به گزارش سرویس سلامت افق تهران، سارا کرمی، متخصص بیماریهای عفونی اظهارکرد: بر اساس گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیش از ۶۰ هزار مبتلا به ایدز در کشور داریم و از این تعداد ۲۱ هزار و ۶۰۰ نفر شناسایی و ثبت شدهاند، ایمنی مواد غذایی از ضروریات اساسی برای ادامه حیات این بیماران است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریحکرد: ایدز یک بیماری کشنده و غیرقابل درمان است که به دنبال حمله به سیستم ایمنی و نقص موجود در سیستم دفاعی بدن منجر به مرگ میشود. بنابراین یکی از مهمترین مسائل، افزایش قدرت سیستم ایمنی در مبتلایان و جلوگیری از سوء تغذیه و بالا بردن مقاومت بدن آنها است.
به گفته متخصص بیماریهای عفونی اختلالات تغذیه ای یکی از عوارض شایع در این بیماری بوده و عمده ترین علت کاهش وزن در افراد مبتلا به ایدز کاهش دریافت انرژی است، در این افراد اختلال در حس چشایی وجود دارد، که به هنگام تحلیل توده بدون چربی بدن به ۵۵ درصد حالت نرمال، در مبتلایان مرگ رخ می دهد.
کرمی ادامهداد: بیماران مبتلا به ایدز باید از خوردن مواد غذایی مانند تخم مرغ، گوشت ها، غذاهای دریایی به صورت خام خودداری کرده و میوه ها و سبزی ها قبل از مصرف کاملا شسته و از برای بریدن گوشت های خام از تخته آشپزخانه جداگانه استفاده شود.
وی همچینن یادآورشد: بعد از هر بار استفاده دست ها، چاقوها و تخته برش با صابون و آب به طور کامل شست وشو شود و از آنجایی که بهداشت آب آشامیدنی به دلیل وجود انگل ها، میکروب ها و ویروس های مختلف مهم است باید برای پیشگیری از مسمومیت و آلودگی بر اثر مصرف آب هرگز از آب دریاچه ها، رودخانه ها، چشمه ها و جویبارها ننوشند.
کرمی در پایان خاطرنشانکرد: نصب دستگاه های تصفیه آب خانگی می تواند به بهداشت آب آشامیدنی کمک کند و فقط از آب جوشیده برای نوشیدن و پخت و پز استفاده و هنگام سفر به مناطقی که از سلامت آب اشامیدنی آن اطمینان وجود ندارد یا اینکه آب بهداشتی در دسترس نیست حتما از آبهای بطری شده مصرف شود.
انتهای پیام/