تاریخ : پنجشنبه, ۳۰ فروردین , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

انتقاد از روش محاسبه سبد معیشت کارگران افزایش سقف تراکنش بانکی به ۲۰۰ میلیون تومان شتاب احیای بناهای تاریخی با مشارکت مردمی ضرورت ارائه گزارش عملکرد سه ساله مدیریت شهری به شورا ورود اولین سری اتوبوس‌های برقی به کشور ناهماهنگی در اشتراک گذاری داده‌های اکتشافی رشد ۵.۵ درصدی تولید فولاد ایران در سال ۱۴۰۲ تمدید مهلت ثبت‌نام‌ کارت بلیت مترو خبرنگاری تا ۱۵ اردیبهشت‌ برق سبز، راه حل کمبود گاز صنایع ضرورت اجرای سیاست تک نرخی شدن ارز تشدید رکود فولاد ایران با تداوم محدودیت‌های چین اعلام جزییات کاهش ساعت کار کارمندان موافقت مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون مجازات اسلامی تعویق در زمان ثبت سفارش کتاب‌های درسی کاهش سرانه حفاظت و مرمت بناهای تاریخی تغییر رنگ پل طبیعت به مناسبت روز جهانی هموفیلی ضرورت اقدام جهادی برای ساخت واگن‌ها راهکارهای تخصصی برای مدیریت وزن کمبود ویتامین B۱۲ سبب کاهش اشتها جدیت مصدومیت ستاره استقلال کمبود شدید نیروی کار در بخش دولتی و خصوصی معادن ایران در انتظار رتبه ۷ تولید فولاد جهان تداوم کاهش نرخ بهره بین بانکی در سال جدید کاهش شدید تعداد معادن در حال بهره‌وری بهره‌برداری از ۱۲ طرح پتروشیمی تا پایان سال اختصاص نیمی از بودجه ۱۴۰۳ به حمل و نقل عمومی ضرورت اجرای طرح تقسیم تهران آغاز ثبت‌نام متقاضیان ترمیم نمره از اول اردیبهشت تغییر رقم دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۳ واگذاری ۱۰۰ بنای تاریخی برای مرمت کاهش تعداد معادن فعال کشور بانک‌ها مشمول تعطیلی پنجشنبه‌ها اصلاح موادی از لایحه تجارت در مجلس آخرین مهلت کودکستان‌ها برای محاسبه شهریه مواد غذایی مفید برای سلامت مو ضرورت جلوگیری از طغیان سفید بالک‌ها در پایتخت

4

تفاوت‌های حساسیت بهاری با کرونا

  • کد خبر : 53556
  • 15 فروردین 1400 - 12:32
تفاوت‌های حساسیت بهاری با کرونا
کسانی که هر سال بهار برایشان با آلرژی و حساسیت فصلی همراه بود الان با هر علامت آلرژی فکر می‌کنند کرونا گرفته اند.‌
به گزارش سرویس سلامت افق تهران، «عطسه، سرفه و آبریزش بینی. نکند کرونا گرفته‌ام؟» کسانی که هر سال بهار برایشان با آلرژی و حساسیت فصلی همراه بود دو سالی است این نگرانی را دارند و با هر علامت آلرژی فکر می‌کنند کرونا گرفته اند. ترسی که گاهی می‌تواند حسابی فرد را از پا بیندازد، اما پزشکان از نکته‌ها و نشانی‌هایی می‌گویند که می‌تواند فرق‌های بین کرونا و آلرژی فصلی باشند. هرچند که گاهی مرز این تفاوت‌ها یک خط باریک است‏‎.

‎تب دارم یا خارش گلو؟ ‏

آلرژی فصلی معمولا به دلیل گرده افشانی گیاهان در بهار آغاز می‌شود که به آن آلرژی بینی (رینیت آلرژیک) هم می‌گویند. آلرژی یا حساسیت‌های تنفسی (آلرژی بینی، آسم آلرژیک و یا سینوزیت آلرژیک) ناشی از واکنش نابجای سیستم ایمنی بدن فرد حساس به مواد تنفسی خارج بدن (در اغلب موارد گرده‌های گیاهان) است. بروز واکنش‌ها و علائم آلرژیک در فرد حساس به عوامل مختلفی مانند جنس ماده حساسیت زا (آلرژن)، راه ورود ماده حساسیت زا به بدن، سن و ژنتیک بستگی دارد‏‎.

‎شاید بهتر باشد برای اینکه کمی ترس‌مان کمتر شود علائم کرونا و آلرژی فصلی را با هم مقایسه کنیم.

علائم بالینی آلرژی فصلی:

  • عطسه
  • آبریزش بینی
  • انسداد بینی (کیپ شدن بینی)
  • و خارش بینی است.

خیلی‌ها هم از خارش چشم‌ها، حلق و سقف دهان، ورم ملتحمه، قرمزی و تورم چشم، ریزش اشک و حساسیت به نور، سرفه، احساس کمبود هوا، خس خس سینه، تنگی نفس، کاهش تمرکز و احساس ناخوشی و خستگی و عصبی شدن شکایت دارند. این علائم معمولا صبح‌ها بیشتر است و افراد آلرژیک معمولا با عطسه‌های زیاد و پشت سر هم از خواب بیدار می‌شوند‏‎.

علائم کرونا

اما علائم کرونا تفاوت‌هایی دارد. حتماً در این یک سال دیگر علائم کرونا را از بر شده‌اید.

  • سردرد
  • تب
  • تنگی نفس
  • سرفه خشک
  • کوفتگی و بدن درد
  • بی‌اشتهایی
  • اسهال
  • تهوع و استفراغ
  • از بین رفتن حس بویایی و چشایی

هرچند که کرونای جهش یافته گاهی علائم عجیب تری هم دارد. تب یکی از مهمترین علائمی است که در واقع نقطه تفاوت بین کرونا و آلرژی است. مبتلایان به کرونا تب‌های طولانی و بالا را تجربه می‌کنند و مبتلایان به آلرژی با اینکه گاهی از داغ شدن بدن شکایت می‌کنند، اما این در واقع تب نیست. خارش هم یکی از اصلی‌ترین و شاخص‌ترین علامت‌هایی است که تفاوت میان بیماری آلرژی تنفسی و بیماری کرونا را مشخص می‌کند. در آلرژی فصلی و به طور کلی آلرژی‌های تنفسی اساساً خارش گلو و بینی و گوش زیاد است، در حالیکه در بیماری کرونا خارش اصلا وجود ندارد یا بسیار کم است‏‎.

‎یکی از نکاتی که می‌تواند کمک کند تا متوجه شوید آلرژی تان عود کرده این است که شما هر سال در زمان مشخصی دچار این حالت‌ها و علائم می‌شوید و علائم‌تان معمولا یکی دو ماه طول می‌کشد. سابقه آلرژی در واقع مهمترین نکته تمایز بین کرونا و آلرژی فصلی است‏‎.

‎آنتی هیستامین کمکتان می‌کند‏

اگر با این توضیح‌ها باز هم شک دارید بهتر است با شروع علائم یک آزمون پوستی توسط پزشک متخصص آلرژی انجام دهید. ضمن اینکه تداوم علائم هم می‌تواند در تشخیص علت آن‌ها مفید باشد. چون علائم کرونا تا یک هفته پس از قرار گرفتن در موقعیت مشکوک ظاهر می‌شود و شدت می‌گیرد و پس از بهبودی هم به پایان می‌رسد، اما علائم آلرژی یکی دو ماه با فرد باقی می‌ماند‏‎.

‎یکی از روش‌هایی که می‌توانید متوجه شوید آلرژی تان عود کرده یا کرونا گرفته‌اید این است که ببینید علائم تان با استفاده از آنتی هیستامین کم می‌شود یا نه‏‎.

‎کسانی که آلرژی فصلی دارند به آنتی هیستامین‌ها پاسخ داده و به میزان قابل توجهی علائم شان فروکش می‌کند. در حالی که بیمار مبتلا به کرونا به آنتی هیستامین پاسخ نداده یا به میزان بسیار کمی پاسخ می‌دهد‏‎.

‎در واقع یکی از بهترین درمان‌های آلرژی فصلی استفاده از آنتی هیستامین‌هاست و مهدی نورانی متخصص آسم و آلرژی درباره مکانیزم آن می‌گوید: «آنتی هیستامین‌ها با مهار عمل هیستامین می‌توانند خارش و عطسه ناشی از آزاد شدن هیستامین‌هایی که بدن در پاسخ به آلرژن‌ها (عوامل آلرژی زا) تولید می‌کنند، متوقف کرده و در واقع آنتی هیستامین‌ها عمل هیستامین‌ها را مهار می‌کنند. آنتی هیستامین‌ها می‌توانند علائم حساسیت را کاهش دهند، ولی می‌توانند سبب خواب آلودگی شدید شوند، البته برخی از این دارو‌ها مانند لوارتادین، ستریزین و فکسوفنادین خواب آوری کمتری دارند. خشکی دهان نیز یکی دیگر از عوارض شایع آنتی هیستامین‌ها است. گیجی و تاری دید نیز عوارض کمتر شایع این دارو‌ها هستند‏‎.»

‎او توصیه‌هایی هم برای مبتلایان به آلرژی دارد و می‌گوید: «بهتر است این افراد هنگامی که میزان گرده گیاهان در هوا زیاد است، از منزل خارج نشوند و در صورت لزوم هنگام پیاده روی در فصل بهار و پاییز در طبیعت از ماسک و عینک استفاده کنند، در ساعات اولیه صبح زمان کمتری را در بیرون بگذرانند، چون درختان بیشترین گرده افشانی را در این زمان از روز انجام می‌دهند‏‎. ‎‏» ‏

در کنار دارو‌هایی مثل آنتی هیستامین‌ها درمان‌های خانگی هم گاهی به کاهش علائم و کمتر شدن ترس شما برای ابتلا به کرونا کمک می‌کند‏‎.

‎مینا مدرسی متخصص تغذیه می‌گوید: «افراد مبتلا به حساسیت‌های فصلی در طی روز چای سبز بنوشند، زیرا تحقیقات نشان داده آنتی اکسیدان موجود در چای سبز واکنش‌های آلرژیک را در بدن متوقف می‌کند. سیر می‌تواند بدن شما را از عفونت‌ها و آلرژی‌ها پاک کند. کلم، اسفناج و بسیاری از سبزیجات دیگر، منابع غنی از ویتامین‌های ضروری، مواد معدنی، آنتی اکسیدان‌ها و آنزیم هستند که برای کاهش التهاب و حفظ سیستم تنفسی، مفید هستند.

غذا‌های غنی از پروبیوتیک مانند کفیر، ماست پاستوریزه نشده، کلم ترشی، ترشی تخمیر شده و حتی مکمل پروبیوتیک، می‌توانند سیستم دفاعی بدن را تقویت کنند و مرکبات، سبب افزایش ایمنی شما به دلیل سطح بالای ویتامین‎ C ‎می‌شود خوردن آب لیمو، (لیموناد بدون قند)، به بدن شما کمک می‌کند تا ناخالصی‌ها را از بین برده و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند‏‎.»

‎کسانی که آلرژی‌های شدید دارند که به آسم منجر شده با شیوع بیماری کرونا باید بیشتر مراقب خودشان باشند. چون این بیماری سیستم تنفسی را نشانه می‌گیرد و ریه‌های ملتهب می‌تواند میزبان خوبی برای کرونا باشد‏‎.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=53556
  • 33 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.