تاریخ : سه شنبه, ۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

جزئیات فروش آنلاین میوه در میادین و میوه و تره‌بار تهران شیوه‏‏‌های معدن‌کاری با مسئولیت اجتماعی تغییر سقف برداشت از حساب بانکی افزایش تعطیلی‌ها مخالف تحقق شعار سال بررسی کمبود و گرانی دارو در مجلس تاثیر تحریم‌های تازه بر نفت ایران ۵۸ ‌درصد عرضه شمش فولادی بدون مشتری ریزش دیوار دومین بنای خشتی و گلی ایران تایید اصلاح قانون بیمه‌کارگران ساختمانی توسط شورای نگهبان آغاز ثبت سفارش کتاب‌های درسی سال تحصیلی جدید از فردا ورود ۵۰۰۰ اتوبوس جدید تا پایان سال به تهران آغاز رویداد «ایمنی حمل و نقل» در پایتخت از امروز ضرورت ارائه لایحه تشکیل سازمان گردشگری به شورای شهر تهران انتقاد از عملکرد شهرداری در توجه به معماری ایرانی- اسلامی انتقاد از نمای شیشه‌ای ساختمان برخی دستگاه‌های دولتی و بانک‌ها اعلام زمان شارژ کالابرگ اردیبهشت ماه ابلاغ دستورالعمل واردات ماشین‌آلات معدنی تصویب فوریت طرح برخی معافیت‌های مالیاتی برای شرکت‌های دولتی قیمت واحدهای نهضت ملی مسکن تشکیل کمیته تحقق شعار سال در شهرداری تهران رکوردشکنی تولید فولاد و پتروشیمی در شرایط تحریم چالش‌های صادرات گاز ایران به پاکستان نقش مشارکت‌های مردمی در جهش تولید پیشرفت ۱۰۰ درصدی در اجرای پروژه‌های پایتخت ایجاد سازمان گردشگری شهر تهران در اولویت شورا کاهش شفافیت با ارز نیمایی در بازار فولاد ضرورت ساماندهی کارکنان شرکت‌ها و ادارات افزایش دستمزد کارگران در مقایسه با کارمندان برنامه شرکت متروی تهران برای خط ۷ در سال جاری اوتیسم بیماری بدون درمان ابلاغ تعرفه‌های خدمات دارویی فاصله شدید پرسپولیس و استقلال در رنکینگ جهانی فرصت تاریخی پرسپولیس برای عبور از استقلال اعلام زمان متناسب سازی حقوق بازنشستگان تاثیر تحریم بر صادرات نفت ایران به چین تخریب ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج

5

مغز ۲۰درصد سوخت بدن را در زمان استراحت مصرف می‌کند

  • کد خبر : 75593
  • 17 آذر 1400 - 15:06
مغز ۲۰درصد سوخت بدن را در زمان استراحت مصرف می‌کند
دانشمندان دریافتند که پمپی که مسئول بیرون راندن پروتون‌ها از وزیکول و در نتیجه مکیدن انتقال دهنده‌های عصبی به داخل است، هرگز استراحت نمی‌کند و برای کار کردن به یک جریان ثابت انرژی نیاز دارد.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران، دانشمندان سرانجام کشف کردند چرا مغز انسان انرژی زیادی را حتی در زمان استراحت خود مصرف می‌کند. مغز انسان تا ده برابر بیشتر از بقیه اعضای بدن انرژی مصرف می‌کند؛ تا جایی که به طور متوسط ۲۰ درصد از سوخت مصرفی بدن ما را در زمان استراحت نیز مصرف می‌کند.

حتی در بیمارانی نیز که در حالت اغما به سر می‌برند، مغز فقط دو تا سه برابر انرژی کمتر مصرف می‌کند. این مسئله یکی از بزرگترین راز‌های علوم اعصاب است که چرا یک اندام غیر فعال، این مقدار به انرژی نیاز دارد؟

هنگامی که یک سلول مغزی سیگنالی را به سلول دیگری ارسال می‌کند، این کار را از طریق یک سیناپس یا یک شکاف کوچک بین آن‌ها انجام می‌دهد. ابتدا، نورون پیش سیناپسی دسته‌ای از وزیکول‌ها را به انتهای دُم خود، یعنی نزدیک‌ترین مکان به سیناپس می‌فرستد. سپس این وزیکول‌ها انتقال دهنده‌های عصبی را از درون نورون می‌مکند و به نوعی مانند پاکت‌هایی عمل می‌کنند که پیام‌هایی را که نیاز به ارسال پستی دارند، نگه می‌دارند.

این پاکت‌های پر شده سپس به لبه نورون منتقل می‌شوند؛ جایی که آن‌ها به غشاء متصل شده و انتقال دهنده‌های عصبی خود را در شکاف سیناپسی آزاد می‌کنند. پس از رسیدن به اینجا، این فرستنده‌ها به گیرنده‌های سلول «پس سیناپسی» متصل می‌شوند و بدین ترتیب پیام را ادامه می‌دهند.

ما پیشتر می‌دانستیم که مراحل این فرآیند اساسی به مقدار قابل توجهی از انرژی مغز نیاز دارد و بنابر این منطقی است که یک مغز فعال، انرژی زیادی را مصرف کند؛ اما در خصوص زمانی که مغز چنین فعال نیست، مسئله چطور می‌شود؟

محققان آزمایش‌های متعددی را روی پایانه‌های عصبی طراحی کردند و در نهایت دریافتند پمپی که مسئول بیرون راندن پروتون‌ها از وزیکول و در نتیجه مکیدن انتقال دهنده‌های عصبی به داخل است، به نظر می‌رسد که هرگز استراحت نمی‌کند و برای کار کردن به یک جریان ثابت انرژی نیاز دارد.

در واقع طبق کشف این دانشمندان، این پمپ «پنهان» مسئول نیمی از مصرف متابولیک سیناپس در حال استراحت در آزمایش‌ها بود. گفتنی است نتایج این تحقیقات در مجله علمی «Science Advances» به چاپ رسیده است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=75593
  • 19 بازدید

اخبار مرتبط

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.