تاریخ : سه شنبه, ۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

جزئیات فروش آنلاین میوه در میادین و میوه و تره‌بار تهران شیوه‏‏‌های معدن‌کاری با مسئولیت اجتماعی تغییر سقف برداشت از حساب بانکی افزایش تعطیلی‌ها مخالف تحقق شعار سال بررسی کمبود و گرانی دارو در مجلس تاثیر تحریم‌های تازه بر نفت ایران ۵۸ ‌درصد عرضه شمش فولادی بدون مشتری ریزش دیوار دومین بنای خشتی و گلی ایران تایید اصلاح قانون بیمه‌کارگران ساختمانی توسط شورای نگهبان آغاز ثبت سفارش کتاب‌های درسی سال تحصیلی جدید از فردا ورود ۵۰۰۰ اتوبوس جدید تا پایان سال به تهران آغاز رویداد «ایمنی حمل و نقل» در پایتخت از امروز ضرورت ارائه لایحه تشکیل سازمان گردشگری به شورای شهر تهران انتقاد از عملکرد شهرداری در توجه به معماری ایرانی- اسلامی انتقاد از نمای شیشه‌ای ساختمان برخی دستگاه‌های دولتی و بانک‌ها اعلام زمان شارژ کالابرگ اردیبهشت ماه ابلاغ دستورالعمل واردات ماشین‌آلات معدنی تصویب فوریت طرح برخی معافیت‌های مالیاتی برای شرکت‌های دولتی قیمت واحدهای نهضت ملی مسکن تشکیل کمیته تحقق شعار سال در شهرداری تهران رکوردشکنی تولید فولاد و پتروشیمی در شرایط تحریم چالش‌های صادرات گاز ایران به پاکستان نقش مشارکت‌های مردمی در جهش تولید پیشرفت ۱۰۰ درصدی در اجرای پروژه‌های پایتخت ایجاد سازمان گردشگری شهر تهران در اولویت شورا کاهش شفافیت با ارز نیمایی در بازار فولاد ضرورت ساماندهی کارکنان شرکت‌ها و ادارات افزایش دستمزد کارگران در مقایسه با کارمندان برنامه شرکت متروی تهران برای خط ۷ در سال جاری اوتیسم بیماری بدون درمان ابلاغ تعرفه‌های خدمات دارویی فاصله شدید پرسپولیس و استقلال در رنکینگ جهانی فرصت تاریخی پرسپولیس برای عبور از استقلال اعلام زمان متناسب سازی حقوق بازنشستگان تاثیر تحریم بر صادرات نفت ایران به چین تخریب ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج

1

کمک سلول‌های بنیادی به درمان پارکینسون

  • کد خبر : 89689
  • 24 اردیبهشت 1401 - 11:57
کمک سلول‌های بنیادی به درمان پارکینسون
استفاده از روش‌های درمانی سلول‌های بنیادی برای درمان پارکینسون ایده بسیار جذابی است، که از آزمایش حیوانی به انسان قابل بررسی است.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران، تیمی که در زمینه پارکینسون آزمایش می‌کنند نشان داده‌اند که چگونه کاشت سلول‌های بنیادی با دقت کشت شده در موش‌ها می‌تواند باعث بهبودی قابل‌توجهی از علائم حرکتی معمولی این بیماری شود و اکنون در حال بررسی آزمایش‌های انسانی آتی هستند.

این بیماری را می‌توان به زوال نوع خاصی از سلول در ناحیه خاصی از مغز ردیابی کرد. نورون‌های موجود در جسم سیاه، ساختاری در مغز میانی، مسئول تولید دوپامین هستند که از جمله به کنترل حرکت کمک می‌کند.

از دست دادن این نورون‌ها همان چیزی است که به علائم حرکتی در بیماران پارکینسونی کمک می‌کند، بنابراین استفاده از روش‌های درمانی سلول‌های بنیادی برای جایگزینی آن‌ها ایده بسیار جذابی است، که از آزمایش حیوانی به انسان قابل بررسی است.

در اولین کارآزمایی جهانی که در سال ۲۰۱۸ در ژاپن انجام شد، برای بیماران پارکینسون سلول‌های پیش‌ساز مشتق از سلول‌های بنیادی را در مغزشان کاشته شد. سپس در نورون‌های تولیدکننده دوپامین، بالغ می‌شوند. این آزمایش در تعدادی از افراد گزارش شده که وضعیت خوبی داشتند.

آزمایش‌های اولیه مشابهی در آمریکا در حال انجام است، زیرا دانشمندان برای اطمینان از ایمنی و اثربخشی استفاده از سلول‌های بنیادی پرتوان القایی (iPS) برای بازگرداندن حرکت طبیعی در بیماران پارکینسونی کار می‌کنند. این سلول‌های iPS به‌عنوان سلول‌های بالغ جمع‌آوری‌شده و با فاکتور‌های برنامه‌ریزی مجدد درمان می‌شوند که آن‌ها را به حالت اولیه برمی‌گرداند. سپس مرحله دوم آن‌ها را در معرض عوامل رشد بیشتری قرار می‌دهد تا آن‌ها را به نورون‌های تولید کننده دوپامین تبدیل کند.

دانشمندان دانشگاه ایالتی آریزونا در حال آزمایش این فرآیند و آزمایش نورون‌های طراح خود در موش‌ها در یک مطالعه اثبات مفهوم بوده اند. ایده این بود که روش تولید این سلول‌ها را بهینه‌سازی، تغییراتی ایجاد کنند و ببینند کدام نسخه‌ها بیشترین پیشرفت‌ها را در علائم پارکینسون جوندگان ایجاد کرده‌اند، و در حالت ایده‌آل، فناوری را به کاربرد بالینی نزدیک‌تر می‌کند.

سلول‌های بنیادی در معرض عوامل برای دوره‌های زمانی مختلف در مرحله دوم برنامه‌ریزی مجدد، با خوشه‌های مختلف به مدت ۱۷، ۲۴ یا ۳۷ روز بود.
این تیم دریافت سلول‌های بنیادی ۱۷ روزه، برتر از انواع دیگر هستند، به طوری که موش‌های دریافت کننده سلول‌های بنیادی، بهبود قابل توجهی از علائم حرکتی خود نشان دادند.

همچنین مشخص شد که این دوز کلیدی است، به طوری که تعداد کمی از سلول‌های بنیادی دارای اثرات ناچیز است، در حالی که مقادیر بیشتری در مغز ته نشین شده و به بافت عصبی متصل می‌شود. سیناپس‌ها را تشکیل می‌دهد و دوپامین تولید می‌کند. در نهایت، منجر به معکوس شدن کامل علائم پارکینسون در موش‌های تحت درمان شد.

این روش بر روی جمعیت خاصی از مبتلایان به بیماری پارکینسون با جهش در ژن پارکین تمرکز خواهد کرد. این بیماران کاهش علائم حرکتی را تجربه می‌کنند، اما از زوال شناختی یا زوال عقل رنج نمی‌برند، که به گفته دانشمندان، آن‌ها را کاندیدای ایده آل برای آزمایش می‌کند.

جفری کوردوور، نویسنده این مطالعه می‌گوید: درس‌های آموخته شده از این کارآزمایی مستقیماً بر بیمارانی که از اشکال پراکنده یا غیر ژنتیکی این بیماری رنج می‌برند تأثیر می‌گذارد.

این تحقیق در مجله Regenerative Medicine منتشر شده است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=89689
  • 60 بازدید

اخبار مرتبط

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.