به گزارش سرویس سلامت افق تهران، ارده، در میان کشورهای آسیایی و مدیترانه بیشترین کاربرد را دارد؛ هوموس (حمص) و بابا قنوش دو نمونه پرطرفدار از پیشغذاهایی هستند که پایه اصلی آنها را ارده تشکیل میدهد. در ایران نیز، ترکیب ارده با انواع شیره، اعم از شیره خرما و شیره انگور، از صبحانههای سریع و میانوعدههای سالم به حساب میآید.
ارده همانند پایه اصلی خود یعنی دانههای کنجد، سرشار از مواد مغذی است. برای مثال ویتامین B و E موجود در ارده، بخشی از نیاز روزانه بدن را فراهم میکند. حدود ۸۰ درصد از چربی این فراورده کنجدی از اسیدهای چرب اشباعنشده است که کلسترول بد، فشار خون و احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
ارده دارای ویتامینهای: B1، B2، B3، B5، B6، B9، آهن، کلسیم، فسفر میباشد، و منبع بسیار خوبی برای تامین کلسیم بدن است. همچنین سبب استحکام و سلامت استخوانها و دندانها نیز میشود
مصرف ارده در سرد مزاجان سبب کاهش وزن آنها خواهد شد، زیرا خوردن ۱ تا ۲ قاشق ارده پیش از وعده غذایی باعث کاهش اشتها میشود
خاصیت آنتی اکسیدانی، یکی از مهمترین و شناختهشدهترین خواص کنجد و بالطبع، ارده است. آنتی اکسیدان های موجود در ارده، از فعالیت رادیکالهای آزاد جلوگیری میکند و تا حد زیادی ابتلا به بیماریهای مزمن نظیر انواع سرطان را کاهش میدهد.
انتهای پیام/