تاریخ : پنجشنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

رشد تولید فولاد خام ایران در سه ماهه ۲۰۲۴ افزایش قیمت مسکن در تهران معرفی جاذبه‌‎های گردشگری تهران در دستور کار شهرداری تهران کمبود ویتامین B۱۲ سبب کاهش اشتها تغییرات اقلیمی بحران جدیدی برای بناهای تاریخی واگن‌های چینی در تهران به زودی مصوبات کمیسیون اصل نود در حوزه قیمت‌گذاری صحیح آرد و نان بررسی جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس قطع اینترنت برای برگزاری کنکور جزییات جدید از تغییر حقوق کارگران جمع آوری مشعل‌های گازی واحدهای پتروشیمی تلاش تولیدکنندگان فولاد ایران برای کاهش تولید تحریم‌ها عامل کاهش مشتریان محصولات فولادی ایران افزایش ۲۰ درصدی مستمری بازنشستگان کاهش بسیار جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت سرنوشت لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته نوشیدنی‌های مفید در میان وعده کودکان ممنوعیت ساخت و ساز در جوار تماشاخانه سنگلج استقلال پرافتخارترین تیم ایران در آسیا مشکل استقلال با مالک جدید پرسپولیس آغاز به کار هیات امنای محلات تهران در روز شوراها انتقاد از عملکرد شهردار در بی‌توجهی به تکثر سلایق فرهنگی تهران پیش‌بینی وضعیت تورم در ایران شرکای تجاری معدنی در سال ۱۴۰۲ مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ رونق صادرات با حذف ارز نیمایی در صنعت فولاد حذف سازه جدید در عمارت منسوب به فخرالدوله بیماری‌های قلبی از شایع‌ترین علل مرگ‌ در دنیا افزایش کاذب قیمت مسکن در بازار افتتاح بلدیه تا روز تهران کارگران در صف مقدم دفاع از عزت ملی اعلام قیمت کتاب‌های سال تحصیلی جدید دانش‌آموزان اثرات ساعات کاری طولانی بر سلامت تغییر روزهای برگزاری جلسات علنی مجلس حذف «زوج و فرد» در طرح جدید ترافیک پایتخت سرنوشت نامعلوم عمارت مسعودیه تهران

2

فاژ درمانی؛ روشی نوین در پزشکی

  • کد خبر : 90577
  • 03 خرداد 1401 - 11:16
فاژ درمانی؛ روشی نوین در پزشکی
فاژ‌ها ویروس‌هایی هستند که می‌توانند باکتری‌های مضر را از بین ببرند.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران، بهبودی دو بیمار آمریکایی از عفونتی صعب‌العلاج پس از درمان با روشی پیشگام به نام فاژ درمانی، امید زیادی را برای استفاده از این فناوری در درمان بیماری‌های مختلف ایجاد کرده است.

فاژ‌ها ویروس‌هایی هستند که فقط از اسید نوکلئیک و پروتئین تشکیل شده اند و یک ویژگی متمایز دارند و آن توانایی آن‌ها در کشتن و از بین بردن باکتری‌های مضر برای انسان است.

موارد مذکور این امید را ایجاد می‌کند که به اصطلاح «فاژ درمانی» بتواند در مقیاس بزرگ‌تری برای مبارزه با بحران جهانی عفونت‌های مقاوم به دارو استفاده شود.

در دو مورد ذکر شده یکی از بیماران به نام جارود جانسون (۲۶ ساله) به فیبروز کیستیک مبتلا بود. فیبروز کیستیک یک بیماری ژنتیکی است که منجر به عفونت‌های مکرر در ریه و مسدود شدن آن می‌شود.

تا سال ۲۰۲۰، ریه‌های جانسون کمتر از یک سوم عملکرد طبیعی خود را داشت و به مدت شش سال از سویه‌های باکتریایی سرسخت رنج می‌برد و به دلیل خطر بالای گسترش عفونت پس از مصرف دارو‌های سرکوب‌کننده سیستم ایمنی، از پیوند ریه خودداری می‌کرد.

جارود پس از ابتلا به عفونت مزمن ریه که به مدت شش سال در برابر آنتی بیوتیک مقاومت کرده بود، نزدیک به مرگ بود.

او می‌گوید: «از تلاش‌ها، پشتکار و خلاقیت همه افرادی که در درمان من شرکت کردند بسیار سپاسگزارم… فکر می‌کردم می‌میرم. آن‌ها به معنای واقعی کلمه زندگی من را نجات دادند.»

بیمار دیگر، مردی ۵۶ ساله با استئوآرتریت شدید، بر بهبود قابل توجهی از عفونت پوستی که در بدنش ایجاد شده بود و با دارو‌های معمولی غیرقابل برگشت بود، دست یافت.

این بیمار دچار عفونت جدی پوستی شده بود که در میان افرادی که دارو‌های سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف می‌کنند، خطرناک است. این فرد با یک کنه به نام Muddy درمان شد که در نمونه‌ای از سطح زیرین بادمجان در حال پوسیدگی، شناسایی شد. پس از چند هفته، ضایعات پوستی او از بین رفت و آزمایش باکتری در بیوپسی منفی شد، یعنی در مجموع بیش از هشت ماه تحت درمان قرار گرفت.

تیمی که این درمان را توسعه داده است می‌گوید این دو مورد آخر راه را برای آزمایش بالینی فاژ درمانی که می‌تواند در اوایل سال آینده آغاز شود، هموار خواهد کرد.

پروفسور گراهام هاتفول، که تیمش این درمان‌ها را در دانشگاه پیتسبورگ توسعه داده است، توضیح داد: “این دو گزارش تشویق بزرگی برای فاژ درمانی به بیماران است، زیرا آنتی بیوتیک‌ها نه تنها در کنترل عفونت ناتوان هستند، بلکه باعث سمیت قابل توجه نیز می‌شوند.

پروفسور مارتا کلوکی، میکروبیولوژیست در دانشگاه لستر نیز می‌گوید: «در جامعه بالینی این حس رو به رشد وجود دارد که فاژ‌ها می‌توانند بخشی از راه‌حل برای بیماران باشند، به‌ویژه برای کسانی که گزینه جایگزین دیگری ندارند.»

در سال ۲۰۱۹، تخمین زده می‌شود که ۱.۲ میلیون نفر در سراسر جهان به دلیل مستقیم مقاومت ضد میکروبی جان خود را از دست داده اند و در حدود ۵ میلیون نفر، عفونت‌های مقاوم به چند دارو در مرگ آن‌ها نقش داشته است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=90577
  • 62 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.