به گزارش سرویس سلامت افق تهران، محققان ارتباط مثبتی بین الگوی غذایی «قند بالا و نوشابه» و خطر ابتلاء به کولیت روده پیدا کردند. در این مطالعه با حضور ۳۶۶,۳۵۱ شرکتکننده از چندین کشور اروپایی مشخص شد که مصرف زیاد سبزیجات، حتی در میان مصرفکنندگان زیاد مواد قند و نوشابه، خطر کولیت روده را تعدیل میکند.
قند از قبل به دلیل اثرات پیش التهابی بر بدن و ارتباط آن با تعدادی از بیماریها از جمله بیماریهای قلبی عروقی، چاقی، سرطان و دیابت نوع ۲ به خوبی شناخته شدهاست.
مطالعه اخیر محققان نشان داد موشهایی که به مدت یک هفته ۱۰ درصد محلول قند مصرف کردند (کمتر از ۱۵ درصد موجود در اکثر نوشیدنیهای غیرالکلی)، به طور قابل توجهی ترکیب میکروبیومهای روده شأن به شیوهای نامطلوب تغییر کرد؛ دو نوع باکتری تجزیهکننده مخاط، بیشتر شده و منجر به فرسودگی لایه مخاطی محافظ روده شدند، درحالیکه تعدادی از باکتریهای خوب، مانند لاکتوباسیلوس، کاهش یافتند که زمینه بیماری کولیت روده فراهم میشود.
حسن زکی سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه تگزاس، در این باره میگوید: تحقیق ما نشان میدهد که مصرف زیاد مواد قندی در افزایش نرخ ابتلاء به بیماری التهاب روده نقش دارد.
محققان معتقدند علاوه بر آنکه وجود قند در رژیم غذایی غربی مقصر اصلی بروز بیماری التهاب روده است، مصرف کم سبزیجات نیز خطر ابتلاء به کولیت روده را در بین مصرفکنندگان زیاد قند و نوشابه افزایش میدهد.
انتهای پیام/