تاریخ : پنجشنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

رشد تولید فولاد خام ایران در سه ماهه ۲۰۲۴ افزایش قیمت مسکن در تهران معرفی جاذبه‌‎های گردشگری تهران در دستور کار شهرداری تهران کمبود ویتامین B۱۲ سبب کاهش اشتها تغییرات اقلیمی بحران جدیدی برای بناهای تاریخی واگن‌های چینی در تهران به زودی مصوبات کمیسیون اصل نود در حوزه قیمت‌گذاری صحیح آرد و نان بررسی جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس قطع اینترنت برای برگزاری کنکور جزییات جدید از تغییر حقوق کارگران جمع آوری مشعل‌های گازی واحدهای پتروشیمی تلاش تولیدکنندگان فولاد ایران برای کاهش تولید تحریم‌ها عامل کاهش مشتریان محصولات فولادی ایران افزایش ۲۰ درصدی مستمری بازنشستگان کاهش بسیار جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت سرنوشت لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته نوشیدنی‌های مفید در میان وعده کودکان ممنوعیت ساخت و ساز در جوار تماشاخانه سنگلج استقلال پرافتخارترین تیم ایران در آسیا مشکل استقلال با مالک جدید پرسپولیس آغاز به کار هیات امنای محلات تهران در روز شوراها انتقاد از عملکرد شهردار در بی‌توجهی به تکثر سلایق فرهنگی تهران پیش‌بینی وضعیت تورم در ایران شرکای تجاری معدنی در سال ۱۴۰۲ مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ رونق صادرات با حذف ارز نیمایی در صنعت فولاد حذف سازه جدید در عمارت منسوب به فخرالدوله بیماری‌های قلبی از شایع‌ترین علل مرگ‌ در دنیا افزایش کاذب قیمت مسکن در بازار افتتاح بلدیه تا روز تهران کارگران در صف مقدم دفاع از عزت ملی اعلام قیمت کتاب‌های سال تحصیلی جدید دانش‌آموزان اثرات ساعات کاری طولانی بر سلامت تغییر روزهای برگزاری جلسات علنی مجلس حذف «زوج و فرد» در طرح جدید ترافیک پایتخت سرنوشت نامعلوم عمارت مسعودیه تهران

12

دیابتی‌ها در معرض خطر

  • کد خبر : 62307
  • 09 تیر 1402 - 8:00
دیابتی‌ها در معرض خطر
فوق تخصص غدد با اشاره به اینکه افت قند خون معمولا در افراد دیابتی نوع 2 دیده می‌شود، بیان کرد: این بیماران باید داروهای خود را تحت نظر پزشک استفاده کنند زیرا افت قندخون مشکلی است که معمولا در بیماران دیابتی دیده می‌شود.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران؛ مجید ولی‌زاده فوق تخصص غدد درباره «افت قندخون»، اظهار داشت: نوع جدی افت قندخون مشکلی است که معمولا در بیماران دیابتی دیده می‌شود. ۶ تا ۷ میلیون بیمار دیابتی در کشور داریم که اغلب آنها دیابت نوع ۲ دارند.

وی ادامه داد: داروهایی مثل «انسولین»، «گلی بن کلامید» و «گلی کلازید» که این بیماران استفاده می‌کنند موجب افزایش ترشح انسولین می‌شوند. به هر علتی اگر این داروها بیشتر استفاده شود و یا اگر فرد به موقع غذا نخورد و یا فعالیت ورزشی شدید بدون برنامه داشته باشد دچار افت قند خون می‌شود که ما هم این نشانه ها را در هنگام گرسنگی حس می‌کنیم.

این فوق تخصص غدد  اذعان کرد: این احساس در افراد عادی هم رخ می‌دهد ولی مکانیسم‌های دفاعی بدن مانع از افت قند واقعی می‌شوند. در این حالت اگر قند خون اندازه گیری شود نرمال است اما در افراد دیابتی این افت قند خون واقعی است.

وی خاطرنشان کرد: احساس گرسنگی، طپش قلب، لرزش دست و پا، کلافگی و بی حوصلگی، کم توانی، کاهش تمرکز و کاهش دید و شنوایی نشانه‌هایی هستند که در مواقعی مثل روزه داری در افراد عادی هم دیده می‌شوند اما این علائم در افراد دیابتی می‌تواند همراه با خطر باشد.

ولی‌زاده افزود: افراد دیابتی اگر همزمان با این علائم از مواد و مایعات شیرین استفاده نکنند با کاهش هوشیاری، منگی، بی هوشی و حتی تشنج مواجه خواهند شد.

این فوق تخصص غدد درباره «تفکیک افت قند خون و سکته که علامت‌های مشابهی با هم دارند»، تصریح کرد: این علائم بیشتر در افراد دیابتی ایجاد می‌شود و بیماران معمولا با این علائم آشنا هستند.

وی اضافه کرد: ارتباط افت قند با فراموشی غذا مهم است؛ اگرچه ممکن است فرد غذا را خورده باشد اما انسولین بیشتری مصرف کرده و فعالیت بدنی بدون برنامه داشته باشد؛ در این هنگام باید نصف لیوان آب میوه معمولی یا آب به همراه چند حبه قند استفاده کند تا بهبود یابد.

ولی زاده درباره «افت قندخون در افراد عادی»، ادامه داد: این علائم معمولا در افراد عادی دیده نمی‌شود و اگر غذا نخورده باشیم متوجه می‌شویم علائم به دلیل نخوردن غذا است. افراد عادی ممکن است بی حال شوند اما بیهوش نمی‌شوند.

 وی در پایان درباره «درمان افت قند»، یادآور شد: اگر بیمار دیابتی داروی زیاد و انسولین مصرف می‌کند باید حتما تحت نظر پزشک باشد. افراد دیابتی باید فعالیت بدنی برنامه ریزی شده داشته باشند و قبل از آن قندخون خود را چک کرده و کمی غذا خورده باشند و هر نیم ساعت مایعات شیرین بنوشد و اگر در غذا خوردن تأخیر داشتند حتما تا زمان صرف غذا بیسکوئیت یا کمی نان بخورند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=62307
  • 44 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.