تاریخ : پنجشنبه, ۹ فروردین , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

اجرای قانون ترمیم حقوق کارکنان شهرداری تهران تاکید بر جلوگیری از تخریب بناهای مجاور کاخ گلستان تعیین تکلیف حقوق کارگران برای سال۱۴۰۳ افزایش سقف دریافتی ماهیانه کارمندان دولت فعالیت مراکز منتخب معاینه فنی شهر تهران در روزهای ۱۰ و ۱۲ فروردین صنعت پتروشیمی بر مدار مهار تورم و رشد تولید در سال ۱۴۰۲ تداوم رکود در بازار مسکن افزایش نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۶۲ درصد پیش بینی وزش باد شدید برای تهران ممنوعیت استخدام رسمی در طول برنامه هفتم تحقق شعار سال نیازمند ثبات در کشور منوعیت ورود گردشگران به برخی مناطق گردشگری ساخت مسجد در بوستان قیطریه موجب تخریب شعائر اسلامی اعلام قیمت جدید گوشت و مرغ تاریخ واریز یارانه نقدی فروردین با افزایش ۱۵ درصدی راه‌اندازی خانه روزنامه‌نگاران تا تابستان امسال ممنوعیت نوشیدن آب قبل از خواب ریزش تاج عمارت قاجاری تهران تمدید قرارداد صادرات گاز ایران به عراق لایحه عفاف و حجاب هنوز در انتظار تأیید شورای نگهبان ضرورت ساماندهی کودکان کار طی ماه‌های آینده بازگشت ۳ ملی‌پوش به تمرین استقلال تشخیص بیماری زوال عقل با اجسام ارتباط درد دست چپ با حمله قلبی مخالفت نکونام با درخواست ملی‌پوشان استقلال اوضاع اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳ بازگشایی درب ورودی «تکیه دولت» به کاخ گلستان مصوبه دولت برای حمایت از تولید و صادرات رشد مشارکت مردم با افزایش سود تولید و مالیات از سودگری جزئیات تصمیم شهرداری برای جمع‌آوری پل ۵۰ ساله تهران اعلام تاریخ جدید بازگشایی مدارس بعد تعطیلات عید مهلت استفاده از یارانه جدید وزش باد شدید در تهران اعلام برنامه‌های مترو تهران در شب‌های قدر اولویت‌های شهرداری تهران در سال جدید اقدامات توسعه‌ای متروی تهران برای۱۴۰۳

6

سرکوب پروتئین گالکتین درمانی موثر برای تومور سرطان مغز

  • کد خبر : 66338
  • 11 شهریور 1400 - 11:52
سرکوب پروتئین گالکتین درمانی موثر برای تومور سرطان مغز
محققان دانشگاه مک گیل نشان دادند که بعد از مهار پروتئین گالکتین ۱، تومورهای مغزی چند ماه رشد نکردند و برای بهبود پاسخ بیمار به درمان، باید از این آسیب‌پذیری‌های تازه شناسایی شده، استفاده کنیم.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران، گلیوبلاستوما به‌دلیل مقاومت در برابر درمان، شایع‌ترین و تهاجمی‌ترین تومور سرطانی مغز در بزرگسالان است که سریع رشد می‌کند و به سرعت گسترش می‌یابد. در حالی که درمان‌هایی مانند جراحی، اشعه و شیمی‌درمانی می‌توانند علائم را برای چند ماه کاهش دهند اما در بیشتر موارد سلول‌های توموری پس از درمان دوباره رشد کرده و سرطان عود می‌کند.

به گفته محققان، هر چقدر هم علف‌های هرز بریده شوند، اگر ریشه‌ها بیرون نیایند، علف‌های هرز فقط دوباره رشد می‌کنند.

به گفته محققان در میان همه سلول‌های سرطانی، برخی به‌عنوان سلول‌های بنیادی عمل کرده که خود را تکثیر و سرطان را حفظ می‌کنند، درست مانند سلول‌های بنیادی معمولی که به‌طور معمول اندام‌ها و بافت‌های ما را تجدید و حفظ می‌کنند. آنان با هدف قرار دادن نحوه عملکرد سلول‌ها، راهی جدید برای اختلال در تولید تومورهای جدید کشف کردند.

آرزو جهانی اصل، دانشیار پزشکی در دانشگاه مک گیل می‌گوید: آنچه ما پیدا کردیم به‌راستی شگفت‌انگیز بود. بعد از مهار پروتئین گالکتین ۱، تومورهای مغزی چند ماه رشد نکردند. برای بهبود پاسخ بیمار به درمان، باید از این آسیب‌پذیری‌های تازه شناسایی شده در سلول‌های بنیادی سرطانی استفاده کنیم.

محققان دریافتند، پروتئینی به نام گالکتین ۱ با پروتئین دیگری به نام HOXA۵ در تعامل است تا برنامه‌های ژنتیکی را که رفتار سلول‌های بنیادی سرطانی را تحریک می‌کند، کنترل کند. با سرکوب گالکتین ۱ در مدل‌های پیش بالینی، آنان بهبود قابل‌توجهی در پاسخ تومور به پرتودرمانی پیدا کردند که منجر به افزایش طول عمر شد.

محققان همچنین پایگاه داده‌های بیماران را تجزیه‌وتحلیل کردند و دریافتند، بیماران مبتلا به گلیوبلاستوما با بیان کم پروتئین‌های گالکتین ۱ و HOXA۵ بهترین پیش‌بینی بیماری را داشتند. این پروتئین‌ها همراه با پروتئین دیگری به نام STAT۳ مکانیسم‌هایی را فعال می‌کنند که باعث ایجاد نوعی تهاجمی از گلیوبلاستوما می‌شود.

 

این کشف مکانیسم‌های تنظیم‌کننده سلول‌های بنیادی سرطانی را روشن می‌کند. یافته‌ها شواهدی را ارائه می‌دهند که هدف قرار دادن پروتئین گالکتین ۱، همراه با پرتودرمانی، می‌تواند راه را برای آزمایش‌های بالینی آینده در درمان تومورهای گلیوبلاستوما هموار کند. گام بعدی مقایسه اثربخشی رویکردهای مختلف برای سرکوب مجموعه گالکتین ۱ و HOXA۵ در مغز با پیشرفت‌هایی در ژن درمانی از طریق فناوری کریسپر است.

لازم به ذکر است که فناوری کریسپر یک ابزار ساده و در عین حال قدرتمند برای ویرایش ژنوم است. این فناوری به محققان اجازه می‌دهد تا به‌راحتی توالی دی‌ان‌ای ( DNA) را تغییر داده و عملکرد ژن را تغییر دهند.

نتایج این تحقیق در مجله Cell Reports منتشر شده است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=66338
  • 13 بازدید

اخبار مرتبط

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.