اخبار داغ

اعلام علت تأخیر در پرداخت حقوق معلمان امیدآفرینی ستون اصلی جهاد تبیین رشد ۳۴ هزار واحدی شاخص بورس سبزپوشی بورس پیش از تعطیلات چهار روزه نبود جایگزین برای برجام لزوم اداره شهر درآمدهای پایدار تداوم ویژه برنامه‌های بهار ایران در پایتخت مشارکت شهروندان تهرانی از برنامه‌های تفریحی‌ ورزشی پایتخت تعیین زمان اعلام قیمت جدید خودروهای داخلی اعلام جزئیات فروش متری مسکن به پایتخت نشینان فعالیت مراکز منتخب معاینه فنی شهر تهران در روزهای ۱۲ و ۱۳ فروردین ماه عدم توفیق شهرداری تهران در حوزه حمل و نقل عمومی خرید خانه با ۱۱ میلیارد تومان در باغ فردوس اعلام شرایط دقیق دریافت بیمه بیکاری در سال ۱۴۰۲ قیمت طلا، دلار، سکه و ارز در بازار بهترین ویتامین برای درمان مو و پوست آخرین وضعیت کیفیت هوای تهران پایان لیگ در سالروز قهرمانی تاریخی پرسپولیس اظهار تأسف‌ ساپینتو درباره حذف استقلال از آسیا لزوم تامین امنیت خبرنگاران و حمایت از پیشکسوتان

1

جدیدترین قیمت قند و شکر در بازار

  • کد خبر : 113780
  • ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۸:۴۵
جدیدترین قیمت قند و شکر در بازار
قیمت قند و شکر در آستانه فرارسیدن ماه مبارک رمضان بر اساس نرخ اتحادیه قند و شکر در بازار آزاد افزایش یافت.

به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران؛ قیمت قند و شکر همیشه در تاریخ معاصر کشور مورد توجه بوده است. چه آنکه در ترانه های کوچه بازاری نیز از آن استفاده شده است.

البته قیمت قند و شکر در تاریخ معاصر ایران حتی منشا تحولات بزرگی چون جنبش مشروطه نیز بوده است. شاید امروز هم به دلیل آن پیشینه تاریخی است که قیمت قند و شکر برای مردم مهم است. در زیر جدول قیمت قند و و شکر امروز درج شده است.

 
قیمت قند و شکر
عنوان وزن قیمت (تومان)
قند شکسته بسته بندی ۱۰ کیلوگرم ۴۰۰,۰۰۰
قند شکسته بسته بندی ۵ کیلوگرم ۲۲۵,۰۰۰
قند شکسته بسته بندی ۳ کیلوگرم ۱۱۵,۰۰۰
شکر بسته بندی ۳ کیلوگرمی ۷۱,۰۰۰
قند شکسته بسته بندی ۱۸۰۰ گرم ۵۵,۰۰۰
نبات چوبدار زرد و سفید و طعم دار هر کیلوگرم ۴۲,۰۰۰
نبات شاخه درشت (شاخه ای) سفید و زرد هر کیلوگرم ۳۹,۰۰۰
نبات شاخه باریک و ریز (شاخه ای) سفید و زرد هر کیلو گرم ۳۷,۰۰۰
قند شکسته بسته بندی ۱۰۰۰ گرم ۳۲,۰۰۰
انواع نبات تخته و خرد شده هر کیلو گرم ۳۲,۰۰۰
قند شکسته فله هر کیلوگرم ۲۹,۵۰۰
قند کله فله هر کیلوگرم ۲۷,۵۰۰
قند شکسته بسته بندی ۷۰۰ گرم ۲۵,۰۰۰
شکر فله هر کیلوگرم ۲۱,۰۰۰
شکر تنظیم بازار ۱۰۰۰ گرمی ۲۰,۰۰۰

وضعیت تولید قند و شکر در ایران

در نقاط مختلف جهان، بر حسب شرایط آب‌وهوایی و امکانات طبیعی از دو محصول چغندرقند و نیشکر، شکر استحصال می‌شود. تولیدکننده‌های عمده شکر در جهان عبارتند از برزیل، هند، چین، تایلند و آمریکا که از میان آنها برزیل و هند درمجموع حدود ۴۰‌درصد شکر جهان را تولید می‌کنند. در ایران پس از صنعت نساجی، صنعت قند و شکر، دومین صنعت قدیمی محسوب می‌شود.

شکر در ۱۲۰ کشور جهان تولید می‌شود و همان‌طور که پیش‌تر ذکر شد ۸۰ درصد از تولید جهانی شکر، بر پایه نیشکر است. برزیل و هند پیش‌گامان تولید در صنعت قند و شکر جهان هستند.

ایران یکی از هفت‌ کشور جهان است که از نظر تنوع اقلیمی و عرض جغرافیایی، از شرایط تولید شکر از هر ۲ محصول چغندرقند و نیشکر برخوردار است؛ اما برخلاف آمار جهانی سهم تولید شکر با پایه چغندرقند نسبت به نیشکر بیشتر است و در حدود ۶۰ درصد از شکر تولیدی در ایران، از فرآوری چغندر حاصل می‌شود.

ازنظر تکنولوژی، صنعت شکر در کشور وضعیت خوبی قرار ندارد. در ایران مجموعاً ۳۵ کارخانه تولید شکر چغندری و ۹ کارخانه شکر نیشکری تأسیس ‌شده است که از این آمار، تنها ۳۶ کارخانه فعال هستند.

نیاز سالانه کشور به مصرف شکر حدود ۲ تا ۲/۵ میلیون تن می‌باشد که مقدار تولید سالانه در حدود ۱/۶ میلیون تن است. با توجه به اینکه ظرفیت تولید بهاره شکر با پایه چغندرقند ۱ میلیون تن و ظرفیت تولید شکر با پایه نیشکر نیز بین ۰/۹ تا ۱ میلیون تن است، کسری تولید شکر از طریق کشت پاییزه و واردات تأمین می‌شود.

کشت بهاره چغندرقند از اوایل اسفند تا اردیبهشت‌ماه صورت می‌گیرد و زمان برداشت آن نیز از اواخر شهریور تا پایان آذرماه است. عیار چغندر حاصل بین ۱۶ تا ۲۰ درصد است.

کشت پاییزه چغندر از اواخر شهریورماه تا اوایل آذرماه انجام می‌شود و دوره برداشت آن از اواخر فروردین تا اواخر خردادماه است.

همچنین عیار چغندرقند پاییزه بین ۱۴ تا ۱۶ درصد است. در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ سطح زیر کشت چغندرقند بهاره در کشور بیش از ۱۰۰ هزار هکتار و سطح زیر کشت چغندرقند پاییزه بیش از ۲۰ هزار هکتار بوده است.

میزان تولید دالی شکر در سال ۱۴۰۰ در حدود ۱٫۶۱ میلیون تن برآورد شده است.

در سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۶ میزان تولیدات شکر روندی صعودی داشته‌اند، اما در سال ۱۳۹۷ به دلیل وقوع خشک‌سالی و به‌تبع آن کاهش حجم تولید نیشکر، میزان تولید کم شده و در سال ۱۳۹۸ نیز با وقوع سیل و از بین رفتن بخش قابل‌توجهی از محصولات زراعی خصوصاً چغندرقند، حجم تولید به‌شدت کاهش داشته است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : http://ofoghtehran.ir/?p=113780

اخبار مرتبط

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

بایگانی شمسی