به گزارش سرویس سلامت افق تهران، در سبد غذایی اغلب ما شکر دیده می شود، صبحانه را با چای یا قهوه شیرین آغاز میکنیم و در طول روز نیز از مواد غذایی شیرین استفاده میکنیم.
مغز انرژی بیشتری نسبت به تمام ارگانهای بدن مصرف میکند، سوخت رایج مغز گلوکز (قند) است. از این رو در زمان گرسنگی یا افت قند خون تمرکز و فکر کردن برایمان دشوار میشود یعنی مغز ما انرژی لازم برای کار کردن را ندارد و تمایل به خوردن مواد شیرین پیدا میکنیم.
شیرینی که یکی از محصولات مواد قندی است نیز برای مغز ضرر دارد. گاهی حتی هوس یک مزهای را میکنیم که شیرین نیست؛ اما بدن ما به آن نیاز دارد. در صورت کمی دقت شاید متوجه شویم که آن غذا، قند پنهان دارد، یعنی قندی که مزه شیرینی در زبان ایجاد نمیکند، اما باعث رساندن مواد قندی به بدن میشود، مانند قند شیر (لاکتوز). در ادامه درباره تاثیرات منفی استفاده بیش از حد قند، بیشتر سخن خواهیم گفت.
قند سطح هوشیاری و بازیابی اطلاعات، در مغز را کاهش می دهد، نمک و چربی زیاد در سبد غذایی ما نیز همین تاثیر منفی را در مغز ما میگذارد از این رو از خوردن مواد غذایی، با ارزش غذایی کم (مواد غذایی که اغلب به علت خوش طعم بودن از شکر، نمک و چربی بیش از حد تشکیل شدند) خودداری کنید.
قند بر خلق و خوی نیز اثر گذار است و توانایی پردازش هیجانات در نوجوانان را کاهش میدهد. افرادی که قند بیشتری استفاده میکنند، در خطر ابتلا به دیابت هستند که منجر به افسردگی و اضطراب در آنها میشود.
قند موجود در غذاها علاوه بر خسته کردن مغز سطح یادگیری، سرعت واکنش و ذخیره سازی را به طور قابل توجهی کاهش میدهد. در واقع ظرفیت مغز با ازدیاد قند تحلیل میرود.
انتهای پیام/