اخبار داغ

سهم ۲۴ درصدی افزایش تولید و صادرات نفت در رشد اقتصادی ایران برگزاری روز “بدون خودرو” در پایتخت تصمیم ایران و جیبوتی برای از سرگیری روابط دیپلماتیک ساعت شروع به کار ادارات در حال پایش کاهش مجدد قیمت‌ها در بازار خودرو جزییات افزایش و زمان واریز رقم جدید حقوق رتبه نخست گروه نفت در میان بخش‌های اقتصادی کشور انتخاب اعضای هیئت رئیسه تفحص از پتروشیمی‌ها واهمه دولت‌های غربی از نقش‌آفرینی زنان تحصیل‌کرده باحجاب در اجتماع خودکفایی ایران در تولید کاتالیست صنعت پتروشیمی تغییر نحوه محاسبه عوارض تردد طرح ترافیک تهران بازگشت ۳۵۰۶ لوح هخامنشی از آمریکا به ایران اعلام نتایج نهایی آزمون آموزگاری افزایش ابر و رگبار پراکنده باران در تهران از جمعه آتش‌سوزی یک انبار در محدوده اتوبان صدر چالش های رقابت نوشت افزار ایرانی با خارجی ها استفاده رایگان محصلان از اتوبوس و مترو در مهرماه افتتاح ۱۸ تقاطع تا پایان امسال با هدف کاهش مسیر شهروندان تهرانی تهران نیازمند یک دروازه‌ ورودی با نام قرآن کریم کمک مدیریت شهری پایتخت برای ساخت استادیوم جدید

0

کاروانسرای تی تی گیلان در قالب کاروانسراهای ایرانی ثبت جهانی شد

  • کد خبر : 128968
  • ۲۷ شهریور ۱۴۰۲ - ۲۰:۵۲
کاروانسرای تی تی گیلان در قالب کاروانسراهای ایرانی ثبت جهانی شد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: کاروانسرای تی تی همزمان با ۵۳ کاروانسرای ایرانی دیگر امروز یکشنبه ۱۷ سپتامبر ۲۰۲۳ میلادی در ریاض عربستان ثبت جهانی شد.

افق تهران به نقل از پایگاه خبری گیل فام، ولی جهانی  افزود: ۵۴ کاروانسرای ایرانی با قدمتی از دوران باستان تا قاجاریه به ثبت جهانی رسیده اند.

کاروانسرای تی تی در محور گردشگری سیاهکل به دیلمان در شرق گیلان واقع شده است. نام این کاروانسرایِ برآمده از آجر، ساروج و سنگ های رودخانه ای، به دلیل قرارگیری در منطقه ای پرشکوفه، تی تی (در گویش گیلکی به معنای شکوفه) نام گرفته است و از قدیمی ترین بناهای سیاهکل محسوب می شود که در مسیر راه کاروانی دیلمان به لاهیجان قرار دارد.

این بنا در اواخر دوران حکومت محلی کیایی که در عصر تیموریان در لاهیجان حکم می راندند ساخته شد؛ به عبارت دیگر قدمت این بنا به حدود ۶ قرن پیش باز می گردد و تا همین ۵۰ سال قبل یعنی تا زمانی که راه های ارتباطی فعلی ساخته نشده بودند و وسایل حمل و نقل اسب و قاطر جای خود را به وسایل موتوری و ماشین نداده بود، از کاروانسرا استفاده می شد.

پیشتر روستای قاسم آباد رودسر با محوریت چادر شب بافی و سه سایت از جنگل های هیرکانی گیلان به ثبت جهانی رسیده است و رشت در فهرست شهرهای خلاق خوراک یونسکو جای گرفته است.

۵۴ کاروانسرای ثبت شده در ۲۴ استان کشور پراکنده اند. در ایران بیش از یک هزار کاروانسرا وجود دارد که ۷۰۰ مورد آن ثبت ملی شده است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : http://ofoghtehran.ir/?p=128968

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

بایگانی شمسی