زعفران و ساختار تشکیل دهنده آن به ویژه کروسین و کروستین میتواند مانند محافظ عملکرد چشم عمل کنند.
به گزارش سرویس سلامت افق تهران، لکه زرد رایج ترین بیماری مزمن چشم و ازدلایل اصلی کوری در افراد بالای ۶۰ سال محسوب می شود، در این بیماری، ماکولا یا لکه زرد که عضو حساس به نور شبکیه و مسئول دید مستقیم و شفاف به شمار می رود از بین می رود که علایم اولیه آن می تواند موج دار دیدن خط مستقیم، دید تار یا دیدن لکههای تیره در مرکز دید باشد.
بر اساس تحقیقات صورت گرفته زعفران به دلیل دارا بودن کروسین و کروستین، می تواند در کوتاه مدت (۲۰ میلی گرم) پرش پلک در بیماران را تسکین داده و مصرف طولانی مدت (۱۴ ماه، ۲۰ میلی گرم در روز) آن کیفیت بینایی را بهبود بخشد.
کروسین موجود در زعفران از مرگ ناشی از نور در فتورسپتورها پیشگیری کرد و با افزایش جریان خون در شبکیه عملکرد آن را بهبود می دهد.
همچنین کروستین باعث افزایش انتقال اکسیژن به مایعات (مثل پلاسما) می شود، از این رو زعفران و ساختار تشکیل دهنده آن به ویژه کروسین و کروستین میتواند مانند محافظ عملکرد چشم عمل کنند، از دلایل این آثارمیتوان به خواص آنتی اکسیدانی مهار آپوپتوز و عملکرد التهابی آن اشاره داشت.
انتهای پیام/