است.

متخصصان اظهار داشتند: تجزیه و تحلیل ما پیش‌ بینی می‌کند که رژیم غذایی پرچرب حاوی قند بالا عمدتا با ایجاد آسیب‌های مرتبط با میکروبیوتا به فرآیند سنتز انرژی عمل ‌کرده و منجر به مقاومت به انسولین می‌شود. روش‌های درمانی که میکروبیوتای بیمار را به گونه‌ای تغییر می‌دهند که مقاومت به انسولین را در سلول‌های ماکروفاژ بافت چربی هدف قرار می‌دهد، می‌تواند یک راهکار درمانی جدید برای دیابت نوع دو باشد.

دیابت نوع دو یک بیماری جهانی است و انتظار می‌رود تعداد موارد ابتلا و تشخیص بیماری در ۱۰ سال آینده افزایش پیدا کند. رژیم غذایی غربی که سرشار از چربی‌های اشباع و قندهای تصفیه شده است یکی از عوامل اصلی این بیماری است. اما باکتری‌های روده نیز نقش مهمی در تسهیل اثرات رژیم غذایی دارند.

در مطالعه جدید، متخصصان هم بر اساس تکنیک‌های تحلیلی و هم انجام آزمایش‌هایی روی موش‌ها، وضعیت روده، کبد، ماهیچه و بافت چربی سفید و بیان مولکولی ماکروفاژهای بافت چربی سفید در بیماران چاق را بررسی کردند.

به گزارش مدیکال اکسپرس، متخصصان با بیان اینکه دیابت ناشی از رژیم غذایی غربی با آسیب میتوکندریایی وابسته به میکروبیوتا مشخص می‌شود، اظهار داشتند: بافت چربی نقش غالبی در مقاومت سیستمیک به انسولین دارد و ما برنامه بیان ژن و تنظیم کننده اصلی ماکروفاژهای بافت چربی را که با مقاومت به انسولین مرتبط هستند، مشخص کردیم. بررسی‌ها نشان داد میکروب Oscillibacter که در رژیم غذایی غربی موجود است، باعث افزایش ماکروفاژ بافت چربی مقاوم به انسولین می‌شود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=91731
  • 49 بازدید

اخبار مرتبط

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.