تاریخ : پنجشنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

آغاز به کار هیات امنای محلات تهران در روز شوراها انتقاد از عملکرد شهردار در بی‌توجهی به تکثر سلایق فرهنگی تهران پیش‌بینی وضعیت تورم در ایران شرکای تجاری معدنی در سال ۱۴۰۲ مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ رونق صادرات با حذف ارز نیمایی در صنعت فولاد حذف سازه جدید در عمارت منسوب به فخرالدوله بیماری‌های قلبی از شایع‌ترین علل مرگ‌ در دنیا افزایش کاذب قیمت مسکن در بازار افتتاح بلدیه تا روز تهران کارگران در صف مقدم دفاع از عزت ملی اعلام قیمت کتاب‌های سال تحصیلی جدید دانش‌آموزان اثرات ساعات کاری طولانی بر سلامت تغییر روزهای برگزاری جلسات علنی مجلس حذف «زوج و فرد» در طرح جدید ترافیک پایتخت سرنوشت نامعلوم عمارت مسعودیه تهران نامه رسمی فدراسیون فوتبال به AFC برای تغییر مالکیت پرسپولیس و استقلال جزئیات فروش آنلاین میوه در میادین و میوه و تره‌بار تهران شیوه‏‏‌های معدن‌کاری با مسئولیت اجتماعی تغییر سقف برداشت از حساب بانکی افزایش تعطیلی‌ها مخالف تحقق شعار سال بررسی کمبود و گرانی دارو در مجلس تاثیر تحریم‌های تازه بر نفت ایران ۵۸ ‌درصد عرضه شمش فولادی بدون مشتری ریزش دیوار دومین بنای خشتی و گلی ایران تایید اصلاح قانون بیمه‌کارگران ساختمانی توسط شورای نگهبان آغاز ثبت سفارش کتاب‌های درسی سال تحصیلی جدید از فردا ورود ۵۰۰۰ اتوبوس جدید تا پایان سال به تهران آغاز رویداد «ایمنی حمل و نقل» در پایتخت از امروز ضرورت ارائه لایحه تشکیل سازمان گردشگری به شورای شهر تهران انتقاد از عملکرد شهرداری در توجه به معماری ایرانی- اسلامی انتقاد از نمای شیشه‌ای ساختمان برخی دستگاه‌های دولتی و بانک‌ها اعلام زمان شارژ کالابرگ اردیبهشت ماه ابلاغ دستورالعمل واردات ماشین‌آلات معدنی تصویب فوریت طرح برخی معافیت‌های مالیاتی برای شرکت‌های دولتی قیمت واحدهای نهضت ملی مسکن

4

افزایش هفتگی قیمت مسکن در تهران

  • کد خبر : 34599
  • 13 خرداد 1399 - 15:52
افزایش هفتگی قیمت مسکن در تهران
گزارش‌های میدانی از دفاتر مشاور املاک نشان می‌دهد که مالکان قیمت خانه را هر هفته بالا می برند و حذف قیمت آگهی‌ها موجب شده که مالکان تصور کنند بازار به رونق رسیده و قیمت ها را بالا می برند.

به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران، همزمان با برداشتن قیمت از آگهی‌های فروش ملک، گروهی از فروشنده‌ها تحت تاثیر توهم افزایش تماس‌های بی هدف و همچنین برای آنکه دست بالا را داشته باشند مرتباً قیمت‌ها را به روز رسانی می‌کنند؛ اقدامی که می‌تواند رکود بازار مسکن را عمیق‌تر کند.

بازی نوسان‌گیران در بازار مسکن که رئیس اتحادیه املاک آن را «قماربازی» دانسته پس از حذف قیمت آگهی‌های فروش ملک دچار اختلال شده است. در این شرایط گروهی از مالکان برای آنکه دست بالا را داشته باشند مرتباً اقدام به افزایش قیمت پیشنهادی می‌کنند. با این حال واسطه‌های ملکی می‌گویند که خرید و فروش‌ها صرفاً در واحدهای به قیمت انجام می‌شود.

گزارش‌های میدانی از دفاتر مشاور املاک نشان می‌دهد با وجود آنکه بعد از عید قیمت‌های قطعی ۱۱ درصد افزایش داشته، رشد نرخ‌های پیشنهادی ۳۰ تا ۴۰ درصد بوده است. واسطه‌ها می‌گویند که بعضی مالکان، نرخ واحدهایی که بعضاً شش ماه موفق به فروش آن نشده‌اند را هر هفته بالا می‌برند؛ اقدامی که قطعا عمق رکود را در بازار مسکن عمیق‌تر می‌کند.

بررسی علت اصرار فروشنده‌ها در به روزرسانی مرتب قیمت‌ها نشان می‌دهد، افزایش تماس‌های بی هدف یا به قصد اطلاع از آخرین نرخ ها باعث ایجاد تصور کاذب از رونق در ذهن مالکان شده است.

واقعیت آن است که پس از حذف قیمت آگهی‌ها، با وجود آنکه معاملات مقداری دچار افت شده، متقاضیان واقعی و غیر واقعی برای اطلاع از قیمت‌ها مجبور به انجام تماس تلفنی هستند. همین موضوع باعث شده تا مالکان تصور کنند بازار به رونق رسیده و بر این اساس مرتباً نرخ را بالا می‌برند. این رفتار در مناطقی که از نظر تعداد معاملات در رتبه های بالا قرار ندارند نمود بیشتری دارد.

طبق برآوردها از آخرین وضعیت بازار مسکن شهر تهران در خرداد ماه حاکی از آن است قیمت‌های پیشنهادی مسکن در منطقه ۷  بالغ بر ۳۹ درصد، منطقه ۸ به میزان ۳۰ درصد، منطقه ۲۲ بالغ بر ۲۴ درصد و منطقه ۱ به میزان ۱۸ درصد افزایش داشته است. با این وجود نرخ‌های قطعی رشد بیش از ۹ درصد را نشان نمی‌دهد.

هیچ یک از مناطق مذکور جزو محدوده‌های پرمعامله در شهر تهران محسوب نمی‌شوند. منطقه ۸ رتبه ششم از نظر تعداد معاملات در اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، منطقه ۷ رتبه هفتم و منطقه ۱ رتبه هشتم را دارا هستند. منطقه ۲۲ نیز بین ۱۰ منطقه پرمعامله شهر تهران قرار ندارد و تنها ۱.۲ درصد معاملات را در بین مناطق ۲۲ گانه شهر تهران به خود اختصاص می‌دهد.

رقابت منفی مالکان در سایت های اینترنتی

با این حال – رئیس اتحادیه مشاوران املاک – عامل اصلی التهابات بازار مسکن را درج قیمت به شکل بی حساب و کتاب در سایت‌های اینترنتی می‌داند. مصطفی قلی خسروی ضمن تشکر از پلیس فتا برای برداشتن قیمت از آگهی‌های ملکی به ایسنا گفت: با توجه به اینکه هر فردی در هر نقطه از کشور می‌تواند یک آگهی ثبت کند، رقابت منفی در بازار مسکن ایجاد شده است. به طور مثال یک نفر خانه خود را متری ۱۵ میلیون تومان آگهی می‌کند، همسایه او که تا قبل از آن با قیمت متری ۱۳ میلیون تومان قصد فروش داشت نرخ جدید را ۱۷ میلیون تومان ثبت می‌کند. نفر دیگری در کوچه پایینی ولو این که قصد فروش خانه خود را هم نداشته باشد یک آگهی به مبلغ ۱۸ میلیون تومان در هر متر مربع به ثبت می رساند. این وضعیت هرج و مرج ادامه می یابد و قیمت ها به طور اسمی افزایش پیدا می‌کند.

معاون وزیر: فعلا درج قیمت ممنوع!

چند روز قبل نیز معاون وزیر راه و شهرسازی در گفت‌وگویی اظهار کرد: تا رفع التهاب بازار مسکن، اجازه درج قیمت در آگهی‌های اینترنتی را نمی‌دهیم.

محمود محمودزاده گفت: مجموعه و گروه ذی‌نفع در سایت‌های اینترنتی نسبت به درج قیمت‌های غیرواقعی اقدام کرده‌اند و تا زمانی که بازار مسکن به آرامش نرسد اجازه درج قیمت‌ها را نخواهیم داد.

وی درباره نقش سایت‌های اینترنتی اجاره و فروش املاک در التهاب بازار مسکن تاکید کرد: عده‌ای به دنبال التهاب در بازار مسکن و جریان سازی هستند که تمام این قیمت‌ها هم کاذب است و اساسا با این قیمت‌ها معاملاتی هم صورت نمی‌گیرد. از این رو حذف قیمت از سایت‌های اینترنتی در معاملات مسکن چه در بخش اجاره و چه فروش تصمیم نظام است تا بتوان این بازار کاذب را مدیریت کرد.

میانگین قیمت مسکن شهر تهران در اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ به ۱۶ میلیون و ۹۷۰ هزار تومان در هر متر مربع رسید که نسبت به ماه قبل ۱۱ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۳.۹ درصد رشد نشان داد. تعداد معاملات نیز ۱۱ هزار و ۳۱۰ فقره بود که نسبت به فروردین امسال ۸۰۹ درصد افزایش و نسبت به اردیبهشت پارسال ۶.۷ درصد کاهش یافت.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=34599
  • 37 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.