به گزارش سرویس سلامت افق تهران؛ غذاهای فرآوری شده به طور قابل توجهی خطر فشار خون بالا، بیماریهای قلبی، حملات قلبی و سکته مغزی را افزایش میدهد.
غذاهای فرآوری شده محصولاتی هستند که فرآیندهای متعددی را در طول تولید طی کردند. آنها اغلب سرشار از نمک و شکر هستند وحاوی مواد افزودنی و نگهدارنده هستند. اغلب این غذاها فیبر کمی دارند و فاقد مواد مغذی موجود در غذاهای تازه یا کم فرآوری شده مانند میوه و سبزیجات تازه، ماست ساده و نان خانگی هستند.
مصرف جهانی اقلام به شدت فرآوری شده مانند غلات، اسنکهای پروتئینی، نوشابههای گازدار، غذاهای آماده و فست فود در سالهای اخیر افزایش یافته است. در بریتانیا و آمریکا، در حال حاضر بیش از نیمی از متوسط رژیم غذایی شامل غذاهای فوق فرآوری شده (UPF) است. برخی از افراد، به ویژه افرادی که جوانتر، فقیرتر یا از مناطق محروم هستند، ۸۰ درصد رژیم غذاییشان حاوی «غذاهای فراوری شده» است که استفاده از این مقدار غذای فوق فراوری شده این امری معمول در میان این اقشار است.
تحقیقات جدید «استارک» به شواهد فزاینده مضر بودن غذاهای فراوری شده اضافه میکند. کارشناسان معتقدند این تحقیقات «موج جزر و مدی آسیب» را که مستقیما توسط «غذاهای فوق فراوری شده» ایجاد میشود آشکار میکند. دو تحقیق بزرگ ارائه شده در بزرگترین کنفرانس قلب جهان نشان داد که «غذاهای فراوری شده» تاثیر مخربی بر سلامت قلب و عروق دارد.
اولین مطالعه که ۱۰ هزار زن را به مدت ۱۵ سال مورد بررسی قرار داد، نشان داد کسانی که بیشترین نسبت «غذاهای فراوری شده»(UPF) را در رژیم غذایی خود داشتند، ۳۹ درصد بیشتر از کسانی که کمترین میزان UPF را داشتند، در معرض ابتلا به فشار خون بالا بودند.
فشار خون بالا، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی جدی از جمله بیماری قلبی، بیماری شریان محیطی، آنوریسم آئورت، بیماری کلیوی و زوال عقل عروقی را افزایش میدهد.
تحقیق دوم، متاآنالیز استاندارد طلایی (متاآنالیز عبارت است از ترکیب دادهها و نتایج بدست آمده از یک مرور سیستماتیک با بهرهگیری از روشهای آماری) روی بیش از ۳۲۵ هزار مرد و زن، نشان داد افرادی که بیشترین میزان «غذاهای فوق فراوری شده» را مصرف کرده بودند، ۲۴ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به عوارض قلبی و عروقی از جمله حملات قلبی، سکته مغزی و آنژین قرار داشتند.
افزایش مصرف روزانه «غذاهای فراوری شده» در کالری دریافتی به میزان ۱۰ درصد با افزایش ۶ درصدی خطر بیماری قلبی همراه بود. بر اساس تحقیقات انجام شده توسط چهارمین دانشگاه پزشکی نظامی در شیان در کشور چین، افرادی که UPF کمتر از ۱۵ درصد رژیم غذایی آنها را تشکیل میدهند، کمترین خطر ابتلا به مشکلات قلبی را داشتند.
این یافتهها در نشست سالانه انجمن اروپایی قلب و عروق در آمستردام اعلام شد، جایی که به هزاران پزشک، دانشمند و محقق برجسته قلب جهان درباره این تحقیقات توضیح داده شد. این نتایج باعث شد که کارشناسان خواستار اقدام فوری در رابطه با «غذاهای فراوری شده» شوند.
انتهای پیام/