اخبار داغ

حذف رانت با تصمیم ارزی دولت خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو سهم ۲۴ درصدی افزایش تولید و صادرات نفت در رشد اقتصادی ایران برگزاری روز “بدون خودرو” در پایتخت تصمیم ایران و جیبوتی برای از سرگیری روابط دیپلماتیک ساعت شروع به کار ادارات در حال پایش کاهش مجدد قیمت‌ها در بازار خودرو جزییات افزایش و زمان واریز رقم جدید حقوق رتبه نخست گروه نفت در میان بخش‌های اقتصادی کشور انتخاب اعضای هیئت رئیسه تفحص از پتروشیمی‌ها واهمه دولت‌های غربی از نقش‌آفرینی زنان تحصیل‌کرده باحجاب در اجتماع افزایش حقوق بازنشستگان از مهرماه افتتاح ۱۸ تقاطع تا پایان امسال با هدف کاهش مسیر شهروندان تهرانی خودکفایی ایران در تولید کاتالیست صنعت پتروشیمی تغییر نحوه محاسبه عوارض تردد طرح ترافیک تهران برگزاری جشنواره انار جوشقان کاشان در مهرماه بازگشت ۳۵۰۶ لوح هخامنشی از آمریکا به ایران اعلام نتایج نهایی آزمون آموزگاری افزایش ابر و رگبار پراکنده باران در تهران از جمعه آتش‌سوزی یک انبار در محدوده اتوبان صدر

0

افق روشن سودآوری در شرکت‌های پتروشیمی

  • کد خبر : 127624
  • ۱۳ شهریور ۱۴۰۲ - ۸:۱۲
افق روشن سودآوری در شرکت‌های پتروشیمی
کارشناس بازار سرمایه بازگشت نرخ خوراک پتروشیمی‌ها به فرمول سابق را موجب سودآوری پتروشیمی‌ها دانست.

به گزارش سرویس اقتصاد افق تهران؛ سهیل عسگری، کارشناس بازار سرمایه در خصوص تاثیر بازگشت نرخ خوراک پتروشیمی‌ها به فرمول اظهار داشت: در مصوبه قبلی نرخ خوراک گازی پتروشیمی‌ها ۷ هزار تومان و نرخ گاز ۴ هزار تومان تعیین شده بود که با توجه به قیمت‌های جهانی، تولید در خیلی از صنایع بویژه متانول، صرفه اقتصادی نداشت.

وی افزود: اما با مصوبه اخیر و بازگشت نرخ خوراک پتروشیمی‌ها به فرمولی که قبل از این تعیین شده بود‌ و‌ همینطور میانگین قیمت ٢۵ سنت، چهار‌ هابی که در فرمول لحاظ شده و میزان مصرف در داخل و … برآورد می‌شود نرخ خوراک گازی پتروشیمی‌های ما به‌صورت دلاری حدود ۱۴ الی ۱۵ سنت خواهد شد و این حدود ۱۵ سنت با دلار توافقی حدود ۳۸ هزار تومان‌ در هر متر مکعب حدود ۵۳۰۰ تومان خواهد شد که کاهش قابل توجهی نسبت به نرخ ۷۰۰۰ تومانی دارد! بالتبع سوخت‌‌ گازی صنایع هم با این مصوبه کاهش خواهد یافت و به ۳۲۰۰ تومان خواهد رسید که از نرخ قبلی ٢ درصد ارزان‌تر است.

کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: حائز اهمیت اینجاست که در فرمول، برای نرخ خوراک گازی پتروشیمی‌ها سقف تعیین شده و این سقف قیمت صادراتی خوراک بوده است.‌البته که آمار رسمی و شفافی از نرخ خوراک صادراتی نداریم اما آخرین آمار نرخ صادراتی گاز حدود ۲۰ الی ۲۵ سنت بوده است.

عسگری ادامه داد: با این حساب‌ چنانچه نرخ‌ هاب‌های اروپایی جهش داشته باشد و از ۴ سنت فراتر رود، این بخش از فرمول می‌تواند ریسک‌ به همراه داشته باشد. مشخص نیست آیا کف ۵۰۰۰ تومانی در مورد نرخ میانگین ۴ هاب است یا… و اگر این کف ۵۰۰۰ تومانی مربوط به میانگین چهار هاب باشد، برآورد می‌شود نرخ خوراک پتروشیمی‌ها اعداد پایین‌تری هم به خود ببیند. با توجه به دلار ۳۸ هزار تومانی (بر اساس نرخ های مرکز‌ مبادله) می‌توان گفت که نرخ کف تقریبا ١٢ سنت در نظر گرفته شده است.

وی تصریح کرد:‌ به طور کلی می‌توان گفت‌ با توجه قیمت‌های اوره و متانول در هفته‌های اخیر و کاهش نرخ خوراک طبق مصوبه اخیر، شرکت‌های پتروشیمی ما افق سودآوری بهتری‌پیش رو دارند و می‌توان به عنوان گزینه‌های سرمایه‌گذاری، نمادهای صنعت پتروشیمی را مورد بررسی و توجه قرار داد.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان گفت: وضعیت متانولی‌ها هم با این مصوبه بهتر شده و از زیاندهی خارج می‌شوند‌ و می‌توانند هرچند با حاشیه سود پایین‌تر، اما تداوم فعالیت داشته باشند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : http://ofoghtehran.ir/?p=127624

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

بایگانی شمسی