تاریخ : پنجشنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

رشد تولید فولاد خام ایران در سه ماهه ۲۰۲۴ افزایش قیمت مسکن در تهران معرفی جاذبه‌‎های گردشگری تهران در دستور کار شهرداری تهران کمبود ویتامین B۱۲ سبب کاهش اشتها تغییرات اقلیمی بحران جدیدی برای بناهای تاریخی واگن‌های چینی در تهران به زودی مصوبات کمیسیون اصل نود در حوزه قیمت‌گذاری صحیح آرد و نان بررسی جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس قطع اینترنت برای برگزاری کنکور جزییات جدید از تغییر حقوق کارگران جمع آوری مشعل‌های گازی واحدهای پتروشیمی تلاش تولیدکنندگان فولاد ایران برای کاهش تولید تحریم‌ها عامل کاهش مشتریان محصولات فولادی ایران افزایش ۲۰ درصدی مستمری بازنشستگان کاهش بسیار جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت سرنوشت لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته نوشیدنی‌های مفید در میان وعده کودکان ممنوعیت ساخت و ساز در جوار تماشاخانه سنگلج استقلال پرافتخارترین تیم ایران در آسیا مشکل استقلال با مالک جدید پرسپولیس آغاز به کار هیات امنای محلات تهران در روز شوراها انتقاد از عملکرد شهردار در بی‌توجهی به تکثر سلایق فرهنگی تهران پیش‌بینی وضعیت تورم در ایران شرکای تجاری معدنی در سال ۱۴۰۲ مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ رونق صادرات با حذف ارز نیمایی در صنعت فولاد حذف سازه جدید در عمارت منسوب به فخرالدوله بیماری‌های قلبی از شایع‌ترین علل مرگ‌ در دنیا افزایش کاذب قیمت مسکن در بازار افتتاح بلدیه تا روز تهران کارگران در صف مقدم دفاع از عزت ملی اعلام قیمت کتاب‌های سال تحصیلی جدید دانش‌آموزان اثرات ساعات کاری طولانی بر سلامت تغییر روزهای برگزاری جلسات علنی مجلس حذف «زوج و فرد» در طرح جدید ترافیک پایتخت سرنوشت نامعلوم عمارت مسعودیه تهران

6

حضور ایران در خلیج‌فارس تنش‌ها را کاهش می‌دهد

  • کد خبر : 78654
  • 24 دی 1400 - 12:45
حضور ایران در خلیج‌فارس تنش‌ها را کاهش می‌دهد
ایران به عنوان یک برادر بزرگ‌تر و دلسوز برای کل منطقه، می‌تواند در تحکیم روابط بین کشورهای همسایه موثر واقع شود.

به گزارش سرویس سیاسی افق تهران، سید رضا صدرالحسینی درباره سیاست خارجی دولت سیزدهم و اولویت سیاست همسایگی اظهار کرد: یکی از موضوعات مورد تاکید قانون اساسی جمهوری اسلامی، ارتباط گسترده و تعمیق روابط با کشورهای اسلامی همسایه و غیرمعاند در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است. دولت سیزدهم نیز برنامه سیاست خارجی خود را بر همین اساس تنظیم کرد و اولویت سیاست خارجی را بر تعمیق روابط و حل اختلافات کوچک و جزئی با کشورهای همسایه قرار داده است.

وی با بیان اینکه ایران با هیچ کدام از کشورهای همسایه اختلاف ارضی ندارد، افزود: تعاملات جمهوری اسلامی با کشورهای همسایه بیشتر بر محور مسائل اقتصادی است و به همین دلیل، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ سفر مقامات کشورهای همسایه، در اسرع وقت پاسخ سفرهای دیپلماتیک آنها را داده است.

این کارشناس مسائل منطقه، سفر اخیر وزیر امور خارجه به عمان و قطر را یادآور شد و گفت: معنای این سفرها این است که سیاست‌های اعلام شده از جانب دولت سیزدهم و وزیر خارجه در حال عملیاتی شدن است و دولت بر اساس نقشه راه اعلامی حرکت می‌کند.

صدرالحسینی گفت: قطعاً هر چقدر رایزنی‌های دیپلماتیک بین کشورها بیشتر باشد، این موضوع می‌تواند بر ارتقای همکاری‌ها در حوزه های دیگر هم تأثیر بگذارد. رسانه‌های وابسته به امپراطوری رسانه‌ای نظام سلطه تلاش می‌کنند که جمهوری اسلامی را در نظام بین‌الملل و حتی در ارتباط با همسایگان منزوی نشان دهند و اینطور القا کنند که جمهوری اسلامی باعث تنش آفرینی در منطقه می‌شود. این سفرهای دیپلماتیک می‌تواند خط بطلانی بر این ادعاها باشد.

وی با اشاره به اینکه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی به ویژه برای کشورهای همسایه جذابیت‌های قابل توجهی دارد، افزود: تقویت روابط اقتصادی، تجاری، بانکی و بندری با همسایگان می‌تواند به تقویت روابط سیاسی منجر شود.

این کارشناس حوزه خلیج فارس گفت: جمهوری اسلامی از کشورهای موثر در تحولات حوزه خلیج فارس است و تقویت دیپلماسی کشور در این حوزه می‌تواند در حل بحران های این منطقه و کاهش تنش‌ها کمک کند.

صدرالحسینی با بیان اینکه نگاه جمهوری اسلامی ایجاد منطقه‌ای امن برای همه کشورهای همسایه و کشورهای حوزه خلیج فارس است، گفت: تقویت حضور جمهوری اسلامی در منطقه می‌تواند تنش‌ها را به حداقل برساند و رهنمودهای جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک برادر بزرگتر و دلسوز برای کل منطقه، می‌تواند در تحکیم روابط بین کشورهای همسایه موثر واقع شود.

وی افزود: در طول ۴۰ سال گذشته، جمهوری اسلامی تلاش کرده با همزیستی مسالمت آمیز با کشورهای همسایه، بر تقویت روابط با آنها اصرار بورزد و این سیاست اصولی جمهوری اسلامی هیچ وقت تغییر نکرده است.

این کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه نگاه جمهوری اسلامی به همه تحولات منطقه، متوازن و عدالت محور است، گفت: قطعاً ایران با این نگاه می‌تواند در حوزه کاهش تنش‌ها بسیار موثر باشد. این یک اصل پذیرفته در نظام بین الملل است که مشکلات، معضلات و اختلافات در هر منطقه توسط کشورهای همان منطقه حل شود.

صدرالحسینی خاطرنشان کرد: اگر کشورهای منطقه، مسائل و موضوعات را حل و بتوانند در تحکیم ارتباطات و ارتقاء امنیت منطقه کوشش کنند، نقش آفرینی کشورهای فرامنطقه‌ای کاهش پیدا خواهد کرد. اگر تحکیم روابط در منطقه غرب آسیا و به ویژه خلیج فارس اتفاق بیافتد، رژیم صهیونیستی به عنوان عامل اصلی ناامنی در منطقه، اجبارا حضورش را کمرنگ خواهد کرد و کشورهای منطقه نیز به نقش مخرب این رژیم بیشتر پی می‌برند و در تحکیم روابط تلاش خواهند کرد.

وی افزود: هر چقدر همبستگی و نزدیکی بین کشورهای همسایه بیشتر باشد،روزنه حضور رژیم نامشروع صهیونیستی به عنوان عامل ایجاد اختلاف بین کشورهای منطقه بسته خواهد شد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا، سیاست دولت سیزدهم برای تقویت روابط با کشورهای حوزه قفقاز و همچنین کشورهای حاشیه خلیج فارس را راهبردی عنوان کرد و گفت: جمهوری اسلامی به عنوان یک کشور واسط بین شمال و جنوب قاره آسیا امن‌ترین کریدور در حوزه ریلی، جاده‌ای و دریایی محسوب می‌شود.

صدرالحسینی، متعهد بودن جمهوری اسلامی به قراردادهای تجاری را یادآور شد و خاطرنشان کرد: با توجه به توانمندی‌های داخلی ایران در حوزه تجاری، اقتصادی و گمرکی، می‌تواند مسیرهای طولانی ریلی بین شمال و جنوب را کوتاه‌تر کند و موجب رونق تجارت بین کشورهای حوزه قفقاز در شمال و کشورهای حوزه خلیج فارس در جنوب شود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=78654
  • 23 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.