بر اساس یافته های جدید محققان، زعفران فعالیتهای بیولوژیکی متعددی مثل اثرات ضد سرطانی، محافظت کنندگی عصبی، ضد التهابی و محافظت کنندگی قلبی دارد.
به گزارش سرویس سلامت افق تهران، زعفران یک گیاه دارویی با اهمیتی است که متعلق به خانواده زنبق است و در دوران باستان نیز در طب سنتی استفاده می شده است، ایران با کشت نزدیک به ۱۰۵ هزار و ۲۶۹ هکتار و تولید ۳۳۶ تن زعفران در سال بزرگترین تولید کننده زعفران در دنیا محسوب می شود، مرغوب ترین زعفران جهان نیز توسط خراسان جنوبی تولید زعفران در کشور، می شود.
از قدیم محصولات طبیعی مانند زعفران از نظر دارو شناسی به عنوان منبع اصلی داروهای موثر مورد استفاده بوده و همچنان به عنوان منبع در تولید داروهای جدید به کار برده می شود، در زمان یونان و روم باستان زعفران برای اهداف درمانی مورد استفاده قرار می گرفته است، از زعفران برای درمان مشکلات شکمی، نفخ، سرفه، کولیک، بیخوابی و بیماری قلبی، همچنین از این ماده غذایی خوشرنگ به عنوان مسکن و آرامبخش استفاده میشده است.
زعفران به طور گسترده ای در بهبود بیماریهای کبد، کلیه، مثانه و همچنین در درمان بیماری وبا کاربرد داشته است، به گفته عضو مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان، محققین سراسر دنیا از خواص درمانی زعفران شگفت زده شدند، در دهه های اخیر تنها چندین مولکول از این گیاه خوش رنگ و لعاب جداسازی شدهاند که اهمیت دارویی بی نظیری داشتند.
تحقیقات علمی نیز استفادههای دارویی سنتی از این گیاه را تایید کرده اند، بر اساس مطالعات بالینی انجام شده بر روی زعفران، این ادویه معطر فعالیتهای بیولوژیکی متعددی مثل اثرات ضد سرطانی، محافظت کنندگی عصبی، ضد التهابی و محافظت کنندگی قلبی دارد.
انتهای پیام/