تاریخ : پنجشنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

رشد تولید فولاد خام ایران در سه ماهه ۲۰۲۴ افزایش قیمت مسکن در تهران معرفی جاذبه‌‎های گردشگری تهران در دستور کار شهرداری تهران کمبود ویتامین B۱۲ سبب کاهش اشتها تغییرات اقلیمی بحران جدیدی برای بناهای تاریخی واگن‌های چینی در تهران به زودی مصوبات کمیسیون اصل نود در حوزه قیمت‌گذاری صحیح آرد و نان بررسی جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس قطع اینترنت برای برگزاری کنکور جزییات جدید از تغییر حقوق کارگران جمع آوری مشعل‌های گازی واحدهای پتروشیمی تلاش تولیدکنندگان فولاد ایران برای کاهش تولید تحریم‌ها عامل کاهش مشتریان محصولات فولادی ایران افزایش ۲۰ درصدی مستمری بازنشستگان کاهش بسیار جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت سرنوشت لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته نوشیدنی‌های مفید در میان وعده کودکان ممنوعیت ساخت و ساز در جوار تماشاخانه سنگلج استقلال پرافتخارترین تیم ایران در آسیا مشکل استقلال با مالک جدید پرسپولیس آغاز به کار هیات امنای محلات تهران در روز شوراها انتقاد از عملکرد شهردار در بی‌توجهی به تکثر سلایق فرهنگی تهران پیش‌بینی وضعیت تورم در ایران شرکای تجاری معدنی در سال ۱۴۰۲ مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ رونق صادرات با حذف ارز نیمایی در صنعت فولاد حذف سازه جدید در عمارت منسوب به فخرالدوله بیماری‌های قلبی از شایع‌ترین علل مرگ‌ در دنیا افزایش کاذب قیمت مسکن در بازار افتتاح بلدیه تا روز تهران کارگران در صف مقدم دفاع از عزت ملی اعلام قیمت کتاب‌های سال تحصیلی جدید دانش‌آموزان اثرات ساعات کاری طولانی بر سلامت تغییر روزهای برگزاری جلسات علنی مجلس حذف «زوج و فرد» در طرح جدید ترافیک پایتخت سرنوشت نامعلوم عمارت مسعودیه تهران

1

اثرات مضر همبرگر بر سلامتی

  • کد خبر : 90192
  • 30 اردیبهشت 1401 - 13:11
اثرات مضر همبرگر بر سلامتی
تحقیقات علمی نشان می‌دهند که خوردن مرتب همبرگر برای سلامتی انسان بسیار مضر است.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران، همبرگر با اینکه می‌تواند یک غذای جذاب برای یک ناهار سریع یا یک شام غیررسمی باشد اما می‌تواند به افزایش وزن منجر شود و اثرات مضر دیگری بر سلامتی بگذارد.

یک چیزبرگر دوبل معمولی و سیب‌زمینی‌سرخ‌کرده بزرگ حاوی بیش از ۱۱۰۰ کالری است. اگر یک نوشابه بزرگ و سیب‌زمینی‌سرخ‌کرده اضافی را هم به همراه بیکن و پنیر به آن اضافه کنید، می‌توانید کالری به ارزش یک روز را در وقت ناهار دریافت کنید.

وقتی کالری بیشتری از میزان هضم، متابولیسم و حرکت خود دریافت می‌کنید، مازاد آن را به‌صورت چربی ذخیره می‌کنید و با گذشت زمان، ممکن است دچار اضافه‌وزن یا چاقی شوید.

مطالعات بسیاری نشان داده است که غذا خوردن در خارج از خانه با افزایش وزن و مشکلات سلامتی مرتبط است. یکی از این بررسی‌ها، تعداد دفعات خوردن ۳۰۰۰ بزرگسال جوان در رستوران‌های فست‌فود یا رستوران‌های سبک را بررسی کرده و وزن، سایز دور کمر و سایر اقدامات متابولیکی را با هم مقایسه کرده است.

محققان گزارش دادند افرادی که از ابتدای مطالعه بیشترین فست‌فود را مصرف می‌کردند به طور متوسط ۶ کیلوگرم وزن بیشتر و سایز کمر بزرگ‌تر از افرادی داشتند که کمترین فست‌فود را مصرف می‌کردند.

مطالعه دیگری از استرالیا نشان داد بین تعداد رستوران‌های فست‌فود در یک محله و حملات قلبی در همان منطقه جغرافیایی همبستگی وجود دارد. بر اساس گزارش انجمن قلب و عروق اروپا، با اضافه‌شدن هر یک رستوران فست‌فود در یک محله، هرسال چهار حمله قلبی بیشتر در هر ۱۰۰۰۰۰ نفر رخ می‌دهد.

نمک چاشنی زندگی است. نمک یک ماده مغذی ضروری برای بدن شما است، اما سدیم بیش از حد، به فشار خون بالا، عامل اصلی خطر حمله قلبی و سکته مغزی، منجر می‌شود.

یک دوبل برگر به همراه پنیر و چاشنی حاوی ۱۳۶۰ میلی‌گرم سدیم است. این تقریباً به‌اندازه ۱۵۰۰ میلی‌گرمی است که بیشتر بزرگسالان مبتلا به فشارخون باید مصرف نمک روزانه را به کمتر از آن کاهش دهند. همیشه برچسب مواد غذایی را بخوانید تا متوجه شوید که مصرف سدیم با چه سرعتی می‌تواند زیاد شود.

یک مطالعه‌ی دیگر نیز نشان داد که متوسط مصرف روزانه سدیم در مدت ۱۴ سال مطالعه به ۳۱۰۰ میلی‌گرم رسیده است. محققان دریافتند افرادی که فشارخون بالا دارند به طور متوسط روزانه ۲۹۰۰ میلی‌گرم سدیم در سال ۱۹۹۹ مصرف می‌کردند که این میزان در سال ۲۰۱۲ به ۳۳۵۰ میلی‌گرم در روز رسیده است.

گوشت چرخ کرده تنها بخشی از همبرگر نیست که می‌تواند به بیماری‌های قلبی عروقی منجر شود. شربت ذرت با فروکتوز بالا در سس گوجه‌فرنگی، خیارشور و نان همبرگر (بدون ذکر این نکته که آرد سفید بدون فیبر در آن وجود دارد) می‌تواند سطح‌تری گلیسیرید را افزایش دهد که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد.

محققان دانشگاه هاروارد بیان کردند چاشنی‌های قندی، آرد سفید، پنیر و بیکن، موادی که به طور معمول برای تولید ساندویچ همبرگر استفاده می‌شوند، همگی مواد خوراکی التهابی هستند. طبق یک مطالعه، خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی در افرادی که غذاهای پیش‌التهابی زیادی مصرف می‌کنند، در مقایسه با افرادی که رژیم غذایی ضدالتهابی دارند، ۳۸٪ بیشتر است.

گوشت همبرگر حاوی چربی اشباع شده است که با بیماری قلبی ارتباط دارد. در حالی که برخی مطالعات حاکی از آن است که چربی اشباع کاملا بد نیست، اما هنوز توصیه می‌شود از مصرف بیش از حد چربی اشباع خودداری شود؛

اما چربی دیگری نیز وجود دارد که به طور طبیعی در گوشت برگر یافت می‌شود: چربی ترانس. چربی ترانس باعث افزایش سطح کلسترول LDL (بد) بدون بالابردن HDL (کلسترول خوب) می‌شود.

اگر غذایی کمتر از نیم گرم اسیدهای چرب ترانس داشته باشد، به‌عنوان غذای بدون چربی ترانس برچسب‌گذاری می‌شود؛ اما حتی اگر غذایی مقدار کمی چربی ترانس داشته باشد (به‌عنوان‌مثال، برخی انواع همبرگر حاوی ۸ گرم چربی اشباع و ۱ گرم چربی ترانس است)، از طریق غذاهای دیگری که می‌خورید به‌سرعت به مقادیر آن اضافه می‌شود.

هر دو چربی اشباع و چربی ترانس تأثیر ناسالمی بر میزان کلسترول LDL دارند و در نتیجه خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=90192
  • 18 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.