یافته های جدید محققان نشان داد، رابطه مستقیمی میان مصرف نوشابه حتی نوع بدون قند و مرگ زودرس وجود دارد.
به گزارش سرویس سلامت افق تهران، افرادی که مکرر از نوشابه استفاده می کنند بیشتر از سایرین در خطر مرگ زودهنگام قرار دارند که این قضیه در مورد نوشیدنی هایی که در آنها از شیرین کننده مصنوعی و قند استفاده شده نیز صدق می کند.
در شرایطی که کارشناسان اعتقاد داشتند این تحقیق نمی تواند نقش مصرف نوشابه در افزایش خطر مرگ را تایید کند، اما نتایج به دست آمده در جهت اقدامات گسترده برای کاهش مصرف نوشابه است.
دکتر «نیل مورفی» یکی از دانشمندان این تحقیق از آژانس بین المللی تحقیقات سرطان عنوان کرد: نتایجی که در مورد نوشابه های حاوی قند مشاهده شد لزوم کاهش مصرف این نوع نوشیدنی و جایگزین کردن آن با نوشیدنی های سالم تر را مورد تاکید قرار داد.
وی معتقد بود در خصوص چگونگی تاثیرات شیرین کننده های مصنوعی بر سلامت نیاز است تحقیقات بیشتری صورت گیرد.
محققان بیان کردند: داده های مربوط به ۴۵۰ هزار نفر که ۷۰ درصد آنان را زنان تشکیل می دادند از ۱۰ کشور اروپایی مورد بررسی قرار گرفت، میانگین سنی داوطلبان ۵۰ سال بوده که در سال های ۱۹۹۲ تا ۲۰۰۰ به این تحقیقات پیوستند و مدت ۱۶ سال تحت نظر قرار گرفتند در این فاصله زمانی بیش از ۴۱ هزار و ۶۰۰ از آنها فوت کردند.
روزنامه گاردین، نوشت: محققان با بررسی سبک های مختلف زندگی مانند ورزش کردن، استعمال سیگار، وزن و نوع نوشیدنی مصرفی و تغذیه در این افراد متوجه شدند که ۹٫۳ درصد از افرادی که در مدت زمان انجام این تحقیق کمتر از یک لیوان نوشابه در ماه استفاده کرده بودند فوت شدند در صورتی که این آمار در مورد شرکت کنندگانی که روزانه دو بار یا بیشتر از این نوع نوشیدنی استفاده کردند ۱۱٫۵ درصد است.
انتهای پیام/