اخبار داغ

تولید شرکت‌های فولادی در بازار بی‏‏‌رونق اعلام زمان برگزاری کنکور ۱۴۰۳ جزئیات ارائه کارت بلیت خبرنگاری پتروشیمی صنعت پیشتاز کشور رشد ۲۴۹ واحد شاخص کل بورس کاهش قیمت خودروها در بازار خودروها اعلام شروط مهم افزایش حقوق کارگران ابلاغ قانون بیمه‌ کارگران ساختمانی راه‌اندازی پرتابل‌های معاینه فنی در منازل تا پایان سال اعلام شرایط افزایش سرمایه بانک‌ها و موسسات اعتباری صدور دستور اخذ مالیات بر صادرات الواح هخامنشی بخشی از هویت ملی و مدنیت ایرانیان انتقاد از عدم تشکیل شورای موزه ها و خانه موزه‌های شهرداری تهران ضرورت تزریق انسولین در مبتلایان به دیابت تداوم کاهش دمای هوا در تهران افزایش عرضه اعتباری ماهانه محصولات پتروشیمی به بیش از ۷ همت لزوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و اصلاح نظام پرداخت افزایش حقوق کارگران در نیمه دوم سال برنامه‌ریزی برای توسعه جایگاه پلیمرها در صنعت پتروشیمی ایران ابلاغ دستورالعمل معرفی و کنترل آلاینده‌های محیط زیست شهر تهران

0

تامین ۵۰ درصد از زغال‌سنگ کشور از راه واردات

  • کد خبر : 126798
  • ۰۵ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۸:۵۴
تامین ۵۰ درصد از زغال‌سنگ کشور از راه واردات
دبیر انجمن زغال‌سنگ کشور از نیاز سالانه کشور به یک میلیون و 900 هزار تن زغال‌سنگ خبر داد که 50 درصد آن از طریق واردات تامین می شود.

به گزارش سرویس اقتصاد افق تهران؛ اخیرا انجمن زغال سنگ ایران در نامه‌ای به وزارت صمت از سیر نزولی تولید این محصول در برخی استان‌ها خبر داد و علت آن را سیاست پایین نگاه داشتن و غیرواقعی بودن قیمت زغال سنگ عنوان کرد. موضوعی که تاکنون پاسخ مشخصی هم از سوی وزارت صمت نداشته است.

در این رابطه سعید صمدی با بیان اینکه مصرف سالانه کشور چهار میلیون تن کنسانتره زغال سنگ است، اظهار کرد: به میزانی که تولید کاهش پیدا کند، نیاز باید از طریق واردات تامین شود.

به گفته وی در حال حاضر تولید کشور یک میلیون و ۹۰۰ هزار تن است و بیش از ۵۰ درصد زغال سنگ از طریق واردات تامین می‌شود.

دبیر انجمن زغال سنگ با بیان اینکه توان تولید به اندازه نیاز کشور وجود دارد، تصریح کرد: اما در حال حاضر چون تولید با این قیمت‌ها اقتصادی نیست، کمتر از ظرفیت انجام می‌شود‌. سال گذشته قیمت هر تن زغال سنگ وارداتی ۱۶ میلیون تومان بود و این در حالی است که قیمت هر تن زغال سنگ داخلی در محدوده چهار میلیون تومان قرار داشت که نشان می‌هد اختلاف قابل توجهی دارند.

وی اضافه کرد: از آن جایی که مهم‌ترین معیار در هزینه تولید فولاد، انرژی است، به طور سنتی در دنیا قیمت فولاد را بر اساس قیمت زغال سنگ تعیین می‌کنند. ۳۵ درصد هزینه‌های تولید فولاد، هزینه انرژی است. اما در ایران این رقم ۲۶.۵ درصد در نظر گرفته شده است. این رقم در سال‌های گذشته به طور تکلیفی از سوی وزارت صمت ابلاغ شد و قرار بود موقتی باشد. اما عملا این فرمول ماندگار شده و مهم‌ترین مشکل صنعت هم همین است. چراکه قیمت زغال سنگ باید درصد منطقی از نرخ شمش فولاد باشد که الآن نیست‌‌.

صمدی در پاسخ به اینکه آیا این وضعیت بر تولید فولاد اثر داشته است؟ تصریح کرد: فولادسازی‌ها با واردات نیاز خود را برطرف می‌کنند. به همین دلیل سال گذشته حدود ۷۸۰ میلیون دلار زغال سنگ وارد کشور شده که رقم سنگینی است. این درحالی است که ذخایر و منابع کافی در کشور وجود داشت و اگر قیمت زغال سنگ منطقی بود، تولیدکنندگان به سمت افزایش تولید می‌رفتند.

به گفته وی ذخیره زمین‌شناسی در این بخش قابل توجه است. از طرف دیگر کل نیاز کشور به زغال سنگ چهار میلیون تن است که در نرم جهانی تولید بالایی نیست و به راحتی دست‌یافتنی است؛ اما مستلزم واقعی شدن قیمت‌ها و ایجاد انگیزه سرمایه‌گذاری برای تولیدکنندگان است. در حال حاضر ترکیه سالانه حدود ۷۰ میلیون تن زغال سنگ تولید می‌کند.

صمدی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در حوزه زغال سنگ نیاز به دوره بلندمدت دارد، اظهار کرد: چهار تا پنج سال طول می‌کشد سرمایه‌گذاری در این حوزه انجام شود و به نتیجه برسد. اگر اکنون قیمت واقعی شود تا حدود سه سال دیگر تولید با شیب تندی شروع به افزایش خواهد کرد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : http://ofoghtehran.ir/?p=126798

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

بایگانی شمسی