به گزارش سرویس سلامت افق تهران، با اعلام مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای ایالات متحده، تا امروز هیچ سند روشنی از تاثیر نمک، سرکه یا آبلیمو برای ضدعفونی کردن مواد غذایی تازه حاصل نشده است، به توصیه این مرکز و همینطور سازمان بهداشت جهانی برای شستن میوهها و سبزیجات، شستوشوی آنها زیر آب روان و تمیز کافی است.
برای شستوشوی سطح برخی سبزیجات مانند سیب زمینی که پوستهای ناهموار و آلودهتری دارند بهتر است از برسهای شستوشو استفاده شود، با تاکید سازمان بهداشت جهانی به هیچ عنوان از مواد شوینده و شیمیایی برای شستوشوی میوهها و سبزیهای تازه استفاده نکنید اما اگر هنوز نگران هستید بهتر است از محلولهای مخصوص برای این کار استفاده کنید و از مواد شوینده استفاده نکنید.
نگران غذای رستورانها نباشید با وجود این که برخی از کارکنان مراکز تهیه مواد غذایی و رستورانها در این شرایط به کووید-۱۹ مبتلا شدند ولی تاکنون شواهدی پیرامون انتقال ویروس از سوی کارکنان این مراکز به مشتریان از راه لوازم و مواد خوراکی که این افراد لمس کرده بودند گزارش نشده است. با این حال به توصیه سازمان بهداشت جهانی و همچنین ستاد ملی مبارزه با کرونا، کارکنان چنین مراکزی حتما باید از ماسک تنفسی استفاده کنند.
بنابراین اگر میخواهید در رستوران غذا میل کنید در صورت رعایت نکات بهداشت فردی در رستوران، میتوان گفت جای نگرانی وجود ندارد اما یکی دیگر از نگرانیهایی که شاید در ذهن برخی از ما به وجود آمده باشد این که آیا احتمال دارد منابع آب شهری به این ویروس آلوده شوند و با آشامیدن آب به کووید-۱۹ مبتلا شویم، در پاسخ باید گفت تا امروز هیچ ویروس کرونایی در منابع آب آشامیدنی مشاهده نشده است. مراکز تصفیه آب آزمایشات متعددی بر روی منابع آبی انجام میدهند تا آبی گوارا و بدون عوامل بیماریزا به دست شهروندان برسد.
انتهای پیام/