تاریخ : شنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

رگبار باران از دوشنبه در تهران اقدامات شهرداری تهران برای برقی‌سازی ناوگان حمل و نقل عمومی افزایش کرایه‌های حمل و نقل عمومی از امروز اعلام نرخ جدید بهره بین بانکی افزایش شدید نرخ‌ رهن و اجاره در بازار مسکن در تهران رکورد صادرات نفت به بالاترین میزان ۶ سال اخیر جزئیات مصوبه اصلاح قانون مجازات اسلامی توسعه کمربند سبز تهران در سال جاری غربالگری بیماری SMA از امسال علائم هشداردهنده حمله قلبی انتقاد از روش محاسبه سبد معیشت کارگران افزایش سقف تراکنش بانکی به ۲۰۰ میلیون تومان شتاب احیای بناهای تاریخی با مشارکت مردمی ضرورت ارائه گزارش عملکرد سه ساله مدیریت شهری به شورا ورود اولین سری اتوبوس‌های برقی به کشور ناهماهنگی در اشتراک گذاری داده‌های اکتشافی رشد ۵.۵ درصدی تولید فولاد ایران در سال ۱۴۰۲ تمدید مهلت ثبت‌نام‌ کارت بلیت مترو خبرنگاری تا ۱۵ اردیبهشت‌ برق سبز، راه حل کمبود گاز صنایع ضرورت اجرای سیاست تک نرخی شدن ارز تشدید رکود فولاد ایران با تداوم محدودیت‌های چین اعلام جزییات کاهش ساعت کار کارمندان موافقت مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون مجازات اسلامی تعویق در زمان ثبت سفارش کتاب‌های درسی کاهش سرانه حفاظت و مرمت بناهای تاریخی تغییر رنگ پل طبیعت به مناسبت روز جهانی هموفیلی ضرورت اقدام جهادی برای ساخت واگن‌ها راهکارهای تخصصی برای مدیریت وزن کمبود ویتامین B۱۲ سبب کاهش اشتها جدیت مصدومیت ستاره استقلال کمبود شدید نیروی کار در بخش دولتی و خصوصی معادن ایران در انتظار رتبه ۷ تولید فولاد جهان تداوم کاهش نرخ بهره بین بانکی در سال جدید کاهش شدید تعداد معادن در حال بهره‌وری بهره‌برداری از ۱۲ طرح پتروشیمی تا پایان سال اختصاص نیمی از بودجه ۱۴۰۳ به حمل و نقل عمومی

7

بافت فرسوده، معضل جدی مدیریت بحران پایتخت

  • کد خبر : 43559
  • 09 مهر 1399 - 20:03
بافت فرسوده، معضل جدی مدیریت بحران پایتخت
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران بیان کرد: در بافت های فرسوده اگر زلزله بالای ۵ یا ۶ ریشتری در تهران رخ دهد دچار مشکلات جدی می شویم و دسترسی برای امداد رسانی وجود نخواهد داشت.

به گزارش سرویس مدیریت شهری افق تهران، رضا کرمی محمدی در برنامه تلویزیونی تهران ۲۰ گفت: از زمان تصویب قانون جدید مدیریت بحران شش ماه فرصت بوده که آئین نامه ها تعیین شود که تا کنون فقط یک سند راهبرد ملی به تصویب رسیده و هیچکدام از جلساتی که باید بر اساس این قانون برگزار می شده تشکیل نشده است. شهرداری در شهر تهران به طور ویژه بر روی مدیریت بحران کار کرده و اقدامات مثبتی انجام شده است. اما از زمان تصویب قانون جدید همه بلاتکلیف هستند چرا که آئین نامه های قانون جدید تا کنون تصویب نشده است .

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه قانون جدید مدیریت بحران به طور کلی خوب است، تصریح کرد: اما این قانون در خصوص کلان شهرها تقریبا ۴۰ سال عقب است، یعنی با توجه به اینکه کلان شهرها تغییرات بسیاری داشته اند و مدیریت آنها متفاوت است، اما در قانون جدید لحاظ نشده است.

وی افزود: شهر تهران مستعد بروز یک زلزله قوی است و باید به صورت جدی این موضوع را مد نظر قرار دهیم اما در قانون جدید این اتفاق نیافتاده و کاملا مشخص است که زلزله را جدی نگرفته ایم.

 کرمی محمدی گفت: مشکلی که در قانون جدید مدیریت بحران وجود دارد حذف شورای هماهنگی مدیریت بحران است. در حالی که در قانون قبلی ۱۴ کارگروه در شورای هماهنگی مدیریت بحران تشکیل و وظایفشان مشخص شده بود مثل سازمان آب، گاز و … و اقدامات خوبی هم انجام می شد. اما با تصویب قانون جدید، شورای هماهنگی مدیریت بحران و کارگروه ها حذف شدند . در نتیجه هماهنگ کننده نهایی مشخص نیست و جایگزینی برای آن در نظر گرفته نشده است.

وی با بیان اینکه تنها با تصویب قانون مدیریت بحران، بحران ها مدیریت نمی شوند، بلکه نیاز به هماهنگی و تمرین وجود دارد تصریح کرد: در قانون قبلی هر ۳ ماه یک بار ۷۰ سازمان تخصصی و عملیاتی کنار هم جمع می شدند و اقدامات انجام شده را گزارش می دادند و با هم در ارتباط بودند. اما یک سال و ۲ ماه است که هیچ هماهنگی بین سازمان های دخیل در امر مدیریت بحران وجود ندارد و فقط یک جلسه برگزار شده است.

کرمی محمدی تصریح کرد: بعد از زلزله ۵.۱ ریشتری اردیبهشت ماه در تهران یک جلسه برگزار شد که خروجی آن شهردار محترم تهران به عنوان فرمانده حادثه در سطح محلی تعیین شدند. اما این کافی نیست و باید جزئیات آن بیشتر مشخص شود. به عنوان مثال اگر زلزله ۵.۵ ریشتری رخ بدهد و در مناطقی از تهران ۵۰ ساختمان فرو بریزد، باید مشخص شود آیا این بحران محلی است یا ملی؟

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه پیش بینی زمان وقوع زلزله ممکن نیست اما زلزله ی بزرگی در انتظار تهران است، افزود: با توجه به گسل هایی که در تهران وجود دارد ممکن است زلزله ۵ تا ۷.۳ ریشتری در تهران رخ بدهد. زلزله ۵.۵ ریشتری قابل کنترل و مدیریت است. اما اگر زلزله بالای ۶ ریشتر رخ بدهد مشکل جدی برای تهران و یا حتی کشور ایجاد خواهد کرد. در حالی که تمام این مشکلات قابل برنامه ریزی و بهبود است.

وی با اشاره به اینکه بافت فرسوده یکی از مشکلات جدی در تهران است ادامه داد: بخصوص در بافت فرسوده اگر زلزله بالای ۵ یا ۶ ریشتری در تهران رخ دهد دچار مشکلات جدی می شویم و دسترسی برای امداد رسانی وجود نخواهد داشت. بنابراین در درجه اول مردم باید آموزش ببینند و چنانچه ساختمان محل سکونت شان نیاز به انجام طرح بهسازی نسبی لرزه ای ساختمان ها را دارد آن را انجام دهند. اجرای این طرح موجب می شود حداقل آوار بر سرشان فرو نریزد و این طرح از سوی شهرداری تهران در حال پیگیری است و البته نیاز به حمایت و کمک دولت نیز دارد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=43559
  • 22 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.