تاریخ : شنبه, ۳۰ فروردین , ۱۴۰۴

اخبار لحظه

علت گرانی کرایه‌های تاکسی‌های برقی ناز زبان اعضای شورای شهر ضرورت اجرای اصل شایسته گزینی در تغییرات مدیریتی شهرداری تهران ضرورت رفع موانع پیش روی صنعت پتروشیمی آمادگی کشور برای تضمین دهی به سرمایه‌گذاران در طرح‌های بالادستی نفت تعیین نرخ رسمی جدید عامل تشدید افزایش قیمت‌ها هدر رفت سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار در حوزه انرژی اصلاح قانون محکومیت‌های مالی ناشی از مهریه در دستور کار هفتگی مجلس افزایش تولید تنها راه نجات اقتصاد کشور تولید ۳۰.۲ میلیون تن فولاد در سال ۱۴۰۳ کاهش تولید فولاد میانی بهره برداری از ۲ میلیارد دلار طرح معدنی و صنایع معدنی کاهش اختلاف دلار آزاد و توافقی به ۲۰ درصد تأکید بر ضرورت حفظ ایمنی شهروندان به ویژه راکبان موتورسیکلت تمرکز شهرداری تهران بر توسعه ورزش سازمانی اعلام آمادگی شهرداری تهران برای برگزاری اجلاس جهانی گردشگری رونمایی از ۸ طرح حفاظت و مرمت در تخت جمشید جلوگیری از پیری با پوست لیمو خوا‌ص زردچوبه برای زیبایی پوست تعطیلی ۴ روزه تمرینات پرسپولیس بدهی ۷ میلیاردی استقلال به پیکان و خطر حذف از آسیا آغاز قطع موقت آب مشترکان بد مصرف تهران اعلام برنامه کمیسیون انرژی مجلس برای سرمایه‌گذاری در صنعت نفت تفحص مجلس از بانک مرکزی درباره بانک‌های ناسالم سود ۱۵ همتی تهرانی‌ها در خرید از بازار میوه و تره‌بار در سال ۱۴۰۳ انتقاد از افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی آغاز واگذاری تاکسی‌های برقی شاسی‌بلند از ۲ ماه آینده افزایش قیمت کالاهای اساسی در بازار دردسر جدید مستاجران در سال ۱۴۰۴ آغاز حذف یارانه سه دهک درآمدی بوشهر کاندیدای اصلی پایتختی اقتصادی کشور کاهش ساعات کاری ادارات از ۱۵ خرداد ناترازی چالش جدی صنعت برق ایران احداث دو پروژه عمرانی در پایتخت کاهش شدید دما در تهران تا پایان هفته اقدامات ویژه شهرداری در ورودی‌های تهران تعطیلی موقت برخی ایستگاه‌ خط یک متروی تهران

11

۱۵درصد افراد جامعه دچار اضافه وزن و چاقی هستند

  • کد خبر : 4749
  • 27 آبان 1397 - 10:43

ولی‌زاده با بیان اینکه چاقی با دیابت نوع ۲ ارتباط مستقیم دارد، افزود: متاسفانه ‌آمار چاقی و همزمان با آن دیابت نوع ۲ در تمامی جوامع رو به افزایش است. به گزارش سرویس سلامت افق تهران ، رئیس مرکز تحقیقات چاقی پژوهشکده غدد درون‌ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه چاقی و دیابت با هم […]

دیابت افق تهران

ولی‌زاده با بیان اینکه چاقی با دیابت نوع ۲ ارتباط مستقیم دارد، افزود: متاسفانه ‌آمار چاقی و همزمان با آن دیابت نوع ۲ در تمامی جوامع رو به افزایش است.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران ، رئیس مرکز تحقیقات چاقی پژوهشکده غدد درون‌ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه چاقی و دیابت با هم ارتباط مستقیم داشته و هر دو از معضلات جهانی هستند، گفت: دو سوم افراد بالغ و یک ششمکودکان کشور ما یعنی حدود ۱۵درصد افراد جامعه دچار اضافهوزن و چاقی هستند.

دکتر مجید ولی‌زاده به بهانه روز جهانی دیابت با بیان اینکه حدود دو میلیارد نفر در جهان از چاقی و اضافه وزن رنج می‌برند، گفت: از جمعیت ۸۰ میلیونی کشور اگر ۴۵ میلیون نفر بالای ۲۰ سال باشند، حدود ۳۰ میلیون نفراز آن‌ها اضافه وزن دارند و یا چاق هستند.

وی با بیان اینکه چاقی با دیابت نوع ۲ ارتباط مستقیم دارد، افزود: متاسفانه ‌آمار چاقی و همزمان با آن دیابت نوع ۲ در تمامی جوامع رو به افزایش است.

این فوق تخصص غدد با اشاره به وضعیت دیابت در کشور و با بیان اینکه امروز حدود ۷ میلیون فرد مبتلا به دیابت در کشور داریم، عنوان کرد: حدود ۱۰ تا ۱۱ درصد بالغین در کشور به دیابت هستند.

وی با اشاره به دیابت به عنوان یک بیماری مادام‌العمر تصریح کرد: عوارض چشمی، کلیوی، درگیری عروق و اعصاب محیطی و بیماری‌های قلبی برخی از عوارض دیابت است که درصورت عدم کنترل دیابت موجب ناتوانی و مرگ‌و میر می‌شوند.

وی با تأکید بر اهمیت برنامه‌ریزی برای کنترل و پیشگیری دیابت اظهار کرد: دیابت نوع ۲، برادر چاقی است؛ بنابراین با کنترل چاقی از بروز دیابت پیشگیری می‌شود.

ولی‌زاده گفت: معضل چاقی و دیابت هم از منظر شخصی و هم از منظر مسائل اجتماعی و محیطی باید دیده شوند و برای پیشگری و کنترل آن‌ها برنامه‌ریزی کرد. محیط اجتماعی چاق کننده، افراد متعددی را در معرض خطر این بیماری قرار می‌دهد.  بنابراین تنها با اصلاح نگاه فردی نمی‌توان به بهبود شرایط امیدی داشت بلکه کنترل این موضوع نیازمند عزم جدی و برنامه‌ریزی دقیق سیاست‌گذاران، وزارت‌خانه‌های بهداشت، جهاد کشاورزی، وزارت ورزش و جوانان، شهرداری‌ها، رسانه ملی و سایر رسانه‌های مکتوب است و هریک باید سهم و نقش خود را جهت پیشگیری و آگاه‌سازی از عوامل خطرساز محیطی ایفا کنند. به عنوان نمونه وزارت مسکن و شهرسازی و شهرداری‌ها می‌توانند در رابطه با مهندسی شهر و محیط سالم که دارای فضای مناسب برای ورزش و بستر حمل و نقل عمومی مطلوب برای افزایش تحرک عمومی برنامه‌ریزی کنند و ضمن ایجاد محملی برای ارائه و نقد نظرات کارشناسی، از تبلیغ مواد غذایی ناسالم و پرکالری خودداری کنند.

این فوق تخصص غدد با اشاره به رعایت برخی اصول برای پیشگیری از بروز چاقی و دیابت عنوان کرد: فعالیت و تحرک بیشتر، مصرف محدود غذاهای پرکالری مانند غذاهای آماده، تنقلات و نوشابه و در مقابل مصرف روزانه مواد غذایی سالم مانند میوه، سبزی و غذاهای خانگی برخی از این راهکارهاست. به عبارت دیگر مواد غذایی سرشار از کالری باید سهم کمی در سبد غذایی افراد داشته باشد. البته باید این مسئله را نیز مدنظر داشت که متأسفانه غذاهای پرکالری و بی‌کیفیت نسبت به مواد غذایی سالم از قیمت پایین‌تری برخوردار بوده و به آسانی در دسترس افراد قرار می‌گیرند و به همین علت امروزه آمار چاقی و دیابت در اقشار کم‌درآمد بیشتر است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم شهید بهشتی در ادامه تأکید کرد: البته نباید نقش استرس و فشارهای اقتصادی و اجتماعیرا نیز در افزایش آمار این بیماری‌ها در سطح جوامع نادیده گرفت. در هر صورت در جامعه‌ای که فقر گسترش پیدا کند این عوارض بیشتر می‌شود.

وی در ادامه صحبت‌هایش،  زمان جنینی و پیش از بارداری را بهترین زمان برای پیشگیری از چاقی و بیماری‌های همراه آن از جمله دیابت عنوان کرد و گفت: به عبارت دیگر اگر مادری شرایط جسمی نامساعد و رژیم غذایی ناسالم در زمان بارور شدن و بارداری داشته باشد، این مسئله می‌تواند در بروز چاقی و به دنبال آن دیابت فرزندان در سنین جوانی و میانسالی مؤثر باشد. همچنین برای کنترل چاقی نه تنها دوره بارداری بلکه زمان شیرخوارگی و کودکی نیز بسیار مهم است؛ چرا که در صورت بروز چاقی در کودکی این مسئله می‌تواند به بزرگسالی منتقل شده و عوارض مرتبط در سنین پایین‌تر مشاهده شود. مجددا تاکید می‌شود بهترین زمان برای پیشگیری از چاقی سنین قبل از مدرسه دوره شیرخوارگی و حتی دوران بارداری است. بنابراین مادران سنین باروری باید نسبت به این مسئله و پیشگیری و کنترل چاقی آگاه باشند.

رئیس مرکز تحقیقات چاقی پژوهشکده غدد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، قدم اول برای درمان دیابت را شناخت بیماری دانست و ادامه داد: در این راستا انجام آزمایش‌های غربالگری برای تمامی افراد در معرض خطر ابتلا به دیابت حتی در صورت نداشتن علائم بیماری یک ضرورت است؛ چرا که دیابت نوع ۲ اکثرا بی‌سروصداست و فرد ممکن است سال‌ها مبتلا بوده ولی نسبت به آن آگاه نباشد.

وی با اشاره به افراد در معرض خطر ابتلا به دیابت گفت: افراد با سن بالای ۴۵ سال، بالغین دارای اضافه وزن و چاقی، افراد دچار پرفشاری خون یا اختلالات چربی خون و همچنین افراد دارای سابقه خانوادگی، یعنی وجود بستگان درجه یک مبتلا به دیابت نوع ۲ جزو افراد پرخطر بوده و باید از سن ۳۰ تا ۳۵ سالگی آزمایش غربالگری انجام دهند. حتی در صورت عدم ابتلا نیز هر سه سال این آزمایش را تکرار کنند؛ چرا که دیابت در مراحل اول علامتی ندارد و بعد از چندین سال خود را نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: با بروز عوارضی همچون سکته‌های قلبی و مغزی، درگیری اعصاب محیطی و آسیب‌های چشمی و کلیوی دیگر شرایط بیمار قابل بازگشت نیست و اگرچه می‌توان از پیشرفت عوارض جلوگیری کرد ولی بیمار هیچ‌وقت به حالت اول بازنمی‌گردد. بنابراین افراد باید با انجام غربالگری برای شناخت بیماری خود آگاهانه عمل کرده و در زمینه این بیماری اطلاعات لازم را کسب کنند.

وی با اشاره به اجرای طرح‌های هدفمند در پژوهشکده علوم غدد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: به عنوان نمونه در بخش عوامل اجتماعی سلامت، به شناسایی عوامل خطرساز در جامعه پرداخته و در جهت پیشگیری از بروز بیماری فعالیت می‌کنند. عمدتا در مراکز تحقیقاتی ما کارهای مطالعاتی و جمعیت‌شناختی انجام می‌شود. به عبارت دیگر بررسی می‌شود که چه جمعیت‌هایی در معرض خطر هستند و چه عوامل خطرسازی باعث بروز بیماری‌هایی مانند چاقی و دیابت می‌شود.

ولی‌زاده در پایان صحبت‌هایش با اشاره به وجود عوامل خطرساز در جامعه همچون کم‌تحرکی، استرس‌های بالای زندگی، عوامل و آلودگی‌های محیطی و نبود امنیت غذایی مطلوب و مناسب، خاطرنشان کرد: راهکار حل این معضلات، برنامه‌ریزی منسجم و مؤثر سازمان‌ها و وزارت‌خانه‌های ذیربط و افزایش آگاهی و خود مراقبتی افراد است، ولی به نظر می‌رسد که متأسفانه برنامه کلان منسجمی در این رابطه وجود ندارد، لذا احتمالا طی سال‌های آتی با مشکلات بیشتری روبرو خواهیم شد.

 

انتهای پیام

ایسنا

لینک کوتاه : http://ofoghtehran.ir/?p=4749
  • 105 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.