هویج از جمله سبزیجاتی است که اغلب در زمره مواد خوراکی سالم به حساب میآید. در این جا با چند خاصیت مهم هویج بیشتر آشنا می شویم.
به گزارش سرویس سلامت افق تهران، هویج از جمله سبزیجاتی است که اغلب در زمره مواد خوراکی سالم به حساب میآید. در این جا با چند خاصیت مهم هویج بیشتر آشنا می شویم.
پیشگیری از سکته مغزی
هویج به دلیل داشتن درصدبالایی از فیبر محلول میتواند باعث کاهش سطح کلسترول بد (LDL) و افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) در بدن شود. در نتیجه خطر لختگی خون و مشکلات ناشی از بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. نتایج تحقیقات حاکی از این است که مصرف هویج سطح کلسترول را کاهش داده و منجربه کاهش فشار خون و همچنین موجب پیشگیری از سکته مغزی می شود.
سلامت چشم
از خواص دیگر هویج که تاکید زیادی بر آن شده تاثیر آن بر سلامت چشمهاست. اگرچه ، ممکن است بسیاری شواهد علمی مربوط به این ادعا را تایید نکنند. محققان در بررسیهای خود بیشتر تاثیر مکملهای بتاکاروتن و نه خود هویج را مورد ارزیابی قرار دادهاند.
هویج به خودی خود مشکلات بینایی را درمان نمیکند اما سرشار از مواد مغذی ضروری برای حفظ سلامت چشمهاست. بسیاری از مردم در کشورهای در حال توسعه به دلیل عدم مصرف کافی ویتامین A است. از مشکلات بینایی رنج می برند.
حفاظت در مقابل بیماری ها
هویج پخته نسبت به خام مقدار زیادی از آنتیاکسیدانها را دارد. این ترکیب حفاظت کننده میتواند روند فرسودگی سلولها را کند کنند و از تاثیرات مخرب رادیکالهای آزاد جلوگیری کند.
بررسیها نشان میدهد قرار گرفتن در معرض رادیکالهای آزاد با افزایش خطر ابتلا به برخی انواع بیماریها از قبیل بیماریهای قلبی-عروقی، سرطان، آلزایمرو بیماریهای دیگر مرتبط است.
کاهش وزن
هویج دارای مقدار زیادی آب و میزان کالری پایین است و به همین دلیل برای افرادی که به دنبال لاغری و کاهش وزن هستند انتخاب مناسبی است . یک هویج خام متوسط، حدود ۲۵ کالری دارد.
درمان زخم و جراحت
هویج علاوه بر ویتامین A منبع غنی از آنتیاکسیدانی همچون ویتامین C است. مصرف این ماده خوراکی میتواند باعث شفاف شدن پوست نیز شود. همچنین ویتامین C در درمان زخم و جراحت تاثیر زیادی دارد چرا که وجود آن برای تولید کلاژن اهمیت دارد. کلاژن پروتئین اصلی موجود در پوست و بافتهای همبند است. همچنین این ویتامین به عنوان یک آنتی اکسیدان از آسیب دیدن سلولها جلوگیری میکند.
انتهای پیام /