تاریخ : جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

انتقاد از روش محاسبه سبد معیشت کارگران افزایش سقف تراکنش بانکی به ۲۰۰ میلیون تومان شتاب احیای بناهای تاریخی با مشارکت مردمی ضرورت ارائه گزارش عملکرد سه ساله مدیریت شهری به شورا ورود اولین سری اتوبوس‌های برقی به کشور ناهماهنگی در اشتراک گذاری داده‌های اکتشافی رشد ۵.۵ درصدی تولید فولاد ایران در سال ۱۴۰۲ تمدید مهلت ثبت‌نام‌ کارت بلیت مترو خبرنگاری تا ۱۵ اردیبهشت‌ برق سبز، راه حل کمبود گاز صنایع ضرورت اجرای سیاست تک نرخی شدن ارز تشدید رکود فولاد ایران با تداوم محدودیت‌های چین اعلام جزییات کاهش ساعت کار کارمندان موافقت مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون مجازات اسلامی تعویق در زمان ثبت سفارش کتاب‌های درسی کاهش سرانه حفاظت و مرمت بناهای تاریخی تغییر رنگ پل طبیعت به مناسبت روز جهانی هموفیلی ضرورت اقدام جهادی برای ساخت واگن‌ها راهکارهای تخصصی برای مدیریت وزن کمبود ویتامین B۱۲ سبب کاهش اشتها جدیت مصدومیت ستاره استقلال کمبود شدید نیروی کار در بخش دولتی و خصوصی معادن ایران در انتظار رتبه ۷ تولید فولاد جهان تداوم کاهش نرخ بهره بین بانکی در سال جدید کاهش شدید تعداد معادن در حال بهره‌وری بهره‌برداری از ۱۲ طرح پتروشیمی تا پایان سال اختصاص نیمی از بودجه ۱۴۰۳ به حمل و نقل عمومی ضرورت اجرای طرح تقسیم تهران آغاز ثبت‌نام متقاضیان ترمیم نمره از اول اردیبهشت تغییر رقم دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۳ واگذاری ۱۰۰ بنای تاریخی برای مرمت کاهش تعداد معادن فعال کشور بانک‌ها مشمول تعطیلی پنجشنبه‌ها اصلاح موادی از لایحه تجارت در مجلس آخرین مهلت کودکستان‌ها برای محاسبه شهریه مواد غذایی مفید برای سلامت مو ضرورت جلوگیری از طغیان سفید بالک‌ها در پایتخت

4

تاثیر غذاهای فرآوری شده بر سلامت انسان

  • کد خبر : 86710
  • 10 دی 1401 - 8:09
تاثیر غذاهای فرآوری شده بر سلامت انسان
به گفته محققان، غذاهای فوق فرآوری شده تأثیر منفی بر تنوع گونه‌های گیاهی در دسترس برای مصرف انسان دارند و در عین حال به سلامت انسان آسیب می‌رسانند.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران؛ غذاهای فوق فرآوری شده مانند تنقلات شیرین یا شور، نوشابه‌ها، نودل های فوری، فرآورده‌های گوشتی، غذاهای از پیش آماده پیتزا و پاستا، بیسکویت‌ها و شیرینی‌ها، از ترکیب مواد غذایی، عمدتاً افزودنی‌های برای طعم‌ها، رنگ‌ها و امولسیفایرها از طریق یک سری فرآیندهای صنعتی تهیه می‌شوند.

کارشناسان تغذیه از برزیل، ایالات متحده و استرالیا این موضوع را بررسی کرده اند و هشدار داده اند که این محصولات اساس یک “رژیم غذایی جهانی” هستند و در حال تبدیل به یک رویکرد غالب در عرضه جهانی مواد غذایی هستند.

به گفته کارشناسان، تنوع زیستی زراعی جهانی یعنی تنوع حیوانات، گیاهان و میکروارگانیسم هایی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم برای غذا و کشاورزی استفاده می‌شوند، به ویژه تنوع ژنتیکی گیاهان مورد استفاده برای مصرف انسان رو به کاهش است. رژیم غذایی مردم تنوع کمتری دارد و غذاهای فوق فرآوری شده جایگزین انواع غذاهای کامل لازم برای یک رژیم متعادل و سالم شده اند.

۹۰ درصد انرژی دریافتی بشر فقط از ۱۵ گیاه زراعی تأمین می‌شود و بیش از چهار میلیارد نفر تنها به سه مورد از آنها متکی هستند: برنج، گندم و ذرت.

تولید غذاهای فوق فرآوری شده مستلزم استفاده بیشتر از مواد استخراج شده از تعداد انگشت شماری از گونه‌های گیاهی پرمحصول (مانند ذرت، گندم، سویا و دانه‌های روغنی) است که به این معنی است که مواد حیوانی مورد استفاده در بسیاری از غذاهای فوق فرآوری شده اغلب از حیواناتی که از همان محصولات تغذیه می‌کنند، استخراج می‌شود.

موضوع نگران کننده دیگر این است که در تولید مواد غذایی فوق فرآوری شده از مقادیر زیادی زمین، آب، انرژی، علف کش‌ها و کودها استفاده می‌شد که باعث تخریب محیط زیست ناشی از انتشار گازهای گلخانه‌ای و انباشت زباله‌های بسته بندی می‌شد.

«فرناندا هلنا ماروکوس لیت»، از دانشگاه سائوپائولو در برزیل، می‌گوید: «افزایش سریع غذاهای فوق فرآوری شده در رژیم غذایی انسان همچنان بر تنوع گونه‌های گیاهی موجود برای مصرف انسان فشار وارد می‌کند.»

لیت افزود: «همایش‌های آینده سیستم‌های غذایی جهانی، کنوانسیون‌های تنوع زیستی و کنفرانس‌های تغییرات آب‌وهوایی باید بر تخریب تنوع زیستی کشاورزی ناشی از غذاهای فوق‌فرآوری‌شده تاکید کنند و روی سیاست‌ها و اقدامات طراحی‌شده برای کاهش و معکوس کردن این فاجعه توافق نمایند.»

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=86710
  • 26 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.